На Великден, 1 и 6 май: Без синя и зелена зона в София

Ще паркираме безплатно в центъра покрай празниците
24 апр 2019 16:52, Боряна Павлова
4
На Великден, 1 и 6 май: Без синя и зелена зона в София
Снимка: архив Bulphoto

Платените зони за паркиране в София няма да работят по почивните дни от 26 до 29 април, съобщиха от Столичната община.

"Зоните" ще излязат в почивка и на празничните 1 и 6 май, става ясно от общината.

В същото време, през работните дни, водачите на автомобили, които паркират на забранени места в районите на "синя" и "зелена" зона, ще бъдат предупреждавани за нарушението със стикери.

Ако шофьорите не са преместили автомобилите си те ще бъдат вдигани с „паяк“ по разпореждане на инспектор на ЦГМ или на полицай.

Санкцията е насочена към шофьорите, които си позволяват да паркират в района на кръстовище или на уличното платно, което е в нарушение на Закона за движение по пътищата. До момента те подлежаха на санкция само от полицията.

Със заповед на кмета на Столичната община се разшириха правомощията на Центъра за градска мобилност за по-бързо действие срещу нарушителите и вече има 10-членен екип, който действа като „служба за контрол“.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 3 седмици
На мен ми писна да няма нормален транспорт до всеки по-краен квартал на София. А и междо другото ще разбера всеки дошъл в цектъра с кола от примерно Княжево, Владая ,Войнегоовци и много други. Или оправете градакия,което е по-добре за град като София или направете нещо с тези тъпи зони,че да могат и живущите и другите да имат къде да паркират
2
7
 
4
 
! Отговори
С. преди 1 месец
Предлагам около центъра да се сложат бетонни блокове и бойни кули. При приближаване на кола без стикер за синя зона, най-вече такава от Люлин да се стреля на поражение. Писна ми вечер да няма къде да си спра колата от пришълци, които от 19-20:00 си седят по колите, за да не платят 2 лв за смс.
1
3
 
2
 
! Отговори
Чичо Мишок преди 1 месец
Кеф голям, ама не се радвай за дълго всичко е изчислено пак ще ти вземат порите.