След падналата фасада в центъра на София. Чия е отговорността?

Домоуправителят: Тежкият ремонт на "Графа" е оказал влияние
30 апр 2019 12:00, Анисия Иванова
16

Продължават проверките за безопасност, след като вчера големи парчета от фасадата на стара сграда паднаха на тротоар в центъра на София. Инцидентът като по чудо се размина без жертви.

"Слава Богу, че никой не е пострадал. Столичната община взе бързи и адекватни мерки Отстраниха всички проблемни камъни. За фасадата отговорността е на етажна собственост", коментира домоуправителят на блока Кирил Кирилов пред Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че тежкият ремонт на "Граф Игнатиев" в продължение на година е оказал влияние върху сградата. Жителите на блока са подготвили писмо до Столичната община с молба за инспекция и отстраняване на евентуални нови проблеми по всички сгради на "Графа". Гражданите считат, че щетите трябва да бъдат платени от общината, ако се докаже, че ремонтът е повлиял негативно на сградата.

"При следващия ремонт ще се стараем да възстановим фасадата в същия вид, за да е приятна и функционална", каза още домоуправителят.

Красимир Димитров от "Аварийна помощ и превенця" към Столичната община обясни, че са премахнати две парчета от третия етаж и корозирала козирка от втория етаж на сградата.

"Няма опасност за сградата. Предстои експерти да огледат фасадата и да видим доколко са опасни терасите, за да махнем лентата. Ще се заемем с още две сгради тук", посочи той в "България сутрин".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Стига реститути те само са прибирали наеми !!! Да си потегнат имотите !!!
14
2
 
3
 
! Отговори
Що се чудят преди 4 години
Чи то ясно кът бял ден: ПУТИН е виновен.
13
4
 
9
 
! Отговори
TT преди 4 години
Според този собственик влияние е оказал тежкия ремонт на Графа...Забравил е да спомене като причини и Руско-японската война от 1905 год.,космическите лъчения и чумата в Индия...
12
5
 
9
 
! Отговори
пепе преди 4 години
Много нахален беше тоя СОБСТВЕНИК. Като такъв той има 100% задължение да се грижи за СОБСТВЕНОСТТА си. След това стана дума, че сградата е строена 1951г. Познайте, кой и за кой е строил по това време. Червени хора, свикнали са някой друг да им поема масрафа от едно време!
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, как чия - на Орешарски.Борисов и Фандъкова са от Марс.
10
4
 
19
 
! Отговори
До ръбовете преди 4 години
Тук някакви ръбове пишат, че общината била длъжна да опряв сгладите?! И как така община ще използва парите на данъкоплатците, за да оправя на тоя и ония имотите за стотици хиляди?! Няма ли пари да ги поддържат, като нямат да ги продават и да ходят някъде където ще могат да си поддържат имота!! Всеки е длъжен да се грижи за имота си, а не само да мрънка!
9
4
 
4
 
! Отговори
:) преди 4 години
Виновен е Костов! Или Орешарски! Как кой? Да не мислите, че вината е на Общината, която не си е свършила работата!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нютон отдавна е открил причината - гравитацията.
7
3
 
22
 
! Отговори
pipo преди 4 години
На крива ракета и космоса и пречи. Българина да се научи, че общите части се ПОДДЪРЖАТ, а не да мисли, че това не е негова работа!
6
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема страшно , на софЯнци главите са букови!
5
7
 
2
 
! Отговори
Анонимем преди 4 години
Виновен е гн Бойко Борисов че през 1898 нее направил както трябва.
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде пак държавата виновна, държавата да поеме разходите! собственика да бъде глобен, и то здраво, не може само претенции да има! имало е пукнатина, няма как да не я е видял. ремонта на графа бил виновен, и за кривите дървета пак ремонта е виновен.
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В центъра на София има много рушащи се сгради.Грозни гледки,които дават лош имидж на столицата и за които общината нехае.В много от тях живеят възрастни хора,които не могат да си позволят ремонти.Точно в тези случаи общината трябва да се намеси и да санира тези жилища,защото те са опасни не само за собствениците,а и за хората,които минават под тях.
2
2
 
12
 
! Отговори
СОРОС преди 4 години
СЪСИПАХ Я ТАЯ ДЪРЖАВА
1
4
 
22
 
! Отговори
One преди 4 години
Много удобно. Общината да плати т е ние. А наемите от топ център при собствениците