Контрола vs пътник в София – битка за правдата

Кой кого нападнал, и как трябва да се борят с нередовните пътници?
8 май 2019 12:10,
51

На кадри, заснети на 15 октомври 2018 г., но качени във Facebook едва вчера, се вижда как контрольор напада възрастен пътник и го удря по главата и лицето. Случаят разбунтува хората и породи множество коментари в защита на пътника, но ето какво е станало всъщност:
Още по темата

"Въпросният пътник се оказа стар познайник на служителите на Центъра за градска мобилност. Обикновено показва невалидна карта за пътуване. По време на случката той е бил във видимо нетрезво състояние, посегнал е на устройството на контрольорката, с което се отчита редовността на пътуващите, а тя от своя страна му е отвърнала като два пъти леко го пипа по главата", коментира пред Bulgaria ON AIR главният инспектор в Центъра за градска мобилност Борислав Симов.

Контрольор блъска пътник от автобус, приличал му на гратисчия

Той отбеляза, че въпреки случилото се, подобни действия от страна на служителите са недопустими и ще бъдат взети мерки.

Симов апелира гражданите при подобни ситуации да сигнализират на момента, за да могат да бъдат предприемани действия веднага.

"От Центъра за градска мобилност разбрахме за случая вчера, когато видеоклипът беше публикуван. Благодарни сме на пътниците за обратната връзка, но молим при подобни ситуации да се сигнализира своевременно, за да можем да вземем мерки", каза инспекторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
7
 
! Отговори
Гошка Чушкова преди 5 години
В щатите такива пичове и пички - спортисти много бързо си намират майстора в лицето на некой полицай . Омекват кат кремвирши.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как пък веднъж не се направиха на герои в Люлин и Надежда от градската
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЖоНикой няма право да откаже да покаже личната си карта на униформен полицай, който в момента е на работа и му иска документ за самоличност. Изпълнявали са служебната си задача на полицаите и са имали право да я арестуват. Не знам защо не са го направили.Но се чудя защо не постъпват така и когато видят в автобуса или в трамвая ром без билет. Двоен аршин!
19
5
 
29
 
! Отговори
Trololo преди 5 години
От както ме глобиха 30лв, защото отказах да дупча билет за една спирка, а имаше роми отзад, които не бяха проверени, ползвам само личен автомобил и не ме интересува нито въздуха, нито замърсяванията, нито препоръките на Фандъкова, нито промоциите на градска мобилност за билетче за цял ден за левче.
18
4
 
13
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
...И явно е имало доста такива случаи, като по-долу описания, защото забелязвам, че само на ученици и пенсионери налитат вече. Мен само като ме видят и ме подминават, сякаш съм невидим. Явно мутрата ми нещо не им харесва :)))
17
6
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Преди време си вървя някъде около стадион Васил Левски и гледам на една спирка, две чичета шкембелии се разправят много разгорещено с един млад пичага, някъде към 25 годишен. Строен, атлетичен. Викам си, я чакай да погледам, тук ще е кодош. И по едно време единия чичак го хвана нещо за якето и почна да го дърпа. И тоя младия като му изпука един тукат в мутрата и оня директно падна. Другия като видя положението какво е и почна да му помага да се изправи, ама повече не погледна към пича
16
9
 
6
 
! Отговори
Батман преди 5 години
Ей такива с шутове да го изхвърлиш от автобуса. Честно ви казвам бил съм свидетел на такива ситуации в автобуса че направо са си за бой- във Варна има един който в вече на възраст, нарочно се качва за по една спирка и сменя различни автобуси и се прави на ненормален и че не разбира какво му се говори, слиза не следващата спирка и се обръща и ти се хили ехидно. Няма да посяга ли.......
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искаш да биеш хората ненаказоно, да се правиш на важен, да демонстрираш голямо самочувствие и това ти доставя удоволствие, кандидатсвай по обявата за работа за контрольор.
14
3
 
12
 
! Отговори
Спорно преди 5 години
за тези цени, средата в градския транспорт е отчайваща. Мръсотия яка. Аз си плащам за месец напред, пътувам с карта и искам като седна и стана от седалката дрехите ми да не почернеят. Има социална политика за социално слабите, тя работи и е редно хората да се възползват от нея.
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАХААХ
12
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ф.С.В.Понеже пътника е възрастен си мислят че могат да си правят каквото си искат.Според мен някой добър адвокат трябва да се свърже с него и да заведат дело.
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен трябва да се плаща обезщетение на пътника.
10
2
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Никой няма право да удря човек по лицето- за каквото и да е било -камо ли за 1.60 лв?/ Това е морално унижение на ПУБЛИЧНО МЯСТО! ТЕЗИ СА ЗА СЪД!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Това е положението. Битовизми новини номер 1 в БГ.
8
16
 
6
 
! Отговори
Пипонка преди 5 години
"а тя от своя страна му е отвърнала като два пъти леко го пипа по главата" - Направо Гинес за малоумие. В Щатите ще пипнеш контрольор ама ще ти друсне един между ушите със колта и дотам. Ей , нямате уважение към властите !
7
2
 
23
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ИНТЕРЕСЕН СЛУЧАЙ!На спирка се качват 4-*** контрольори и намират добре облечена жена на средна възраст без билет. Карат я да плати глоба или да слезе от рейса. Жената отказва и невъзмутимо си седи.Качват се двама полицаи от Общинска полиция и искат лична карта на жената. Тя отказва да я даде. Казват и да слезне, тя отказваРейсът стои вече 20 мин. на спирката. Всички пътници мърморят и гледат сеир.След 30 мин. и полицаите се отказват, казвайки че не искат да ги дават довечера по телевизията.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига дребно-битови клоунски инциденти сте пробутвали тука! Кажете какво става с И-ЗВЕРГА помел 4 юноши на моста?!? Защо е пуснат?!? Чие отроче е?!? Защо го защитавате и прикривате?!?!? Кажете кой е той!!!
5
1
 
35
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Възрастните БЪЛГАРИ най лесно се бият- ама роми защо не биете БРЕ?? Бедният пенсионер ще яде бой за това че е беден и е работил 45 г на тази Държава- А ромът няма да яде бой и ще си пътува безплатно -без да има и един ден трудов стаж към тази Държава !! Навсякъде е така и в Бургас ги е страх от ромите!
4
2
 
19
 
! Отговори
Виготура преди 5 години
Контрольорите да не забравят, че винаги са малцинство в превозното средство и може да им напукат канчето
3
3
 
8
 
! Отговори
Гениален преди 5 години
"...а тя от своя страна му е отвърнала като два пъти леко го пипа по главата".Ама по коя, мистър Симов?