Пейки за 10 бона на "Графа" нямало, паветата пред "Ал.Невски" остават

Продължава и ремонтът на Южната дъга
10 май 2019 12:04,
110
Пейки за 10 бона на "Графа" нямало, паветата пред "Ал.Невски" остават
Снимка: БулФото

Проведената проверка показва, че на ул. „Граф Игнатиев“ няма пейки на цена 10 000 лв. - цената им варира между 850 и 1290 лв. Това каза пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите й архитектурните композиции са 12 на брой, а 5 от тях могат да се видят на площад "Гарибалди". Проверката показала, че цената им варира между 1460 лв. и 2166 лв.

"Така цялата композиция е на цена от 8500 лв.", обясни Фандъкова.

Още по темата

Преди време медийни публикации разкриха, че Столична община се кани да плати по 1000 лв. за кошчета за боклук и по 10 000 лв. за монолитни гранитни пейки.

Днес Фандъкова беше категорична, че крайната цена на проекта е определена и няма да се променя.

Кметицата отрече и новината, че паветата пред катедралния храм "Александър Невски" ще бъдат премахнати.

"Паветата на площада ще останат и това не е новина, тъй като решението е от 2017 година. Зад твърдението, че ще бъдат подменени, стоят партийни интереси. Моята позиция винаги е била, че в историческия център на града трябва да има минимални намеси по необходимост, за да запазим духа на стара София“ - каза тя.

Планът предвижда да бъдат ремонтирани участъците на паважа в лошо състояние, като ще бъдат подменени и тротоарите. Остава решението зоната от ул. Оборище до храм-паметника „Св. Александър Невски“ да е пешеходна. Срокът за приключване на ремонта е една година.

Йорданка Фандъкова потвърди, че на някои места не е възможно да се монтират подземни контейнери за смет, тъй като или инфраструктурата не позволява или има съпротива от хората, които живеят в района.

"Поставените до момента такива контейнери ще започнат да функционират, когато обектът бъде приет" - изтъкна кметът.

По отношение на предстоящите ремонти стана ясно, че има 10 големи обекта в столицата, които ще бъдат започнати това лято. Два от тях столичният кмет определи като стратегически - продължаването на работата по вътрешния ринг на града и изграждане на канализационен колектор. Очаква се и продължаването на Южната дъга на Околовръстния път, както и ремонт на бул. „Президент Линкълн“ в Овча купел, наред с други.

"Продължава обновяването на столичния градски транспорт, като засега вредните емисии, излъчвани от негови превозни средства, са намалени с 2,5 пъти. Следващата седмица предстои да бъдат пуснати в експлоатация първите 20 от общо 60 съчленени автобуса на природен газ по линия 11", завърши Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За такъв ремонт в Европа има съд можели шахтата да е от ляво а водата да се събира от дясната страна и да образува гьол.Наклона да е обратни, няма град в Европа с такива скъпи кошчета.
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре стига с тая помийна яма софия бе! графи,витошки, бла-бла. Вместо да седят в хелбуци - 2 милиона *** са, да излизат и да решат проблема. циркаджии
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова очевидно е,че не те е срам от това което си направила,но помни един ден внуците ти ще се срамуват от теб.Бог всичко вижда.
95
4
 
17
 
! Отговори
ЛЛЛЛЛ преди 4 години
ФАНДЪКА-ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ ОТ ГРОБ ЗА ДА СЕ КРАДЕ ЛЕСНО.
94
15
 
7
 
! Отговори
Венсеремос преди 4 години
червени бабушкери. Ако искате , че ви напишем пейки и за 35 000 лв. Само Венсеремос на всички 80-% ови.
93
12
 
7
 
! Отговори
Нема преди 4 години
Пейки за по 10 000 лв има само на Посираното, и в главите на Посираните.
92
4
 
20
 
! Отговори
до 99 преди 4 години
Естествено, че не са взети от нея - тя просто е една безгласна буква, фигурантка.Решенията ги взема Шефът й - собственикът на ГЕРБ.
91
4
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
нека се има в предвид че всички решения не са самоволно взети от нея и отговорността не е само нейна така че по малко злобарско коментиране по неин адрес
90
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фъстъкова пак и уреди бонуса.
89
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тотална некадърница. Борисов я сложи с единствената задача да замете кражбите му от строежа на метрото.
88
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
венсеремос другари
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мале какви *** има
86
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лъжлива г.рберастка с.***
85
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме избори за нов кмет.
84
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
#данчеидиси
83
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срещу тази персона след като падне от власт трябват мащабни проверки и ревизии.И се надявам този път съответните органи наистина да си свършат работата.Предлагам проверяващите разкрили злоупотреби със средства да получават 10% от сумата.За да имат желанието и смелостта да ги разкриват.суматата ще се иззема от извършителите на престъплението-физически или юридически лица чрез конфискации.Затворът си е отделно
82
6
 
28
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 4 години
АМА, ЧЕ ЛЪЖКИНЯ. И НА НЕЯ, КАТО НА БОКО И ЦВИНОКИО, НОСЪТ Й РАСТЕ ЗАСТРАШИТЕЛНО. ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ СПЪВА И ДА СИ ТРОШИ КРАЙНИЦИТЕ ПО ГРАФА.ТОВА ДАНЧЕ С МИЛОВИДНАТА ФИЗИОНОМИЯ СЕ ОКАЗА АЛЧНА ХИЕНА. ЗДРАВО БЪРКА В КАЦАТА С МЕДА, СОПОЛАНАТА
81
4
 
43
 
! Отговори
... преди 4 години
Епа да го кажем така! Пейки за 10к лв няма! Павета за по 100лв бр. няма! Подлънки за железопътни релси по 100к лв за 100м нямало! За перки на акули по 2клв парчето нямало! Добре бе госпоже фандъкова как тогава тоя ремонт струва 30 милиона лева бе фандъкова! !!!??? Как така тогава!? След като сичкото ни е толкоз евтино!? Нещо не ви се ръзват и тоя път ЛЪЖИТЕ "драга" ми кметице!
80
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E 8 500 лв. *20% ДДС = 10 200 лв. да Данче вярно не са 10 000 лв.
79
4
 
39
 
! Отговори
ХАААХ преди 4 години
САМО ПО 1300ЛВ БИЛИ ПЕЙКТЕ, КРАДЛА НАГЛА! КВИ СА ТИЯ ЗЛАТНИ ПЕЙКИ БЕ?