Стени, покриви... Над 200 000 лв. дават за ремонт на храмове

Предложението предстои да бъде гласувано
29 май 2019 09:58, Петя Славова
5
Стени, покриви... Над 200 000 лв. дават за ремонт на храмове
Снимка: "Монитор"

Повече от 200 хил. лв. ще вложи Столична община в изграждането и поддръжката на четири църковни храма в София. Предложението е на кмета Йорданка Фандъкова по искане на районни кметове и предстои да бъде гласувано от общинския съвет, съобщава "Монитор".

Градоначалникът предлага 78 хил. лв. да бъдат дадени на храм "Свети вмчк. Георги Победоносец" в район "Средец", които да се използват за ремонт на покрива.

За църквата "Успение Богородичо" в Курило са предвидени 36 500 хил. лв. Кметът на район "Нови Искър" Даниела Райчева посочва, че в последните години храмът е в изключително лошо състояние. "Необходимо е да бъде извършен ремонт на стени и тавани, смяна на дограма, ремонта на покрив и електроинсталация, подмяна на иконостас и други, с цел запазване на това свещено място", обяснява Райчева.

За довършване на строителството на храм "Свето Благовещение" в "Дружба" са необходими 50 хил. лв. За арменската църква "Света Богородица" в "Красно село" пък са нужни 40 хил. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
2
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
Църквите са безполезни. Аз съм против да използват моите данъци за църкви. По-добре ще е да оправят или купят оборудване за училищата и болниците с тези пари.
4
2
 
3
 
! Отговори
Пак ще ги дадат преди 4 години
на мюсюлманите, за Боко те са важни, пак ще направи четка на Ердоган!
3
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ поддържа храмовете, а БСП освен да ги руши дивашки друго не са направили.ФАКТ!
2
6
 
11
 
! Отговори
СТИГА БЕ преди 4 години
Тези храмове не ги ли стопанисва БПЦ, в която се наляха куп пари наскоро. Откъде-накъде ще плащаме от джобовете си ОТНОВО. Онея оядени хрантутняци и безбожници от църквата да си ги подържат. Все с дарения. Пастта им е огромна и не може да я запълни човек. ДА НЕ ИЗРЕЖДАМ ВСИЧКИ ЗАНЕМАРЕНИ ПО ПРОВИНЦИЯТА СТАРИ ЦЪРКВИ. Та в тоя ред на мисли - не виждам смисъл да ги има тея изобщо!!!
1
6
 
10
 
! Отговори
И защо? преди 4 години
При положение, че църквата има много имоти, които отдава под наем и печели защо с моите данъци ще се правят покриви на някакви си храмове??? А тротоарите, по които всички вървим две плочки, които не хлабчат няма! Лисне ли дъжд сме като на село. Не виждам защо аз трябва да ходя с кални обувки за да си прави някой ПР, че много набожен. Набожен политик е като к... ва, търсеща истинска любов