Пускат автобуси вместо трамваи, заради тежкото ПТП в София

При инцидента загина 15-годишно дете
Обновена: 31 май 2019 19:57 | 31 май 2019 19:48, Петя Славова
46

Снимка: Булфото

Пускат временно автобуси по линията на трамваи номера 4 и 5, съобщиха от Столичната община.

Автобусите ще се движат по бул. "Македония", бул. "Христо Ботев", бул. "Скобелев", кръстовището на Руски паметник, бул. "Тотлебен",бул. "Цар Борис Трети" ул. "Овча Купел" и ще се движат до кв. Павлово.

Още по темата

Автобусите ще обръщат посоката на площад "Знаме на мира" на ул. "Пушкин". Временно трамваи по линия 4 и 5 не се движат по бул. "Цар Борис Трети" поради тежко пътно транспортно произшествие на лек автомобил, при който загина дете на 15 години.

Трагичният инцидент се е случил към 17.20 ч. в София, в района на кръстовището на бул. "Цар Борис Трети" и ул. "Нишава".

По първоначални данни, лек автомобил е ударил 15-годишно момче, което е починало. На мястото на произшествието са изпратени полицейски и екипи на Спешна помощ. Извършва се оглед. В района има временно затруднение на движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 41 *** такъв има всичко там даже не знаеш къде е
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това място няма пешоходна пътека и светофар.Пешоходната пътека и светофарът са на следващата пряка.Неправилно пресичане,превишена скорост,невнимание от страна на водач и пешоходец.Кой къде се е намирал по време на инцидента и с каква скорост е карал водача.Всички останали приказки за бесене на водачи и пешоходци са простотии.
40
4
 
7
 
! Отговори
Bandit преди 4 години
Трафик не се управлява със светофари. Трафика би трябвало да се насочва по начин, по който не се налага да спират и тръгват автомобили и пешеходци, а да има максимално възможна пропускливост. Затова се правят подлези, надлези и кръстовища които да пропускат максимално бързо движението. В България хроничната липса на пари в бюджета на държавата и общините, както и наемането на служители, които е по- важно да са роднини на някого, а не доказани специалисти води до това навсякъде да има светофари!
39
1
 
4
 
! Отговори
Just me преди 4 години
До BanditТочно там има пешеходна пътека и светофар! Не знам защо всъщност не дават пълна информация какво е станало
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майка
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да знам, кое е това ***, изчадие и чудовище, което може да прегази дете! Живея близо до мястото и това е трети инцидент за 3 месеца. Доживотен затвор , карат като луди, всяка сутрин детето ми пресича там и всяко сутрин я изпращам с думите "внимавай как пресичаш" и се моля ,..........120 км в час на това място е безумие!!!! Днес една майка няма да целуне детето си за 1 юни!
36
0
 
12
 
! Отговори
Мими преди 4 години
Бог да прости. Горките родители. Това ги е съсипало. Не карайте с превишена скорост хора. Утре това може да е вашето дете. Кога ще се научим да сме отговорни. Кога ще престанем да се избиваме. Много мъка...
35
4
 
12
 
! Отговори
Peter преди 4 години
Ограничениетоо тук е 50 км. Никой не кара с 50. Типично около 70-80, има и много със 100-120. Павета бяха мокри вчера(безумието да държим този булевард с павета). Няма нито 1 камера, патрулка по това трасе. Детете е на трамвайните релси защото е хвърлено от колата там. Шофьорът е виновен ясно..НО- Къде е столична община и да осигури адекватна настилка на този булевард ?- Къде е КАТ - няма никога камера или патрулка от околовръстното до руски паметник. Затова и карата 100-120 по павета..
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3MИ аз съм съгласен, но да се разшири - не само пешеходец, но и велосипедист,моторист и водач на по-малка кола от алуди А3 - изскочи ли на пътя - директно в затвора. Сега отивам да си купя Хамър и ви почвам.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До екс КАТФилософ, това много ли е важно? За да може експертът въоръжен с алуди да е евентуално без никакво участие в инцидента ли? Запознат ли си, че беше гласуван закон според който дори на пешеходна пътека, ако някой изскочи рязко - той е съпричинител на катастрофата. Можеш да продължиш да караш бясно и да мачкаш - после казваш , че не си могъл да реагираш и някой ти е изскочил. И - не влизаш в затвора. Убийците така или иначе никой не закача, освен ако не се самоубият. А социопатите не се.
32
0
 
9
 
! Отговори
екс КАТ преди 4 години
Специалисти, къде е станало произшествието? На пешеходна пътека или някое дете е претичвало и прескачало огради?
31
7
 
7
 
! Отговори
3M преди 4 години
До АпелСъгласен с тази промяна и в добавка: Пешеходец извън пешеходна пътека стъпи ли на платното - директно в затвора да влиза!
30
1
 
8
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
До Анонимен 27И ако работиш на минималната заплата в тази ПРОСПЕРИРАЩА държава, колко хиляди години ще изплащаш иск от 500000 лева?!
29
5
 
11
 
! Отговори
Апел преди 4 години
Ако цялото ни общество и този път не реагира, за да изиска ясно и точно законодателство "стъпил ли си на пешеходна пътека" - пешеходецът има абсолютно и неотменимо предимство.Както и да се намалят таксите за обезщетения, да не са 10% от исканата сума, защото така се отнема дотъпа на гражданите до справедливо обезщетение.Не знам още какво трябва да се случи в тази държава, за да реагираме?
28
3
 
13
 
! Отговори
Съболезнования преди 4 години
към близките на починалото дете.Пресичало е на пешеходна пътека.Съжалявам, че ще коментирам на фона на случилата се трагедия:Поредната трагедия е в резултат на МУТРОМОДЕЛА наложен в продължение на 30 г. от политически елит, както и неясно законодателство по отношение на пешеходни пътеки, чувството за безнаказаност и ненаказуемост, бавно и мудно правосъдие, особено когато се касае за частни взаимоотношения, в които конфликтите са въпрос на време.Бягайте от БГ - варварска територия!
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детето, затова е дете. То не носи отговорност за разлика от пълнолетните. Разбирам ви, че като шофьори говорите за това как било нормално да се кара с еди каква си скорост и как не могло да се избегне. А аз просто като запознат ви казвам да внимавате, защото вината винаги ще бъде ваша. Да не ви се случва, но едно обвинение няма да вземе предвид вашите лични възгледи. Ако сте без алкохол условна присъда и между 200000 и 500000 обезщетение от граждански иск.
26
1
 
17
 
! Отговори
Те белите деца преди 4 години
Като станат на 18-20 години и минават от другата страна.. на волана. Справка - моста Чавдар.
25
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 4 години
И пак А3-ка. Забелязал съм, че всичките шофьори на а3 са мани бегай. Горкото детенце нямам думи.
24
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже имаме бели деца, та си позволяваме лукса да ги жертваме, нали? Всяко бяло българско дете трябва да бъде не само възпитавано, но и пазено. Всякакви подобни изпълнения за селски бекове, случващи се по улиците на София, трябва да бъдат изкоренени, все едно с какви методи. Наистина е нетърпимо! На всяко кръстовище в София е като на война, на всяка улица карат джигити, пешеходци пресичат като полудели.
23
5
 
14
 
! Отговори
... преди 4 години
Ватмъна пък какво е виновен?