"Системата ни убива": Нов протест, за социалните помощи

Майките искат извеждането на дете от семейството да е крайна мярка
1 юни 2019 10:15,
40
"Системата ни убива": Нов протест, за социалните помощи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нов протест на майки на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива" на днешния празник на детето. Те се събират в 11.00 часа пред Министерския съвет.

Демонстрацията е под наслов „Да спасим децата от системата!Да спрем неправомерното отнемане на деца!“. Майките искат равнопоставеност в подкрепата за всички деца в България. Те настояват да се изравнят социалните помощи за децата в приемните семейства и за тези, които са сираци и се отглеждат от роднини.

Майките искат още извеждането на дете в семейството да се предприема като крайна мярка при изчерпване на всички други възможности, а ако извеждането не се потвърди от съдебна инстанция, директорът на Дирекция „Социално подпомагане“, подписал заповедта за отнемане на детето незабавно да бъде отстранен от длъжност.

Те настояват още за изработването на нов концептуален фундамент - стратегия за семейството и детето, за изработването на съвременна методика за оценка на родителския капацитет и за въвеждане на законови механизми за строг и постоянен контрол върху работата на социалните работници, за търсене на административна и дисциплинарна отговорност при недобросъвестни и некомпетентни решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Thx преди 4 години
Един беше сънувал че народа ще ги отнесе..... За ставам зад протеста.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще покрякат ден-два. После ще се изтъпани Бойко-Вездесъщи и ще отсече:"Добре. Давам ви 5 милиона! Стигат ли?! " и всичко ще си тръгне по старому. На изборите пак ще предпочетем масово да идем на почивка и пак ще изберем Боку да "бие" другите! Ето тва е голата истина!
31
4
 
18
 
! Отговори
Да, убива ни! преди 4 години
Вече повече от 70 години системата у нас се е амбицирала да изтреби или прогони от страната всеки, който се е родил здрав, умен, почтен и работлив етническибългарин (българка)! Напоследък към този списък от качества систематадобави и хетеросексуалността.Бог да ни е на помощ!
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даването на пари в брой от държавата под формата на социална и детска помощ трябва незабавно да се спре за всички, които не са внасяли в системата..а и по принцип.Конкретно за майките, решението е да им се осигурят безплатни социални услуги и отстъпки от данъци. Например дом за дневни грижи за детето, за да може родителите да ходят на работа, плащане на такси в детски градини, безплатни дневни асистенти и т.нТоест, ако си безделник и разчиташ само на дохода от децата, гориш.
29
1
 
2
 
! Отговори
Терсенето преди 4 години
И между другото *** е бил Диоген. Живееш във бъчва, имал и чаша, като видял дете да пие със шепи вода я изхвърлил и нея. Няма на кого да се правиш на преуспял. Дефакто некадърник който не може, да се оправи във собствената си държава и отишъл наготово.:)
28
0
 
4
 
! Отговори
Терсенето преди 4 години
До ЦиникТи си във Германия бе Чарли, какво те интересуват тия работи? Яж дюнерите и не протестираха за работи които не те засягат. За немците винаги ще бъдеш ***. И си го знаеш. Бях във Германия когато си се ослушвал за червен паспорт. И на много други места:)
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре дошли в системата, стара колкото света, при нея старите генетични копия биват убити, а младите живеят колкото да се размножат, ако могат разбира се.
26
6
 
6
 
! Отговори
Те хубаво преди 4 години
Протестират Ама да не се минатЩото *** е в оставка и може да не им платиМдааа
25
2
 
15
 
! Отговори
Циник преди 4 години
"Отнемането" важи в 99,999% от случаите за съглажданите ни с тъмнопембяни венци!И аз съм "против" .... не желая парите на българския данъкоплатец - да се трошат по този безмислен начин.
24
11
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Ако евентуално имаш деца дано ти ги отнемат и ги дадат на друга твоя позната джендардвойка за осиновяване
23
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагли тарикатки! Какво сте да дали за тази държава, помагате ли да платите курсовете по математика и английски на здравите деца. Родителите на здравите деца цял ден работят за единия къшей хляб. Знаете ли, каква заплата получава един работещ родител, често по-малка от 930 лв. нетна? Все ще дойде ден, когато пак ще има дневни центрове както беше някога и ще трябва и вие, майки готованки да ходите на работа, както правят другите хора 40 години.
22
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пак ли ще блокират улиците и ще пречат на хората. Да са искали, каквото имат да искат на предишния протест. Квачки !
21
7
 
22
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Има ли още някой да се съмнява в политическата поръчка на този цирк.Когато преди два месеца правителството им изпълни исканията за болни деца тези казаха че се прибират защото са получили това за което се бореха.Днес същите пак врещят.Курнелка пак ги подкукороса и те изпълзяха.Изпълзяха да правят поритика чрез децата си.Отврат
20
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са хитра манипулация в полза на герб .Само те извлекоха ползи , а инвалидите продължават да са в мизерия и даже им намалиха парите. Това което стана е че взеха парите от пенсията на инвалида и добавиха на асистента и на много инвалиди намалиха привилегии и пари.Освен невежи и крадливи герб са типични мафиоти и рекетьори, тлъстия самодоволен *** смята че всички са прости като него , но краят му идва и ще има разплата.
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера беше ден на "Цигарите убиват", но никой не протестира, а утре е ден на "Алкохола убива"...!
18
3
 
9
 
! Отговори
Терсенето преди 4 години
До АнонименКойто бачка по 13 часа на ден за 2 лева на час, си е заслужил това, свят широк. Никъде не плащат за пълна некадърност. Да ме извинят младите и способни хора, които са под пет процента от всичките и принудени да търпят от обстоятелствата такова унижение.
17
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червената Мафия започна подготовката за следващите избори !...по лозунгите ще я познаете !Започват със "системата ги убива", после навлизат термини като "диктатура" и накрая стигнат до "фашизъм" ! Просто " Русофили за смяна на модела" си четат постулатите на Коминтерна и никога не са се променяли...с изклучение на абревиатурата - ....БРСДП, БКП, БСП !
16
0
 
24
 
! Отговори
чшертъу преди 4 години
Ако бях премиер щях да спра да давам пари на специалния етнос чието име не може споменаваме и да пренасоча парите към съвестните хора от обществото.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5С твойте има-нема 2000 лева данъци на година, барабар с ДДСто, никой не иска нищо от теб...
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гошо тъпотоАми вие си бачкате по 13 часа на ден, не искате по-добри условия на труд, готови сте да работите за 2 лева на час.... И се смеете на хората, които искат промяна. Не бачкането а ти сам се убиваш! Рабзра лииииииии!!