Helpbook: След дъжда - буйна растителност скрива пътни знаци в София

Граждани подават сигнали в платформата на Investor Media Group
4 юни 2019 17:15, Анисия Иванова
5

Снимка: Helpbook

След проливните дъждове през последните седмици се наблюдава бум на избуяла растителност в столичните квартали. Голяма част от нея почти или напълно скрива пътните знаци. Шофьорите трудно се ориентират или изобщо не предполагат за тях, което е предпоставка за инциденти.

В платформата на Helpbook.info постъпиха няколко такива сигнала. На централна софийска улица, срещу главния вход на училище, знакът за платено паркиране е напълно невидим, изкривен и скрит измежду храсти и дървета. Знаците за служебен паркинг на същото място са видими, но този за платен паркинг е изцяло закрит, както се вижда от снимките.

Същата ситуация е регистрирана и в район "Лозенец"- знакът за еднопосочно движение е прикрит сред листата на дърветата. Молбата ни е знаците да се поставят на подходящи места, които периодично да се обгрижват, за да  осигурят необходимите предпоставки за безопасно и удобно движение, а не просто да фигурират като такива.

Изпратиха ни сигнал и за пътната обстановка в район "Възраждане". Този път проблемът е на пътното платно, което е част от платена зона за паркиране. Нашият потребител се възмущава, че улицата е осеяна с множество дълбоки дупки, чиято обща квадратура е повече от тази на асфалтовата част.

Дупки на пътя не липсват и на международния път, в частта си София-Сливница: "Здравейте, в последните дни два пъти се връщах от Сливница към София и двата пъти уцелих ДУПКАТА. Широка е около 1 метър и дълбока около 20 см, стои напречно между изпреварващата лента и дясната лента. Аз се движех в спокойно в дясната и трасс. И двата пъти я нацелих, защото не очаквах на главен път да има такава огромна."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Тъй А преди 4 години
И какъв толкова важен знак скрива,А?Синя зона.И то като гледам не скрива,че да не се вижда.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема а се плашите бе. Тея от АПИ като апнат ше станат да фърлат по една лопата варовик.