След ремонт на път - дворове във Владая стават басейни при дъжд

Ситуацията е извън контрол, оплакват се местните
Обновена: 4 юни 2019 09:11 | 4 юни 2019 09:11, Александър Попов
31

Поройният дъжд над София едва ли може да се сравни с този над Пловдив, но жителите на Владая пострадаха сериозно. Всъщност проблемът при тях е при всеки по-силен дъжд.

Там дворове на къщи се превърнаха в басейни и атрактивни водопади, сигнализираха от Инициативен комитет за Владая.

Жителите смятат, че случващото се е в резултат от ремонта на пътя София-Перник, който извършиха от АПИ през ноември 2018 г. Според тях причината водата да се излива в къщите е обърнатият наклон на пътя, както и по-ниският бордюр, който е подменен при ремонта. Тогава трасето, минаващо през Владая, беше затворено и движението изцяло спряно заради поставянето на специална подложка под асфалта за отводняване. 

"Основният проблем е, че не е изградена отводнителна система. Всеки път, когато вали, водата влиза в дворовете ни и наводнява къщите ни, стига до над глезените. Купуваме си отводнителни помпи. Ситуацията е извън контрол", споделиха пред Bularia ON AIR жителите на Владая.

Васил Николов от Инициативния комитет пък посочи, че сигнали са били подавани многократно, още докато е течал ремонтът. Тогава една част наистина е била отводнена, но тя не покривала засегнатия в момента терен.

"Неведнъж сме получавали обещания от ръководството на АПИ, че ще се вземат мерки. Чакахме задание, чакахме средства. До момента обаче нищо не се е случило", допълни още Николов.

Пред Bulgaria ON AIR Иван Досев от АПИ обясни от своя страна, че по време на ремонта са били преасфалтирани общо 6 километра.

"Всичко това бе направено с цел подобряване състоянието на пътя. Оттук на ден минават по над 26 хил. автомобила. Разбирам недоволството на хората. Няколко пъти обсъдихме проблема и обещаваме, че ще вземем всички необходими мерки за отстраняването му. Това трябва да се случи в близките два месеца", посочи Досев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
От десетилетий като се почне от Кокалияне до Владая се стори върху планирана и непланирана земя без канализация, улици правени недопраени, електро мрежа максимално за до 170W. Иначе дишат чист въздух!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Oooo kasmet...hem ramazan, hem pluven basein...
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги си е било,Васко помияра само мрънка. Нали той беше наблюдател на ремонта от Владая,защо тогава не говореше?
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да осъдят АПИ в международен съд и това е
25
2
 
17
 
! Отговори
Oleee преди 4 години
Да не забравите да благодарите на тиквата ?
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато ви разправях да не ходите да рипате и скчате вие си питахте дедовия. Сега що ревете нали на бай Тошо строежите не ви харесваха които не ви наводнаваха къщите а това хич не ви харесваше. Този път е от Римско време и никога не е наводнявал къщите. Беше време да ги наводни и отнесе. Така се ремонтират пътища при Негово Светейшество Бога Слънце Тиквонии Велики Небесни.
23
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еййй криви Владайци Се нещо не им е наред ,се протестират за нещоПлачковци страшни
22
1
 
16
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 21 преди 4 години
КОЙ ги е избирал , бе ?!?! Аз или ти ли ?!?! САМИ СА СЕ ИЗБРАЛИ !!!!! С "мъртви души" и с по 20 лева и няколко кюфтета с бира по ромските махали !!!!!! ... 65 - 70 процента НЕГЛАСУВАЛИ !!! Това какво ти говори ?!?! ... Тия 30 процента какви са били , а ?!?! ... То е повече от ясно !!!!! ...
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17Защото го избирате та затова и ще СТРАДАТЕ, *** селски.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сетила се Мара... а на изборите къде дремахте ?
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са на Тиквата "магистралите"................"И след мен, ПОТОП".Добре дошли в султаната на Боко-рапоня.
18
0
 
12
 
! Отговори
Държавен хрантутник преди 4 години
Освен да се сложат водомери за използваната и влязла в имотите дъждовна вода, друго решение няма. Ще я пестят и няма да се наводняват.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строителите на пътища в България са банда абсолютни егоисти. За три преасфалтирания на главен път до който имам нещастието да живея, нивото се вдигна с 50 см. Старата настилка не се сваля, само повдигат бордюрите. Теренът е наклонен и сега пътя го забентва и всичката вода влиза в градината. Отделно самият път е наклонен и от него идва допълнително вода. Защо аз и съседите ми трябва да сме наказани заради фукните на Бойко?
16
0
 
14
 
! Отговори
От бореца преди 4 години
Боко да посети доволните избиратели, цирк ***.!.
15
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президент Румен Радев открадна парите на хората, парите за асвалт, защо не наложи Вето на некачественото строителство? Оставка бе, некадърник!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иван Досев колко е нервен само - 'Кое е очевидно,че тече вода ли никаква вода не тече...
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ превърнаха центъра в блато и ще превърнат цяла София в блато. Хайде да пресушим това герберско блато!
12
0
 
13
 
! Отговори
ГЕРБер преди 4 години
... Няма проблем , бе ! ... Всичко е точно ! ... Нали прибрахме в "ПРАВИЛНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ" парите от многото ремонти навсякъде ... ?!?! ... Сега можем да приберем още някой лев или евро от ... "РЕМОНТ НА РЕМОНТА НА РЕМОНТА" .......... :) ;) :) !!!!!! ......
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кака Мара от ГЕРБ ще оправи нещата,защо не и Данчето тя оправи цяла София та 4 къщи няма да оправи.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е, че десетилетия вече инженерното образование се занемарява тотално. Откакто избухна демокрацията, ни управляват филолози, философи, юристи, икономисти, журналисти. Във висшите Училища се позволява да се влиза с матурата по български език. Навсякъде се стимулират лесните пари, от воле=от въздуха. Няма достатъчно подготвени технически кадри. България беше напреднала държава, когато техническата образованост беше престижна.