Протест в подкрепа на полицаите, осъдени по делото "Чората"

"Полицаите не са убийци" беше мотото на протеста
Обновена: 9 юни 2019 20:43 | 9 юни 2019 16:32,
46

Мирен протест в подкрепа на петимата осъдени благоевградски полицаи по случая "Чората" се проведе в София.
 
Организиран е от инициативен комитет, като се присъедини и Синдикалната федерация на служителите в МВР. "Полицаите не са убийци" беше мотото на протеста, който започна в 11 часа пред църквата "Света Неделя", съобщава Bulgaria ON AIR.

Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков на 19 април получиха по 7 години затвор и изтърпяват присъда в Бобов дол за смъртта на Ангел Димитров - Чората, починал при задържане на 10 ноември 2005 година.

Петимата внесоха искане до Върховния касационен съд за възобновяване на делото. На 31 май това направи и главният прокурор Сотир Цацаров.

На 14 юни е заседанието на Върховния касационен съд, на което ще стане ясно дали ще бъдат уважени исканията за ново разглеждане на делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 7-Активист на БСПМоля споменете за разплаканите семейства.Дайте пример.
13
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сигурност не са убийци.Чората сам се е вързал,след тва си е счупил ребрата със такова желание сам се е удрял че май некви вътрешни органи са се спукали всеки ден така се самоубиват хора а и тъкмо преди да умре силно си е удрял главата в каквото намери.Е кажете по естествена смърт от това няма ли? Свобода за полицайте!
12
13
 
11
 
! Отговори
До 7-Активист на БСП преди 4 години
А той може да тероризира и да измъчва,да разпространява и трови с наркотици децата ни,да отвлича и принуждава насилственно да проституират момичета,да убива и насилва? Колко семейства е разплакал той.Значи той може да е ,,бил всякакъв"като много други бандити и убийци и не трябва да ги унищожаваме.Ех ,другарю "от кога станахте толкова хуманни бе? Твоите съпартийци изтрепаха стотици в лагерите,не за криминални престъпления,а само за виц или нехаресване на мисленето ти.
11
17
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
На Чората му дошло времето, полицаите виновни. Чората и баща му Райо години наред бяха символ на престъпността в града ни. От разпространение на наркотици, принудително принуждаване на млади момичета да проституират до подкупване на съдии и полицаи"Този ли защитавате бе алкашами?Каквото е търсил, намерил!В противен случай щеше да е при Галеви и пак да обвините ГЕРБ.
10
1
 
23
 
! Отговори
срам и позор преди 4 години
Вместо да правят театър по улиците,да вземат да си изчистят полицията от корупция и бандити че на народа му писна да плаща вече на тази шайка....
9
2
 
25
 
! Отговори
нищо ново преди 4 години
В градът едно време се говореше че тези полицай са били на хранилка при Чората но са поискали много повече и той им е отказал и е станала трагедията....
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kato nema karta na bg zakonnite smetista i bg zakonnite fabriki za smeda v rbg....moje da ima skoro karta na nezakonnite bg smetista i karga na bg nekonnite proizvoditeli na smed....pri tolko mnogo kilogram bulgar ekolog, injener, arhitekt, zoolog, bamker, asker, artist, polucai, internetadjia, pilot, fizik, himik, psihiatar, matematik, biolog, ornitolog, hüzabolekar, advokat, publichna adminisracia i publichno koravo pravo, doktor, uchen ban, unesese, oone, daskal, zemedelec, jivotnorazvadnik..
7
2
 
7
 
! Отговори
То е ясно -- преди 4 години
,че полицайте не са убиици никой не е обобщавал такова нещо--доста се спекулира и изопачава всичко--то затова убииството на човек може и да е умишлено и неумишлено и по др. начини--доколкото ми е известно доста са са понапънили тогава във времената на показните акции за ,,респект,,....във момента прокуратура и полиция на всяка цена бранят свойте --предполагам че полицаите няма да лежат в затвора--иначе такива случаи има и др.и винаги потърпевшия си е виновен,намират се причини...
6
2
 
24
 
! Отговори
милиционерите преди 4 години
Айде стига сте събирали протестчета, хвайщате ги и ги пъхнете в затвора.
5
4
 
31
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Може да е бил всякакъв,но не е трябвало да го убиват като куче !!!
4
6
 
29
 
! Отговори
x преди 4 години
абе този, чората де се спомина от грип.не са го убивали полицаите, нашата полиция не убива.е 15-20 минути са го ритали с кубинки по главата и тялото, е цял квартал е гледал като на театро как го млатят, ама свидетели читави няма, онази аутопсия която казва че убит от зверски побой не е вярна.вярна е аутопсията дето пише,че както си лежал на тротоара,се надрусал с кокаин и се задавил.а невините полицаи кротко са наблюдавали, сведенията за садистичен побой не са верни.
3
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, ти кво искаш, протест в подкрепа на престъпник?
2
5
 
33
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ПОЛИЦИЯТА БИЕ И УБИВА БЕЗ РИЧИНА
1
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това доживяхме. Протест в подкрепа на полицйският произвол.