Три месеца жена блокирана в дома си заради ремонт на ТЕЦ-а

От дружеството обяснявали, че чакълът трябва да слегне
Обновена: 13 юни 2019 09:52 | 13 юни 2019 09:50,
16
Три месеца жена блокирана в дома си заради ремонт на ТЕЦ-а
Снимка: архив Investor Media Group

Недовършен ремонт на "Топлофикация София" блокира жена с увреждане в дома й за цели три месеца.

До вчера пред бл. 266 в столичния кв. "Гео Милев" настилката е от чакъл и заради това Нели Събева може да излезе само пред блока си, но не и по-далеч.

Жената на няколко пъти дала сигнал в "Топлофикация", както и в община "Слатина". От дружеството обаче й обяснили, че не могат да възстановят настилката пред блока преди да слегне чакъла. Домоуправителят Стоян Коленцов също подавал на няколко пъти сигнал в "Топлофикация", но получавал нееднократно същия отговор, обясни той пред bTV.

Стефан от Смолян, не е Стефан от "Люлин"! "Топлофикация" глобена с 10 бона

После казали, че договорът с фирмата, която осъществява ремонтите, бил изтекъл и трябвало да мине конкурсът за избор на нов изпълнител.

Елизабет Павлова от „Топлофикация” обясни, че на това трасе е имало няколко аварии и затова то било оставено в този вид, за да могат да го наблюдават. 

ОмбудсМая предупреди: Готвят исторически най-високата цена за парно!

Срокът за възстановяване на трасето е две седмици. Тъй като той е нарушен, следва процедура по налагане на административно наказание и глоба. За юридически лица тя е в размер на от 1000 до 5000 лв., обясни Михаил Джурджин, началник на отдел "Контрол по строителството" в район "Слатина".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
3
 
! Отговори
топлофик. преди 4 години
В отпуск сме от 1.7. Ако до кря на месеца не го оправим . На есен.Да се обърне към социални грижи. Те разполагат с носилка.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Квартал Гео Милев се захранва от ТЕЦ-Изток, бивш ТЕЦ-Трайчо Костов.ТЕЦ-София няма нищо общо в случая.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
след 3 месеца след като е спирана и възпрепятствана да може да напусне околоблоковото пространство да ги съди в Страсбург за нарушаване на правата на човека. Всичките едновременно - държавата, общината, топлофикация и фирмата която е почнала ремонта + ако се сетите за още някой.. Всичките само колективно отевават положението и прехвърлят топката в чуждата градина.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още по лошо , че е общинско. Ще се оправи след триесет години. А може и никога.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Топлата вода до апартамента в ж.к. Г. Милев идва от друг ТЕЦ. Той е в гара. Искър още по далечот Орландовци с 5км. И това трасе се проверява само през лятото. Топлофикация разполага с метални пътеки за такъв случай.
10
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Точно кой ТЕЦ в България е бил ремонтиран?Тези ремонти се правят от аварийни групи на "Топлофикация-София", а не от външни фирми. Стига сте лъгали!
9
1
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Топлофикация не е Държавно, а Общинско дружество, на пряко подчинение на столичния кмет Йорданка Фандъкова.Ама вие май не правите разлика.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕЦ-София се намира в Индустриална зона Орландовци.Не разбирам госпожата каква работа е имала там и какво общо е имала с ремонта на ТЕЦ-а.Гео Милев е доста далече от Орландовци.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавното предприятие е над всички. Само Господ е над него. Така беше и в Соца. Така е и сега.
6
0
 
5
 
! Отговори
!?! преди 4 години
Заглавието е повече от неграмотно.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е жената каква работа има да ходи в ТЕЦ-а, който се ремонтира.
4
2
 
9
 
! Отговори
некадърие преди 4 години
ТоплофЕкация София е символ на некадърието и трябва да фалира най-накрая.
3
1
 
17
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Обясненията на представителя на Топлофикация - София са безумни и инфантилни. Застланият чакъл може да "улегне" не с времето, а с техническо средство наречено "валяк". Дружеството е наясно за срока, в който изтича договора му с изпълнителя за тази дейност. Следователно, преди изтичането на договора е трябвало да се проведе необходимата процедура, като се предвиди и вероятно обжалване на избора. Така няма да има период, през който да се спира работата по възстановяване на инфраструктората.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако това се беше случило в Запасна Европа, не знам дали някои длъжностни лица могат да си представят какво щеше да им се случи, ако по тяхна вина трудно подвижно лице има такъв проблем в продължение на три месеца!Но ние живеем на Балканите. Тук нещата са бамбашка и не рядко в крайна сметка виновен се оказва потърпевшият.Нищо чудно сега "Топлофикация" да заведе дело срещу потърпевшата затова, че ги безпокои и уронва престижа им.
1
1
 
13
 
! Отговори
За бабата с чучката преди 4 години
Преди години, още през 90-те, при един от поредните ремонти на улици в община "Витоша", бяха оставили една неизравнена "гърбица"на асфалта пред дворната врата на еднофамилна къща.Поради тази причина вратата трудно се отваряше и то само донякъде. Упоритото бабе, което живееше в тази къща, направи пътека до Общината и всеки ден влизаше при архитектите с думите "Я сум бабата с чучката!"На "гърбицата" казваше "чучка" и настояваше главният архитект да реши проблема.