Стефан от Смолян, не е Стефан от "Люлин"! "Топлофикация" глобена с 10 бона

Начислили сметка на мъж от Смолян, който не им е абонат
17 яну 2019 14:15, Джесика Вълчева
62
Стефан от Смолян, не е Стефан от "Люлин"! "Топлофикация" глобена с 10 бона
Снимка: Архив, Investor

Столичната "Топлофикация" отнесе солена глоба заради грешна фактура. Комисията за защита на личните данни наложи наказание в размер на 10 000 лв. на дружеството.

През ноември 2017 г. случаят с Стефан Иванов от Смолян възмути обществото, а в казуса се намеси и обмудсманът Мая Манолова. Причината е грешка на дружеството, заради която е начислена сметка за парно в размер на 1300 лв. и то на човек, който живее в Смолян и дори не е абонат на "Топлофикация".

Стефан Иванов разбира, че е длъжник на дружеството едва след като частен съдебен изпълнител запорира пенсията му.

Още по темата

Грешката се получила от това, че трите имена на Стефан Иванов от Смолян съвпаднали с истинския длъжник на "Топлофикация" - Стефан Иванов от "Люлин". 

Смолянчанинът сам решил да провери случая, след като не успял да изтегли пенсията си от банката. Стигнал до свой съименник, но с различно ЕГН.

След проверка от КЗЛД не става ясна причината, поради която данните на родопчанина са съотнесени от "Топлофикация" към топлоснабден имот с адрес в столичния "Люлин".

Според приложения нотариален акт имотът е прехвърлен от Стефан Иванов от "Люлин" през далечната 1997 г., запазвайки си правото на ползване върху него до живот. Сметката му обаче не е платена, а новият собственик си открива нова сметка.

Според "Топлофикация София" тези сметки не са платени и завеждат дело срещу него. А срещу неговото име в Имотния регистър за собственик на имота е посочен родопчанинът, пишат от "Монитор".

Според решението на КЗЛД топлинното дружество не си е свършило работата, за да докаже безспорно реалния длъжник на сметките и не е спазило буквата на закона. Освен това държавната компания е разполагала и с писмени доказателства, сочещи не Стефан Иванов от Смолян, а Стефан Иванов от "Люлин" като длъжник.


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
tzvetabg2018 преди 1 година
Защо днес отново няколко квортала в София - Лозенец,гео Милев и други са цял ден без
топла вода и парно - защо?И отново няма наказани - докога?Докога ще плащат абонатите на Топлофикация огромни сметки, за групата около г-н генералния директор Николай Кювлиев ще са безнаказавни и ще си крадат навола?Втори случай, "Алор Банов съм" литрябва да стане но този пън да започва с "Ало,Кювлиев съм!?????Докога?
46
0
 
0
 
! Отговори
Staklo преди 1 година
Fake news. Nema video i snimki na geroite...
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха сега и на съдия-изпълнителя да му ударят 10 тояги на голо!
44
0
 
4
 
! Отговори
11111111 преди 1 година
До аз
Ако ти останеш без пари за сметки, храна, лекарства докато с години върви делото, толкова ли ще си ларж? Все ще се намери някой да оправдава безумията на гози или онзи...
43
1
 
7
 
! Отговори
Уточнение преди 1 година
До Анонимен 36

Али Баба е от Багдад, не от Бейрут... А 40-те разбойника са от София!
42
5
 
1
 
! Отговори
аз преди 1 година
Грешка се случва на всеки, защо съдите толкова прибързано? Важното е, че в крайна сметка ситуацията се е решила
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10 000 солена глоба за Топлофикация?! Вие за и...ти ли ни вземате? За тях това са жълти стотинки и ще си ги избият от най-много 4-5 абоната. За да има ефект глобата трябва да е 10 млн! Иначе като нищо ще се окаже, че баба ви, която в София не е стълпява и си живее в старата къща на село им дължи много повече от 10 хил. И на никой няма да му пука!
40
0
 
19
 
! Отговори
ЧЕСТЕН СЪДИЯ ИЗПЪЛНИ преди 1 година
А ЧЕСТНИЯ ИЛИ ЧАСТНИЯ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ КАКВО НАКАЗАНИЕ Е ОТНЕСЪЛ ДА ГО СЪДИ И НЕГО ЗА НЕПРОВЕРЕНА ИНФОРМАЦИЯ И ЗА НАНАСЯНЕ НА ИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ....КОИТО ВОДЯТ И ДО ПСИХИЧЕСКИ РАСТРОЙСТВА ЗАРАДИ НЕМЪРЛИВОСТТА НА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ ПО ВЕРИГАТА.
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега да запорират заплатите на всички служители на Топлофикация за 1 година напред. Нека почувстват какво означават действията им на свой гръб.
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата взима от себе си и дава на себе си.
Както се казваше по времето на комунизма "в тази държава колко държави има?".
37
0
 
15
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Еееееееее... Най-накрая!
36
0
 
27
 
! Отговори
SHEFA преди 1 година
До Анонимен 29-СЕГА СТЕФАН ОТ СМОЛЯН ИМА ПРАВОТО ДА ЗАВЕДЕ ДЕЛО СРЕЩУ ТОПЛОФИКАЦИЯ-ЗА МОРАЛНИ- ПСИХИЧЕСКИ- И ФИНАНСОВИ НАНЕСЕНИ ЩЕТИ.
- ДА СИ ВЗЕМЕ ДИЕТОЛОГ КОЙТО НА ДЕЛОТО ДА ПОТВЪРДИ ЧЕ Е СВАЛИЛ И 10 КИЛОГРАМАТ ПРИТЕСНЕНИЕ-ТОВА СЕ ВОДИ СЪЩО ФИЗИЧЕСКО УВРЕЖДАНЕ-ТОВА УТЕЖНЯВА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА.
ТА ТАКА ДА СИ ИМАТ ОБЕЦА НА УХОТО КАТО ПРАЩАТ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ДА ТОРМОЗЯТ ДРУГИ ХОРА.
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Топлофикация не била спазила буквата на закона. Да не би пък да се е придържала към *** на закона - щото аз мисля, че не. Ако трябва и към Алибаба от Бейрут ще се обърнат, стига да смятат, че ще могат да приберат някакви пари.
34
3
 
15
 
! Отговори
Тео преди 1 година
Абе, хора, разделете се с тази топлофикация! Тези са още във времето на комунизма, но на капиталистическа цена! Плащате за нещо, което ако така или иначе не циркулира ще гръмне ТЕЦ-а - т.е. отпаден продукт, отделно ако се откачите пак ви начисляват топло - абе ... идилия. Разкарайте се от тези блокове - подходящи са за наематели. Хем никакво енергоспестяване, хем надути сметки! Не си струва! Докато не си оправят услугата и *** за зеле не става от тях!
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Централно отопление" трябва да има на държавни, общински сгради. Там са сигурни парите за топлофикация
Частните да минат на "локално отопление"
32
3
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
До Анонимен
Люлин е на 10км от жълтите павета, което значи - не е в София. Иначе документално са софиянци, за да им взимат данък като за столица :)
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този случай е като при соца. Плаща целокупния народ. За едни има свинско със зеле , за други само зеле.
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Люлин в София ли е?
29
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проверявам в сайта на изи дали е излязла сметката за парното и ми излиза, че нямам задължение. След няколко дни се появява фактрурата и в нея има добавена сума от 45 лв- старо задължение. Това задължение от къде се е появило, като ден преди това го е нямало? Може аз да не разбирам нещо
28
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз до колкото разбрах ,държавата е най-облагодетелствена в този случай!
Дори без да е с нещо засегната прибира от ,,Топлофикация" 10 000 лева под формата на глоба!
За родопчанина остава само мъките по доказването на невиноста си към ,,Топлофикация"!
Държавата поне да беше казала едно ,Благодаря Стефан !