Стефан от Смолян, не е Стефан от "Люлин"! "Топлофикация" глобена с 10 бона

Начислили сметка на мъж от Смолян, който не им е абонат
17 яну 2019 14:15,
62
Стефан от Смолян, не е Стефан от "Люлин"! "Топлофикация" глобена с 10 бона
Снимка: Архив, Investor

Столичната "Топлофикация" отнесе солена глоба заради грешна фактура. Комисията за защита на личните данни наложи наказание в размер на 10 000 лв. на дружеството.

През ноември 2017 г. случаят с Стефан Иванов от Смолян възмути обществото, а в казуса се намеси и обмудсманът Мая Манолова. Причината е грешка на дружеството, заради която е начислена сметка за парно в размер на 1300 лв. и то на човек, който живее в Смолян и дори не е абонат на "Топлофикация".

Стефан Иванов разбира, че е длъжник на дружеството едва след като частен съдебен изпълнител запорира пенсията му.

Още по темата

Грешката се получила от това, че трите имена на Стефан Иванов от Смолян съвпаднали с истинския длъжник на "Топлофикация" - Стефан Иванов от "Люлин". 

Смолянчанинът сам решил да провери случая, след като не успял да изтегли пенсията си от банката. Стигнал до свой съименник, но с различно ЕГН.

След проверка от КЗЛД не става ясна причината, поради която данните на родопчанина са съотнесени от "Топлофикация" към топлоснабден имот с адрес в столичния "Люлин".

Според приложения нотариален акт имотът е прехвърлен от Стефан Иванов от "Люлин" през далечната 1997 г., запазвайки си правото на ползване върху него до живот. Сметката му обаче не е платена, а новият собственик си открива нова сметка.

Според "Топлофикация София" тези сметки не са платени и завеждат дело срещу него. А срещу неговото име в Имотния регистър за собственик на имота е посочен родопчанинът, пишат от "Монитор".

Според решението на КЗЛД топлинното дружество не си е свършило работата, за да докаже безспорно реалния длъжник на сметките и не е спазило буквата на закона. Освен това държавната компания е разполагала и с писмени доказателства, сочещи не Стефан Иванов от Смолян, а Стефан Иванов от "Люлин" като длъжник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
tzvetabg2018 преди 5 години
Защо днес отново няколко квортала в София - Лозенец,гео Милев и други са цял ден без топла вода и парно - защо?И отново няма наказани - докога?Докога ще плащат абонатите на Топлофикация огромни сметки, за групата около г-н генералния директор Николай Кювлиев ще са безнаказавни и ще си крадат навола?Втори случай, "Алор Банов съм" литрябва да стане но този пън да започва с "Ало,Кювлиев съм!?????Докога?
42
0
 
1
 
! Отговори
Staklo преди 5 години
Fake news. Nema video i snimki na geroite...
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха сега и на съдия-изпълнителя да му ударят 10 тояги на голо!
40
0
 
5
 
! Отговори
11111111 преди 5 години
До азАко ти останеш без пари за сметки, храна, лекарства докато с години върви делото, толкова ли ще си ларж? Все ще се намери някой да оправдава безумията на гози или онзи...
39
1
 
8
 
! Отговори
Уточнение преди 5 години
До Анонимен 36Али Баба е от Багдад, не от Бейрут... А 40-те разбойника са от София!
38
5
 
2
 
! Отговори
аз преди 5 години
Грешка се случва на всеки, защо съдите толкова прибързано? Важното е, че в крайна сметка ситуацията се е решила
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 000 солена глоба за Топлофикация?! Вие за и...ти ли ни вземате? За тях това са жълти стотинки и ще си ги избият от най-много 4-5 абоната. За да има ефект глобата трябва да е 10 млн! Иначе като нищо ще се окаже, че баба ви, която в София не е стълпява и си живее в старата къща на село им дължи много повече от 10 хил. И на никой няма да му пука!
36
0
 
20
 
! Отговори
ЧЕСТЕН СЪДИЯ ИЗПЪЛНИ преди 5 години
А ЧЕСТНИЯ ИЛИ ЧАСТНИЯ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ КАКВО НАКАЗАНИЕ Е ОТНЕСЪЛ ДА ГО СЪДИ И НЕГО ЗА НЕПРОВЕРЕНА ИНФОРМАЦИЯ И ЗА НАНАСЯНЕ НА ИМУЩЕСТВЕНИ ВРЕДИ....КОИТО ВОДЯТ И ДО ПСИХИЧЕСКИ РАСТРОЙСТВА ЗАРАДИ НЕМЪРЛИВОСТТА НА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ ПО ВЕРИГАТА.
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да запорират заплатите на всички служители на Топлофикация за 1 година напред. Нека почувстват какво означават действията им на свой гръб.
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата взима от себе си и дава на себе си.Както се казваше по времето на комунизма "в тази държава колко държави има?".
33
0
 
16
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Еееееееее... Най-накрая!
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Топлофикация не била спазила буквата на закона. Да не би пък да се е придържала към духа на закона - щото аз мисля, че не. Ако трябва и към Алибаба от Бейрут ще се обърнат, стига да смятат, че ще могат да приберат някакви пари.
31
3
 
16
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Абе, хора, разделете се с тази топлофикация! Тези са още във времето на комунизма, но на капиталистическа цена! Плащате за нещо, което ако така или иначе не циркулира ще гръмне ТЕЦ-а - т.е. отпаден продукт, отделно ако се откачите пак ви начисляват топло - абе ... идилия. Разкарайте се от тези блокове - подходящи са за наематели. Хем никакво енергоспестяване, хем надути сметки! Не си струва! Докато не си оправят услугата и *** за зеле не става от тях!
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Централно отопление" трябва да има на държавни, общински сгради. Там са сигурни парите за топлофикацияЧастните да минат на "локално отопление"
29
3
 
15
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
До АнонименЛюлин е на 10км от жълтите павета, което значи - не е в София. Иначе документално са софиянци, за да им взимат данък като за столица :)
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този случай е като при соца. Плаща целокупния народ. За едни има свинско със зеле , за други само зеле.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Люлин в София ли е?
26
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проверявам в сайта на изи дали е излязла сметката за парното и ми излиза, че нямам задължение. След няколко дни се появява фактрурата и в нея има добавена сума от 45 лв- старо задължение. Това задължение от къде се е появило, като ден преди това го е нямало? Може аз да не разбирам нещо
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз до колкото разбрах ,държавата е най-облагодетелствена в този случай!Дори без да е с нещо засегната прибира от ,,Топлофикация" 10 000 лева под формата на глоба!За родопчанина остава само мъките по доказването на невиноста си към ,,Топлофикация"!Държавата поне да беше казала едно ,Благодаря Стефан !
24
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво като е от Смолян - нека и той да плаща парно човека! Що го лишавате от това право?!?