Фестивалът Sofia Fit Fest - с 35 различни дисциплини

Събитието ще се проведе на 4, 5 и 6 октомври в "Арена Армеец"
18 юни 2019 10:55, Анисия Иванова
0

892 гледания   |  Още видео
Sofia Fit Fest ще бъде енергийна инжекция за столичани. Мотото на събитието, което ще се проведе на 4, 5 и 6 октомври в зала "Арена Армеец", е "Открий своята сила, открий своята тренировка". Очаква се стотици столичани да се включат във второто поредно издание на фестивала.

Организаторът на събитието Марина Ранкова обясни в "България сутрин", че в тазгодишното издание на Sofia Fit Fest ще има 35 дисциплини, като по този начин всеки човек ще може да намери най-подходящата за него.

Официалният посланик на инициативата - Йордан Йовчев, призова хората у нас да спортуват повече и да бъдат по-активни в личния си живот.

"Това е едно уникално предизвикателство. Трябва да сме много по-активни в личния си живот - да спортуваме, да се забавляваме. На фестивала хората ще могат да научат много неща за спорта, за правилното хранене", каза легендарният гимнастик.

Ранкова обясни, че първото издание на Sofia Fit Fest се е провело миналата година. "Участваха около 400 човека. Имахме страхотни отзиви от всички посетители и участници. Има дисциплини за всякакъв тип хора. Всеки, който дойде на фестивала, ще може да опита и да намери коя дисциплина му допада най-много. Ще имаме и две сцени - открита и закрита", каза тя.

Мениджърът на откритата зона за кросфит Светлин Александров пък обясни, че по време на фестивала всички желаещи ще бъдат тренирани от специалисти, които да ги преведат през всеки отделен елемент на заниманието.

"Нашата идея е да запознаем хората със специалисти, които да ги преведат през една тренировка и те да видят, че могат да се справят. Причината е, че често хората не ходят в залите, тъй като се притесняват, че няма да могат да се справят с тренировките", разказа Александров пред Bulgaria ON AIR.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари