Въпреки протестите: Заградиха спорен терен в Младост 1 с ограда

Все още не е ясно какво ще е бъдещето на градинката
29 юни 2019 13:40, Красимир Ангелов
29

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Преди дни жители на столичния квартал "Младост" се събраха за пореден път на протест срещу застрояването на градинка пред техните жилищни сгради. Зелената площ се намира в близост до метростанция „Младост 1“.

Въпреки протестите, днес започна заграждане с ограда на спорния терен, видя репортер на Dnes.bg. Предвижда се там да бъде издигнат 12-етажен хотел, алармираха протестиращи.

Още по темата
В защита на жителите на "Младост" се обявиха Националният омбудсман Мая Манолова и от гражданската инициатива "Спаси София".

Както е известно, в петък столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район "Младост" арх. Стефан Стефанов, защото е издал разрешение за строеж в градинка до бл. 401 в "Младост" 4.

Възмущението си столичният кмет изрази в профила си във Facebook. В действията на районния архитект Фандъкова вижда "явен саботаж и провокация", след като през последните месеци се разглеждат варианти за намаляване на строителството в "Младост" и увеличаване на градините и парковете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова гнусно пренаселване се случва в София... че направо ми се гади... сграда до сграда... нов софиянец до нов софиянец...
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Ваклин защо не е с белезници все още?
3
2
 
33
 
! Отговори
ебаси Държавата преди 4 години
Сега ще започнат да пъплят самосвали и бетоновози на и без това пренатовареното кръстовище там.
2
1
 
33
 
! Отговори
ПРОСПЕРИТЕТ герП преди 4 години
Медици от болницата във Видин подадоха колективна оставка. След месеци на финансови проблеми и протести - 109 медицински сестри, рентгенолози и лаборанти обявиха, че напускат.
1
2
 
45
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Чрез делото "Иванчева" ГЕРБ нагледно показаха какво ще се случи с всеки, който се опитва да им секне далаверата.