Жега по спирките: А градският транспорт с разреден график

Автобусите се движат по лятно разписание
Обновена: 2 юли 2019 10:09 | 2 юли 2019 07:10, Петя Славова
92

От 1 юли влезе лятното разписание на столичния градски транспорт. Хората ще чакат по-дълго време във все по-големите жеги. Причината е че шофьорите на градския транспорт излизат в отпуски, а това налага разреден график на автобусите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Сигналът за горещините по спирките на градския транспорт подават от "Спаси София". "В Белград има автобусни линии, които се движат на 30 секунди. Преди 30-40 години в България по основни линии като трамвай 5, транспортът се е движел през 3-4  минути. Един 5-минутен интервал по основните линии не е достатъчен, но е задължителен.", обясняват от там. Според "Спаси София", времето прекарано в чакане на градския транспорт през лятото ще се удължи до 10 - 15 минути.

"Много е топло, даже и сянка няма", оплакаха се пътниците на оживена спирка, където градусите вчера бяха 34. На нея чакат както млади хора - студенти, така и деца и възрастни. Сянка - няма.

 От Центъра за градска мобилност, обаче обясниха, че лятно разписание ще си има. Такова ще е през юли и август. "Намаляването на превозните средства е средно с 20 %. Интервалите на движение се увеличават от 1 до 5 минути. Най-натоварените линии се намаляват най-малко."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измерете температурата на метро станция Ломско шосе. По обяд, в слънчев ден е ад. Никаква вентилация. Хората стоят по решетките за глътка въздух.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Центъра за градска мобилност, обаче обясниха, че лятно разписание ще си има."обаче обясниха" подчинено изречение ли е?
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В частните фирми, когато някой е в отпуска, другите го заместват без затова да им вдигат заплатите и без намаляване на работното време. Но в общинските и в държавните явно не е така.
55
0
 
6
 
! Отговори
Някакъв си там преди 4 години
204 е доста натоварена линия, но така или иначе е през голям период от време. Подготвям се да си чакам с часове. 304 зимата е на 15-20 минути, така че него ще го гледам на снимка.Мене ако питате скачайте на трамваите - няма задръстване и са по-редовни от автобусите.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фанъдкова да намали слънцето по спирките
53
1
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Супер! Ако махнат Спаси София, всичко ще тръгне по мед и масло. Проблемът, явно, е, че се показват проблемите, а не че София се управлява на парче от хора, които не биха били кадърни да управляват и бутка за цигари и кафе. Стъклени спирки, които не пазят от нищо, автобуси на по 50 години, липса на ПУСНАТИ климатици в градския транспорт, лошо разписание, паркиране в бус лентите... кое от тези неща не е вярно? Или, щом от ГЕРБ плащат, нищо не е вярно и живеем в най-добрия град?Продажници!
52
7
 
12
 
! Отговори
тия кои са? преди 4 години
Не ви ли се струва странно че четирима младежа със странна ориентация са тръгнали да спасяват цяла София, че и ги показват непрекъснати по телевизията? Това само в България е възможно.
51
0
 
11
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
Прав си,ама донякъде.София не е виновна,че столичаните в повече избраха една некомпетентна послушница да им оправи града.
50
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Висока цена на билета,висиш на спирката с часове,а после се качваш в сауна с неприятни аромати.Е,как да не се качиш на колата си,да си пуснеш климатика и да стигнеш навреме за където си тръгнал.Ама имало смог?За това не мислят общинарите на които им плащам заплатите,а искат и това да е моя грижа.Да,ама-НЕ!
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,щом има пейки по 10 000 лв.защо да няма и спирки по 250 000.Тия парите за нищо ги нямат.
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви спирки,какви 5 лв.Нали си спомняте как един отговорен служител от ЦГМ беше възложил на човек на депутатка от ГЕРБ от Самоков? да направи елементарна спирка за 250 000 лв.Е,депутатката си отиде,а с възложителя не знам какво стана.Корупцията е на всички нива,затова нищо не е както трябва.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
46
8
 
17
 
! Отговори
SS преди 4 години
Прави впечатление, че онези, които плюят по въпросното НПО не дават конкретен пример какво от споделеното от Спаси София не е истина. "Говорят пълни глупости" - няма контра аргумент. "Корумпирано НПО", те щото СО не са ха-ха! Е, да питам - жега ли е по спирките, разреден ли е графика или момчетата са червени ***, защото вие сте на хранилка към СО или имате некадърни роднини, които работят там. Примери чакам! Кое твърдение на Спаси София е преекспонирано?
45
0
 
16
 
! Отговори
БАЙ БЛАГОЙ преди 4 години
Изтриха ми коментара, явно тука само апотеози за управляващите се позволяват. Картата ми за градски транспорт изтича на 15.07. Реших да не я подновявам. Ще пътувам вече като гласоподавателите на фандъкова.
44
0
 
3
 
! Отговори
ДА преди 4 години
До аЯ,па ти!Нали има климатици-Данчето така каза!
43
0
 
12
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Ми няма сянка по спирките-да!Защото са правени проформа,да ги има,че да изядем едни пари!Не са правени за сянка или против дъжд.
42
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези от Спаси София да толкова жалки, говорят пълни глупости.
41
0
 
7
 
! Отговори
а преди 4 години
Жега билоо по спирките, а в трамвая вчера беше 50 градуса, така че има и по-зле!
40
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде отиват един милиард и половина бюджет на СО?Това са пари от нашите данъци и искаме да знаем за какво се харчат.
39
11
 
19
 
! Отговори
корумпирано НПО преди 4 години
Тези "Спаси София" кой ги финансира? Защо всяка седмица четем за подвизите им?