Архитектът на "Младост" се защити: Всичко е законно!

Стефан Стефанов издал разрешителното по правилата
Обновена: 4 юли 2019 11:33 | 4 юли 2019 10:58, Веселина Йорданова
19
Архитектът на "Младост" се защити: Всичко е законно!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Главният архитект на район "Младост" Стефан Стефанов заяви, че обвиненията на столичния кмет Йорданка Фандъкова към него са неверни.

Още по темата
По думите му издаденото на 20.05.2019 г. разрешение за строеж при бл. 401 в "Младост" е резултат от професионално извършена работа, при спазване на законоустановени процедури и срокове.

Искане за издаване на такова разрешение от собствениците има от 02.10.2018 г., уточнява той в съобщение до Dnes.bg.

"След разглеждане на инвестиционния проект и приложените документи бяха установени непълноти и забележки, за които на инвеститора са изпращани неколкократно писма. След отстраняване на забележките инвестиционният проект е одобрен и е издадено разрешение за строеж", обяснява Стефанов, на когото Фандъкова поиска оставката.

В действията на районния архитект кметът вижда "явен саботаж и провокация", след като през последните месеци се разглеждат варианти за намаляване на строителството в "Младост" и увеличаване на градините и парковете.

Стефанов обаче заявява, че издавайки разрешително за строеж, е спазил всички професионални и етични стандарти. "Убеден съм, че хармоничното развитие на градската среда не би трябвало да зависи от "решения на парче", предизвикани от локални протести, а от разработването на цялостна визия за района", посочва той.

Според него думите "провокаци"“ и "саботаж" не звучат нито професионално, нито политически грамотно, когато говорим за диалог между институции.

През 2017 г.  по инициатива на район "Младост" са водени разговори за евентуална замяна с равностоен общински имот, но със заявление  от 04.10.2018 г., собствениците заявяват, че поради липса на резултат от преговорите в рамките на една година не искат имотът им да бъде заменян с друг.  Така, че твърдението, че в момента текат преговори със собствениците, е невярно, казва главният архитект на "Младост".

Около две седмици преди издаване на разрешението за строеж на оперативка в Районната администрация той уведомил арх. Русев, кмет на община Младост, че всички забележки по проекта са отстранени и предстои издаване на разрешение за строеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
179 преди 4 години
Те си го казаха ,че до 2030 година 60 % от България ще се превърне във демографска пустиня. Значи до 2050 всичко живо ще е във София. Затова строят непрестанно.
14
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Глупости говорят,правят ни на будали.Нали виждаме къде ще се строи...Парата е важна нищо друго не ги интересува.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей тоя Младост! След като Иванчева беше отстранена, се късат да строят, съвсем законно разбира се. Всеки сантиметър от тази земя храни нечие семейство - архитекти, кметове, експерти, "бизнесмени". Всичко е сметнато и монетизирано. Сега няма паркове или детски площадки но какво от това. Още не са достигнали стадия на Манастирски ливади. Ама натам вървят.
12
0
 
13
 
! Отговори
Фъндъкова преди 4 години
нещо се е активирала предизборно обаче за нея е съвсем безопасно. Нито строежа ще бъде спрян от общината нито от спецпрокуратурата ще и правят показна акция по улиците Можете да бъдете спокойни - борбата със застрояването ще доведе най-много до показно разрушаване на някой външен *** или баня на някой несретник.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
винаги всичко е законно, няма нищо незаконно, дори незаконното отново става законно :)
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая герберска мафия само как накисна Иванчева за да си изпере мръсните пари със строежи в младост.Па вие пак си гласувайте за герб - утре Баце може да реши ,че вие му пречите за нещо и да ви тикне в панделата.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измива си ръчичките! Да се маха! Да строи там откъдето е!
8
2
 
31
 
! Отговори
Закона преди 4 години
ясно го казва - ЗА ЕДНИ МОЖЕ ЗА ДРУГИ НЕМОЖЕ. Понеже имаше дебат в обществото по този въпрос последните промени в ЗУТ са още по-категорични. И шефа на ДНСК го каза и шефа на РДНСК го каза и Общнския съвет на София го каза. Кой още искате да набедите за виновен? Ей сега кметицата на Младост ще лежи в затвора щото не е прочела правилно закона и тръгнала да спира строежи на ортака на прокурора. После влачене по улиците с белезници, маскирани ... цирк.
7
1
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
В България всякакви безумия се вършат напълно законно.Значи трябва законите да се променят.Какъв е начинът да се променят?Да бъде избран този, който предлага промени.Такъв кандидат имаше, но мафията, която си има държава, му устрои показен арест и фалшиво обвинение, за да го неутрализира.После, на евроизборите, резултатът беше показателен, но "политолозите" на мафията тръбяха, че това било незначително.
6
1
 
32
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СОБСТВЕНИЦИТЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ЦИРКА С ИВАНЧЕВА ЗА ДА СЕ ПРОВРАТ ПРЕЗ КАПКИТЕ!АРХИТЕКТА ДОБРЕ СЕ Е ОБЛАЖИЛ ЗА ДА ИЗДАДЕ ТОВА РАЗРЕШЕНИЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ОБЩИНАТА Е БИЛА ДЛЪЖНА ДА ОДЪРЖАВИ ИМОТА И ДА ГИ КОМПЕНСИРА СЪС КОМПЕНСАЦИОННИ БОНОВЕНО ЗАРАДИ НЕУРЕДИЦИТЕ В МЛАДОСТ ПОРОДИЛИ СЕ СЛЕД УВОЛНЕНИЕТО НА ИВАНЧЕВА ТЕЗИ СЕ ОПИТВАТ ДА СИ ПРОКАРАТ НЕЗАКОННОТО СТРОИТЕЛСТВО!
5
0
 
26
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А как теренът е станал частен?
4
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ...1Иванчева колко строежа спря за 2 години?
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а в районе "Сердика" какви изнудвачи са цялата администрация.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щом е по закон ... това е разликата между архитекта и строителния инженерпървият гледа общата картинка, не само дали може или не може да стане, а как се вписва, красиво ли е, инфраструктура ... малко творец идвадокато вторият гледа чертежа и изпънява чертежите и меркитета младост явно си имат строителен инженер
1
10
 
38
 
! Отговори
... преди 4 години
Епа осъдихте НАПЪЛНО НЕВИННАТА КМЕТИЦА НА МЛАДОСТ Иванчева! Вкарахте я в затвора за 20-30г! При това БЕЗ КАКВИТО И ДА БИЛО ДОКАЗАТЕЛСТВА! И сега се чудите що в младост продължава НАПЪЛНО "ЗАКОННО" да се строи на детски площадки и други не разрешени за строяж места! Еми ко да ви кажа! Кото сам си направиш и цело село не може да ти направи!