Покрив за бездомните кучета: Град за животни в кв. "Младост"

Направени са им къщички, кучетата са обезпаразитени
5 юли 2019 09:20,
148


Приетият на първо четене закон, с който се задължават собствениците на кучета да ги извеждат само с намордници, срещна съпротива - в социалните медии започна кампания против въвеждането на закона.
 
На фона на задълбочаващото се общественото недоволство,  в столичния квартал "Младост" 1  доброволци поставят основите на първия град за безстопанствени животни у нас.
Още по темата
Ирина Николова е дъщеря на военен пилот, който толкова обичал гълъбите, че при всеки полет взимал със себе си по една птица. От него  тя наследява любовта към животните и дава дума да им помага цял живот.

Създава организация, в която се включват десетки доброволци и поставя началото на една инициатива, в която всяко изоставено куче получава и свой дом.

С кантар в парка? 300 лв. глоба за куче над 5 кг без каишка, за агресивно - 1000 лв.

Върху къщичките за безстопанствени кучета има стикер, на който ясно е описано, че кучето е кастрирано, обезпаразитено и ваксинирано.

Сред доброволците от екипа на Ирина са Рая и Тина. Пред Bulgaria ON AIR те казват, че намерението им е подобни съоръжения  да има в цяла България, както е в много западни държави.

Освен кучешки къщички, в Борисовата градина и Северния парк вече има и такива за котки, а следващата идея е да бъдат създадени и такива за птици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
9
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Фекалиите на бездомните кучета,кой ще ги чисти?? Да не стане като почистването на снега по апартаменти???
113
5
 
11
 
! Отговори
the hater преди 4 години
Кучелюби,вземете си всички бездомни кучета в панелката. Да не искате плъхове да се навъдят от оставената ви храна или кучешка тения да хванете? Или Младост да стане море от лай*на? Откакто едни хора решиха,че кучетата са над всичко намразих и кучкари и бездомни бълхливи кучета.Откакто и едни вегани почнаха да дават акъл,че за да живеем трябва да не ядем месо,намразих и тях. Откакто стана модерно и ,,нормално" да се женят обратни, намразих и тях. Питам само аз ли останах нормален в България???
112
4
 
13
 
! Отговори
живеещ в Младост-1 преди 4 години
Да, бе - това е тъпо! Междублоков кучкарник!Къде са Екоравновесие или там - както се казва вече, ако други се занимават с кучетата ??? Абе, хора, няма друга държава, дори около нашата, в която бездомни кучета да се разхождат по улиците на градове, камоли столицата на държавата!Баси, това дали някога ще престане ???
111
7
 
15
 
! Отговори
А,бе преди 4 години
Писна ми от гейпарадиращи,веган натрапници и мними кучелюбци като тези.Като искат град на кучетата,купуват парцел далеч от населено място и го правят.И медиите да престанат да натрапват ненормалници,а общините да си вършат работата и да парират веднага такива самоволни вредни инициативи.
110
5
 
17
 
! Отговори
баста преди 4 години
Рускинята Ирина да си заминава в Русия да прави там в градовете междублокови кучкарници.Писна ни от откачлаки които тровят обществото с налудничавите си "идеи".
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КаноНе бива да се затварят в апартаменти, но няма проблем да са вързани на синджир денонощно. Голям разбирач си - ей на такива като теб трябва да се забранява да притежават куче.
108
6
 
21
 
! Отговори
. преди 4 години
Има едно единствено решение срещу този развъдник и тази психопатия - жалби до дупка в община Младост. Не постове тук и там, а телефона, имейла, хартийката и - жалба. Защото това не е личният квартал на няколко изперкали лелчета. Това е кварталът на родителите, които не искат децата им да хванат тения от опикания пясъчник и на възрастните хора, които не искат глезените им да бъдат оглозгани от кученца, които си пазат колибките. Който иска да се грижи за куче - вкъщи.
107
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е това за кучетата, но дано и за котките да направят нещо
106
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До .111Няма да има човек неизяден?? Газят до колене в л..айна с тения?? Ей, жено, я си пий лекарствата или си сложи усмирителна риза! Аман вече от откачалки и параноици
105
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Откога трябваше. Има останали добри и нормални хора в страната ни, въпреки простотията и злобата, която се лее... Ако мога и аз бих помогнал с нещо на бездомните животни. Те са на улицата не по свой избор, а защото са били изхвърлени от безсъвестни, коравосърдечни хора!
104
20
 
8
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 4 години
Защо да не се помогне? Ние хората имаме език и можем да говорим но кучетата?Който не обича животни как ще обича хората?И да,човешко е да помагаш.Законът пише че всеки трябва да има достъп до работа,жилище но така ли е.Засрамете се бе,нищо човешко не ви ли е останало?Или парите,парите.Те са мерило за покупателната способност не за духовна висота
103
7
 
33
 
! Отговори
. преди 4 години
Идиотията човешка е безгранична! Кучетата, когато са на глутница, си пазят територията. Тези и-дио-ти зорлем събират голяма кучешка глутница в пренаселен квартал, та да може кученцата добре да се сплотят и когато нападат, да нападат по 20, не по 2. И да е сигурно,ч е няма да има човек неизяден по околните алеи. А за хигиената нещо да говорим ли? Хората в околните блокове съгласни ли са да газят в кучешки лайнa с тения до коленете?
102
0
 
6
 
! Отговори
хе преди 4 години
Ама то дали ще се съгласи?
101
1
 
10
 
! Отговори
Едно добро преди 4 години
решение - за да избегна глоба че разхождам кучето си без каишка - ще казвам че не го познавам:Б
100
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами аз лично гледам две мои кучета у дома, едното - "диво" - някой съвестен стопанин го беше изхвърлил на около 40 дни в най-големия студ върху купчина строителни отпадъци. Всичките тия, които са на улицата са попаднали там заради такива стопани. На мен всеки път ми се свива сърцето, като видя премръзнало, болно и изгладняло животинче и гледам да му помогна с каквото мога. Ине му връзвам кусур, че е без нашийник и намордник, не знам за вас.
99
9
 
23
 
! Отговори
....... преди 4 години
Доброволците кучелюбци не може да си присвояват обществени места и да строят кучкарници.Не са по различни от ромите които по същия начин си строят копторите.Община Младост да си влезе в правомощията и да прекрати това своеволие.Доброволците да приберат кучетата по домовете си.
98
7
 
18
 
! Отговори
Според мен. преди 4 години
До Анонимен 104Toва не е добро, това е отбиване на номера. Тези кучета съвсем скоро ще започнат да си пазят територията и да нападат хора и други животни. Мястото на диви животни не е на улицата. Като толкова им съчувстват, защо не си ги вземат в домовете и да ги гледат съгласно изискванията на закона. Пред блока не е гледане, а простотия и лицемерие. Идва зима, един ден няма да ти се излиза и няма и да нахраниш това куче. За животните трябва да носим отговорност, това не е отговорност и грижа.
97
7
 
4
 
! Отговори
Моето куче преди 4 години
го храня с пари от собствената си заплата и му правя много добро като му осигурявам покрив над главата това освобождава ли ме от изискването да го пускам в градинките вързано и с намордник и от глобите на столична община.
96
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По каква логика? Ако хвърлиш 2 лева на някой просяк, записваш ли го на паспорта си? Ако дариш пари на дом за деца, на теб ли трябва да се обаждаме, ако някое от децата се провини? Как може до такава степен да не се оценява и малкото добро, което се случва?
95
6
 
12
 
! Отговори
тези жени трябва да преди 4 години
имат РЕШЕНИЕ от ОБЩИНАТА за къщичките, ЧИП на кучетата сТЕХНИТЕ данни, защото ще трябва да почистват и да разхождат кучетата на повод! СТАВАТ ТЕХНИ кучета.НЯМА ТАКИВА "УЖГРИЖИ и БЕЗОТГОВОРНОСТ като в Индия.В РБЪЛГАРИЯ НЕ ТРЯБВА да има БЕЗСТОПАНСТВЕНИ кучета.КУЧЕ с пастпорт, собственик.Рая, НИНА, летеца.