"Горубляне" пак на протест, жители блокираха "Цариградско"

Те искат справедливо отчуждаване на собствеността им
25

Протестиращи блокираха за пореден път кръстовището на „Цариградско шосе“ при столичния квартал "Горубляне". Протестът им е заради начина, по който се отчуждава собствеността им.

Проблемът идва от проектите на столичната община за разширяване на Южната дъга на Околовръстния път и продължението на булевард "Копенхаген". Според жителите на „Горубляне“ обаче собствениците на земи и терени не получават адекватно заплащане на отчуждените си терени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХристоМоя корен е доста по-столичен от твоя горублянски такъв, ако изобщо смятаме Горубляне за реална част от "столицата". Както ви казаха по-долу: "Ами вдигнете си задниците, щом нещо не Ви изнася, и отидете където трябва, а не където Ви е удобно!"Смешно е как *** по околията вече се причисляват към градското общество и са заучили фразата "отивай си на село", а в същото време го казват на хора родени и отгледани в София с родители родени и отгледани в София.
22
1
 
1
 
! Отговори
Христо преди 4 години
До АнонименНа село няма да закъснееш за детската градина.Всеки да си стои там откъдето му е корена.Моя е тук в Горубляне от поколения.
21
0
 
2
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Ами не пречиме на никого,приятелю!На нас пречат такива като теб.Затова ти ще отнесеш една още по-голяма...!
20
1
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Скъпи съселяни от Горубляне! Преди няколко часа се опитах да стигна до Практикер и (предполагам) пак заради Вашия нелеп протест пред родните Ви къщи - не можах!С тези нелепи протести, които пречат на толкова много хора само ще си отнесете това, което заслужавате - една голяма . ама много голяма... ЗАЩОТО ПРЕЧИТЕ!!!От къде тази селска злоба да пречите на хората!!! Ами вдигнете си задниците, щом нещо не Ви изнася, и отидете където трябва, а не където Ви е удобно!
19
0
 
1
 
! Отговори
Ади преди 4 години
До АнонименОтивай си на село бегг сеееелски
18
2
 
2
 
! Отговори
Логично преди 4 години
Когато има интерес към какво и да било е нормално да има посочена цена.В този случай държавата трябва да уважи искането.Вие имате интерес към тока. Плащате високата цена!
17
3
 
4
 
! Отговори
До 17-Не обиждай тук преди 4 години
*** ти ревни пред Парламента или пред Мин.съвет заради това, че вследствие на неразумни решения,част от гражданите блокират пътища и булеварди.Не ти ли е ясно, че това е целта -да те накарат и теб да протестираш.Защото, ако само засегнатите от неразумното решение идат пред Парламента, те ще са само шепа хора. Ти ще си седиш у дома с детето и само ще ги гледаш по телевизията.Но след като са объркали твоите планове, и ти ще недоволстваш, ако имаш акъл да видиш истинската причина за задръстването
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви се не знае и в селските парчета. Висим в задръстване по два-три часа и не можем да си вземем децата от детска градина или да отидем до болница, ако се наложи щото една шепа празноглавци блокирали най-натоварения булевард в София. Отивайте да протестирате през президентството, нещастници. Ще се занимаваме ние обикновените хора с вашите битовизми. Прости хора, проста нация.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да протестират пред народното събрание, защо затрудняват другите. Вечер хората се прибират от работа и на никой не му е приятно да стой заклещен на цариградско.
14
3
 
4
 
! Отговори
Народа преди 4 години
Незавиждай те селяци.Така се правят тук нещата,защото няма държава.
13
5
 
15
 
! Отговори
Много ми е интересно преди 4 години
Защо досега, като са толкоз убави и търсени тия терени, не сте ги продали?Ми много просто. Няма кой да купи терен, който по общия устройствен план е определен за парк или пътЕдинствения купувач е държавата или общинатаА забогатяване за сметка на наследените ниви от дедо и баба не е неотменимо право.Това че са в чертите на София не ги прави автоматично супер, ултра скъпиПазарната им цена е тази която дава купувача. А друг няма.
12
2
 
17
 
! Отговори
Странно преди 4 години
През последните 4-5 седмици жители на "Дианабад" неколкократно спряха движението по бул."Г.М.Димитров" в час пик, когато хората се прибират от работа. Това не беше отразено от медиите, не се съобщи и за подписката, която правят там.Причината за този протест е разрешението за строеж на небостъргач източно от квартала, близо до централата на "Мултигруп", а също и решението да се построи нов висок блок на зелената площ между бл.56 и бл.57 точно до "Г.М.Димитров".Какви ли подкупи са били дадени?
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да видя цена купува за цветанов и цена продава за цветанов. Тогава ще стане ясно дали хората имат основание за протести.
10
8
 
16
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Протестират за П А Р ИНе протестират да стане по-добър живота на българитеПълни ***
9
14
 
9
 
! Отговори
Баровец преди 4 години
Стига сте плюли панелни плъхове гледайте си мизерните кофтори и бегайте до прозореца,че току виж някой ви е спрял на място и е време да му се изплюете на колата или да му издраскате колата.
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки трябва да си отстоява правата.Понеже не сме народ а *** за това сме на този хал .Всеки може да протестира.
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жителите на Горубляне са измамници и крадци (тези дето искат да станат милионери на гърба на отчуждаването). За затвора са!
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради вас ли бе горублянски ^$%^$^. А дано ви се активират хемороидите!
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Собствеността е неприкосновена, но общите интереси (пътища, инфраструктура, паркове, градинки) налагат ограничения на тази неприкосновеност. Има закони според, които държавата може да ви вземе имушеството като ви възмезди СПРАВЕДЛИВО т.е на текущи пазарни цени. Ако собствениците не съгласни с обезщетението - могат да съдят общината и ако се докаже, че че не е справедливо, съда ще постанови по-високо обезщетение. Вариант да кажете "НЕ няма да го дам тоя парцел за парк, искам да си го застроя" просто НЯМА, няма и да има.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Върнаха им нивичките в градовете да сеят картофи, а сега искат пари за пропуснати реколти.