Кметска работа: Фандъкова направила повече от Борисов за София

Оптимизмът сред столичани расте, най-голям проблем е чистотата
Обновена: 15 юли 2019 15:37 | 15 юли 2019 15:29, Веселина Йорданова
119
Кметска работа: Фандъкова направила повече от Борисов за София
Снимка: архив, БулФото

За 21.3% от софиянци столицата се е променила към по-добро в последните години, 35.7% смятат, че се е променила "по-скоро към по-добро". Според 30.2 на сто няма съществена промяна, а хората, които са на мнение, че столицата се е променила към по-лошо или по-скоро към по лошо, са около 8 процента.

Данните са от проучване на Центъра за анализи и маркетинг, проведено сред 1014 пълнолетни софиянци между 24 юни и 3 юли.

Анкетираните смятат, че столичният кмет Йорданка Фандъкова се справя най-добре по отношение на развитието на метрото - 42.3%, поддържането на парковете и зелените площи - 25.4%, състоянието на градския транспорт - 23.1%, развитието на културния живот - 20.1%.

Според данните оптимизмът сред столичани се е повишил в сравнение с миналата година - 32.6 на сто очакват подобряване на положението си през следващите месеци, срещу 20 на сто миналата година, предаде БТА.

Йорданка Фандъкова е направила най-много за развитието на София като кмет на София през последните 29 години според 45.3 на сто от анкетираните.

Според 13.3 на сто Бойко Борисов е бил кметът, направил най-много за развитието на столицата, според 11.3 на сто - Стефан Софиянски, според 5.1 процента - Александър Янчулев, а според 3.4 на сто - Александър Каракачанов.

Столичани посочват сред основните проблеми, които трябва да намерят решение в София през следващите години, чистотата на града - според 22.2%, нови улици в кварталите и ремонт на старите - 15.9%, по-редовен градски транспорт - 15.1%, мръсния въздух - 12.1%.

Според данните оценките за ремонта на "Граф Игнатиев" и площад "Славейков" са почти изравнени - 15.5 на сто го оценяват положително, а 29.2 на сто - по-скоро положително, оценката на 31.2 на сто е отрицателна, а на 15.1 на сто - по-скоро отрицателна.

Мая Манолова, Йорданка Фандъкова и Румен Радев са първите трима по рейтинг според проучването и са единствените с положителен рейтинг, тоест одобрението за тяхната работа е по-голямо от неодобрението.

Манолова има 49.5 на сто доверие срещу 38.6 недоверие, Фандъкова - 48.1 на сто доверие срещу 41.2 недоверие, а Румен Радев - 45.8 на сто доверие срещу 43.3 на сто недоверие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ревете ли 5 тролчетаа. Ревете, че глад :))) хаха
62
8
 
10
 
! Отговори
Анна преди 4 години
От депото за отпадъци край летището още се носи воня на *** - проблемът се яви при Борисов и пореден мандат персистира и при наследничката му, а тя милата украясва бордюри с колчета за милиони. Заринахме се в *** буквално.
61
8
 
21
 
! Отговори
1 преди 4 години
И двамата направиха, едно НИЩО.
60
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИКОЙ НЕ ХАРЕСВА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА ТОВА СА ФАЛШИВИ НОВИНИ!
59
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
da doide prandakova v palma de mallorca da vidi kak se praviat trotoari kachestveno ibarzo. izvinete me za bukvite. turist
58
2
 
16
 
! Отговори
tzvetabg2018 преди 4 години
Оставате това кой колко е направил,ами какво става в ОЦ "Земляне" - правят се псевдо-ремонти,крадат се пари и никой не търси сметка от тези които го хпавят - г-н Кювлиев и свитата му?Докога ше е така - ????
57
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен и двамата си делят първото място по некадърност, калпави ремонти и корупция! Да им е честито!
56
7
 
18
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Тия 22% са от дълбоката провинция,дето идват веднъж на 3 месеца и ходят само от Ц. Гара и Ц. Автогара с "митроту" до "молъ" и после обратно на "селу".
55
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майко мила.....Това е да си имаш платени медии и платени социологически агенции....Не случайно фандъчката не смее да каже ще се кандидатира ли за кмет или не....
54
7
 
32
 
! Отговори
кк преди 4 години
Абе кви са тия платени публикации пак, София се е променила към по-добро. Къде го виждат това "по-добро" тия 30 и кусур процента???
53
2
 
10
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Вярно ли е че Оц Земляне не работи и топла вода се подава от ТЕЦ София ??? Вярно ли е че Оц Люлин не работи и топла вода се подава от ТЕЦ София?? Вярно ли е
52
15
 
9
 
! Отговори
БСП в небитието преди 4 години
БСП загуби София за 50 години напред. При съществуващата демография БСП няма шанс за управление следващите две поколения.Кутев вече беше разжалван за неуспешната кампания.Русия само си губи парите за демоните и рано или късно ще потърси сметка на Злата Орисница. Идва време когато няма да има БСП.
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За този бюджет на София естествено че ще се подобри състоянието.Но обръчите от фирми около общината крадат в пъти повече - на красноречив пример ДжиПи груп.И вместо този ресурс да се използва,някой си го прибира и вие се радвате на калпавите ремонти на ремонта. А бутнатите паметници на култирата, а продадените царски конюшни , а презастрояването. ГЕРБ да си ходи от Софип , БСП пък съвсем.Трябва някой друг
50
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно е !Направи много повече поражения!!!Тиквата направи по-големи за България!Ама и сметките са му по-големи все пак.
49
18
 
4
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 4 години
Моето уважение към Йорданка Фъндъкова, но Бойко беше по-кратко кмет и това беше по вречето когато с*села беше Министър Председател. Тогава имаше какви ли не демонстрации срещу завода за *** и софиянци си возеха *** в Силистра.Освен губене на време, това беше и пари.Аз ако седна на една маса с Бойко ще се скараме, но от тогава насам гласувам само за него, защото ТОЙ построи завода въпреки пречките поставени от Правителството на БСП.
48
4
 
16
 
! Отговори
чарли преди 4 години
НДК ли построи ?
47
6
 
17
 
! Отговори
Граф Игнатиев преди 4 години
Фандупкова е пътник.
46
1
 
3
 
! Отговори
Аплодисменти! преди 4 години
До Обективен 20Поздравления! Най-точният коментар под статията!
45
16
 
7
 
! Отговори
Грипен Радев губи? преди 4 години
Омбудсманът Maя(костинбродска) вече изпреварва президента по рейтинг. Ами сега кво ще прави зеления чорап ? Очевидно я готвят Мая за бъдещ президент.
44
9
 
17
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Какво направи Фандъкова за София. Продължи унищожаването на надземния градски транспорт, а метрото се развива само защото има външно финансиране и възможности за голям грабеж. Фандъкова продължи да съсипва организацията на движението и паркирането в София и предизвика още по-голями задръствания. Направи презастрояването на София още по-голямо. За чистотата на въздуха нищо не направи за замърсителя - отоплението и миенето на улиците и отклони вниманието към автомобилите, които са малък замърсител