Междублоковите пространства - приоритет за район "Връбница"

Наскоро там е бил решен и проблемът с незаконните дискотеки
Обновена: 26 юли 2019 22:40 | 26 юли 2019 22:00, Красимир Ангелов
7

Решен е проблемът с незаконните дискотеки, които създаваха проблеми с отдиха на жителите на район "Връбница" в столицата, а техниката вече е иззета. Това каза в "Денят ON AIR" кметът на район "Връбница" Младен Младенов.

По думите му там, на немалка територия, живеят около 50 хил. души и в различните краища имат различни проблеми, като например градския транспорт.

"В "Обеля" има по-малко зелени площи, но с годините започваме да наваксваме с решенията на този проблем", посочи той.

Кметът обясни, че в последните години били направени 3 нови детски градини и се предвижда още една нова, което ще реши проблема с недостиг на яслените групи. "Направихме ремонт на училищата и детските градини, които вече отговарят за стандартите за енергийна ефективност", подчерта още той пред Bulgaria ON AIR.

Един от проблемите, с които той и екипът му продължават да се борят, е вандализмът. Поетапно и непрекъснато също така се премахват и незаконните постройки. Следи се и ромските деца да не отпадат от образователната система и редовно да посещават училищните часове.

Младенов обяви, че отново ще се кандидатира за кмет на района за изборите тази есен. "Предстои занапред да обърнем внимание на междублоковите пространства, както и на пътните артерии", посочи той.

На 21 септември Младенов покани всички желаещи да се присъединят към Фестивала на народната носия, който ще се проведе в поверения му район.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Off преди 4 години
Учителка по руски срещу кокошчица. Тежък избор.
4
0
 
6
 
! Отговори
Тихомир преди 4 години
Абе *** района ти е *** Обеля е Шанхай Връбница също кви площадки кви пет лева ! Санирате 140то отвън вътре е погром лъжльо страхлив! 20 дена сме на улицата защо не дойде ? Секретарката ти ни кани на срещи извън работно време от твоя номер теб и по телефона те е страх да говориш ! Къв кмет си ти бе ? "Отличника" на Фандъкова ! Колкото и да ни натискат медиите цяла София вече знае как си оакал района ! Да не споменавам още факти ! Пък и нов мандат искаш ....скрий се и не се показвай
3
0
 
4
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Решен е проблемът с незаконните дискотеки,"Винаги ми е бил интересен проблема с незаконните строежи.Не го разбирам,как някой си вдига постройка,а съответната община ,заедно с многоброините си отдели и още по-многоброините си чиновници кротко спи с похъркване,върху възглавнички пълни с цветни хартийки,а след това всички са изненадани.Всичко това кореспондира с една цинична поговорка от типа"Кой ми оцапа гащите"и всички гледат изумени с широко затворени очи
2
1
 
8
 
! Отговори
Да да преди 4 години
Зелени площи, а? Затова ли строиш 2 нови блока във Връбница 1 с мекерето ти Пацо Рангелов - селянина?А общинската барака При Пупи я качи на сайта за даване под наем след като изтече срока за подаване на документи. Всичките сте един дол *** - мислел за хората ... дано ви преседне. В гроба няма да си ги занесеш
1
0
 
6
 
! Отговори
Човек преди 4 години
А какво ще направиш с незаконните постройки в Модерно предградие????Кога хората в квартала ще живеят нормално с канализация, улици и тротоари. Без среднощна музика от малцинствата?Хайде да видим действие и резултати, а не говорене и обещания