Bosoletti нарисува "Вяра" на Вапцаров

Творбата оживя върху къщата музей "Н. Й. Вапцаров" в София
2 авг 2019 11:07,
21

Поезията на великия поет Вапцаров оживя благодарение на свободното улично изкуство и на четката на световноизвестния артист Bosoletti.
Още по темата

Военноморското училище отдаде почит на Никола Вапцаров

Поетичната стена по стихотворението "Вяра" се намира на гърба на къщата музей "Н. Й. Вапцаров" на ул."Ангел Кънчев" 37 в София. 

Bosoletti е художник, който  многократно е трансформирал сиви стени в различни държави - Германия, Португалия, Белгия, Испания, Франция, Италия и други.

"Отне ни две години да намерим правилния творец. Той имаше съответната чувствителност. Рисувал е, където е последната творба на Караваджо в Италия", каза в ефира на "България сутрин" Ясен Гешев от Urban Creatures.

Направата е отнела като чисто време 6 дни.

"Искаме да имаме нещо естетически издържано и какъв по-добър начин да задържим вниманието на туристите", подчерта той.

"Дано хората разберат тази творба, която не е лесна за осъзнаване", каза пред Bulgaria ON AIR Любомир Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
Един ирелевантен въпрос,този Ясен Гешев има ли нещо общо с Никола Гешев или е случаен съфамилник.Никола Вапцаров е един от най-значителните поети на България и някак не е редно ,ако някой от родата на Никола Гешев се присламчва към този велик син на България и се домагва до неговата непреходна слава
15
14
 
3
 
! Отговори
краси преди 4 години
"Великият" поет не е никакъв поет,а платен терорист.Крайно време е военноморското училище във Варна да промени името си !!!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво има състезание кой ще нарисува най-грозната и подтискаща мацаница ли има? Не може ли нещо красиво да се създаде най-накрая? Защо се опитвате да ни внушите чувство на безисходица и предопределеност?
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май сте се объркали нещо! Ако го бяхте кръстили "Ад" и бяхте написали отдолу "Надежда всяка тука оставете", щеше да изглежда на място.
12
1
 
8
 
! Отговори
много съм прост преди 4 години
До SkateliteКолега, това е не е математика, изкуство е - без кавички. Всеки може да вижда и харесва или не харесва, както и да изкаже мнението си.Но да ми разправят, че изображение в негатив,в прекия смисъл,излъчващо отчаяние и безпомощност (човешкото лице и ръцете на удавниците) може да се отнесе към "Вяра"? -сори!Явно има и по-прости от мен, след като са приели себе си за единица мярка.Апропо, под изображението има сергия с ***, корнишони, допълва се някак си - от снобска гледна точка
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мъка, мъка!
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грозно, нелогично, непоетично!Само човек със завишена самооценка и не наясно със себе си, би дръзнал да рисува поезията на този колос Вапцаров по калканите в София!
9
10
 
4
 
! Отговори
Skatelite преди 4 години
Добре. Само на 8 не им харесва. За мен е впечатляващо изпълнение и разкрива талант. Изказвания от типа "какво мисли автора" са просто излишни. Изкуството (включително поезията) се интерпретира от всеки различно. Стени има много - отидете и нарисувайте това, което усещат вие.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до като Bosoletti рисувал, другарката импексова рецитирала стихотворението под скелето! мдааа, тя обича да рецитира!!!!
7
5
 
12
 
! Отговори
много съм прост преди 4 години
Нито е "Вяра", нито е Вапцаров.Имам силен сантимент към творчеството му.Някакво изображение върху градски "калкан". Не е лошо, по-добре от олющена мазилка, но моля ви, не го пришивайте там, където не му е мястото. Жалко е!Дано общината не се е изръсила с много пари. Скоро се възхищаваха на някаква стрийт-художничка, която е шарила фасади из центъра на София. Моля ви, пускайте ги тези творци на гол бетон и в индустриалните зони - както се прави по света. Градът заприлича на гето, на фавела
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велики и нещастни Вапцаров! Прости им, защото те не знаят какво правят!
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Също като предишната рисунка с онова чудовище с клюн и черни, проскубани крила!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това трябва да е откъм ул. Ангел Кънчев, а не където в входа за сградата - ул. Хан Аспарух.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грозно.
2
2
 
14
 
! Отговори
Солети с чипс преди 4 години
Платихте ли му подобаващо на Босолети? С една хубава надценка? Поне като тази за Ф16 панелен блок 70 ? Демек тройно на пазарните цени.
1
2
 
16
 
! Отговори
Черен правоъгълник преди 4 години
Една негативна снимка с шест ръце отдолу не пресъздава идеята в това стихотворение на Вапцаров. Не се превъзнасяйте с Ван Гоговци и Караваджовци и не си измисляйте че виждате нещо повече от черен правоъгълник в черния правоъгълник.