София се разви много като град в последните години!

Зафир Зарков: Третият метродиаметър върви по график
70

София се е развила като град много през последните години. Като най-явен пример за това пък може да се даде разширението на метрото и модернизацията на превозните средства в столичния градски транспорт.

Това каза в студиото на "Денят ON AIR" общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков. По думите му именно подземният транспорт остава най-големият мотив за жители и гости на столицата да оставят личните си автомобили, което пък допринася в борбата на местната власт с мръсния въздух.

"Третият метродиаметър върви по график. Неговата идея е до края на тази година да се пуснат първите 8 км. До средата пък да бъде пуснат останалият участък. В началото на следващата година имаме намерение да се реализират първите квартали, които ще имат довозващ транспорт", посочи Зарков.

Пред Bulgaria ON AIR общинският съветник каза, че София гони като столица европейските стандарти и усилия се полагат във всички насоки.

"Няма как всички равномерно да се изпълняват. Относно транспорта можем да се похвалим, че стана качествено различен и по-нов. В сферата на екологията, колкото и да се наслагва тази тема, градът отдавна няма проблеми с някои окиси и вещества като в други европейски градове. Единственото предизвикателство за града останаха фините прахови частици, но и при тях трябва да си дадем сметка, че имаме намаление", подчерта още Зафир Зарков.

По думите му именно заради това се насочват още усилия в тази насока, независимо дали става въпрос за отопление с различно от твърдото гориво или екологичен транспорт.

Зарков коментира и темата с ремонтите, като каза, че голяма част от говоренето срещу ремонта на улица "Град Игнатиев" се е доказало, че е било политическо, защото именно критиците са проявили амбиции към властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички тези, които недоволстват от Фандъкова, искам да кажа само едно: спомнете си Янчулев, Софиянски, пък тогава приказвайте.Фандъкова не е идеална, но сме виждали много по-лошо.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мръсният въздух в София е само през зимата и само заради отоплението с твърдо гориво. Автомобилите замърсяват малко и ми писна да ни лъжат, че като използваш градски транспорт вместо автомобил, въздуха щял да стане по-чист. Има измервателни станции и всеки сам може да се убеди в това, което казвам.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години София се променя към по-лошо, най-вече заради презастроването и огромните кражби на наши пари предназначени уж за почистването на София. Най-много към по-лошо София се промени при управлението на ГЕРБ в София от 2005-та година.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каймака на батака
47
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът на България е един и той се нарича софия
46
2
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Единственото хубаво в сегашна София е метрото и щеше да е още по-хубаво,ако беше качествено построено,станциите не бяха -толкова къси.Ами станциите строени по време на "тъмният"соц.са значително по-дълги.Иначе града е мръсен,без стил,аморфно-кичозен,като фалшиво бижу,което иска да мине за оригинално.Проводниците висящи по фасадите на сградите както и опи.каните входове също спомагат за ориенталският вид на града.Затворените,изпочупени,прашасяли витрини създават чувство на запустение и безстопанственост
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Градът ни беше красив, чист и спокоен, преди да го окупира крадливата Магия от селски крадци некадърници от ГРОБ.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който и да дойде няма как да стане по-зле, отколкото при ГЕРБ и Фандъкова.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако презастрояването се води развитие - здраве му кажи.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължавам за IT сектора. На Лондон nominal GDP e около 800 милиарда долара. Българският е 57 милиарда долара. Сещате се каква е разликата нали, в Лондон при групиране IT сектора достига близо 20%, финансовият сектор е 50%. 20 % от 800 милиарда са 160 милиарда, което е 3 пъти номиналката на целия български GDP. Бе май бесепето са прави.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите винаги обявяват, че цъфтим, БСП и останалата клика обявяват, че сме пред национална катастрофа. Истината е по средата, не мърдаме, инвестициите са безплодни, нямаме голямо производство, няма широка сфера на услугите. Големият ни IT сектор генерира около 50 пъти по-малко пари отколкото лондонския IT сектор да речем и т.н.
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главите на гербавите крадци като тоя трябва да се притискат с подковани кубинки към паветата, докато пуснат гной!
39
2
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Ако съсипването на столицата се нарича развитие,повредата не е във вашия компютър!
38
5
 
14
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Постепенно от ресторантите ще останат само фургоните за пица на парче и дюнери, а от магазините - Мания. Хората с пари все по-рядко пазаруват в центъра и не се хранят там. Ще стане клошарско гето заградено с бодлива тел, временни огради и вишки с картечници по ъглите.
37
15
 
10
 
! Отговори
Е преди 4 години
Мрънкат само турските ***!София наистина много се е променила последните 5 години в положителна посока и няма човек,който да го отрече!
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корупцията и изтичането на европейски средства в джобовете на отделни бизнесмени, главно от ГЕРБ, забогатели покрай обществени поръчки и търгове е другата основна причина. Държавата така и не създаде добри условия за бизнес и чужди инвестиции. Приказките за ниско облагане не могат да заблудят никого, защото у нас няма независима, а само поръчкова съдебна система, няма защита на този, който работи по правилата и печели честно парите си.
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До изнервенВиновен е не някой друг, а герберската управа на града.
34
13
 
12
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
Стига сте мрънкали ве, да ва *** в тъ.пото племе. Само плюнки, храчки и плач. Затова сме на това дередже. А София, макар и трудо и бавно, се развива по-добре от всякога. Но племето, естествено, не го признава и си знае само да мрънкоти. И все някой друг ни е виновен, нали?
33
3
 
13
 
! Отговори
Строител преди 4 години
*** е да строиш качествено, щото после няма да имаш работа.
32
4
 
5
 
! Отговори
Боко Фичето преди 4 години
Ние строим, те го разрушават...