Между блоковете – нови блокове: В "Овча купел" на протест

Жителите на столичния квартал се събират тази вечер
Обновена: 30 авг 2019 09:23 | 30 авг 2019 09:19,
33

Проблемът с презастрояването отново стана повод за протест в столичния квартал "Овча купел“. Жителите му се събират тази вечер от 18:30 ч. заедно със своите съкварталци, за да обсъдят следващите си действия. На срещата има поканени официални лица, сред които Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

Навършва се една година откакто са започнали протестите срещу презастрояването. Най-голям е проблемът с новия строеж между блоковете 412, 413, 414 и 415. Оказва се, че на мястото му е трябвало да има детска градина.

"Между блоковете започват да растат други блокове, нещата не отиват на добре", сподели притеснен жител на "Овча купел".

"Всички отговорни си затварят очите, всички институции са абдикирали. Досега няма резултат, независимо, че сме ги сезирали за всички нарушения. Проверките се правят проформа. Заради денивелацията един етаж от подземните нива се оказва надземен. На цялото това място трябваше да бъде детска градина с двор", обясни за Bulgaria ON AIR Мария Господинова, която също е живее в квартала.

Хората подчертаха, че са провели много срещи във времето. Ходили са в Столичната община и са говорили с кмета Йорданка Фандъкова.

По думите им законите са направени така, че София да се бетонира отвсякъде. Обществото ни трябва да бъде нетърпимо към тези действия, настояха недоволните граждани.

Друг жител на квартала посочи, че има свлачищни процеси в квартала. Стари блокове в съседство пък скривали слънцето на новия строеж, който на всичкото отгоре се намирал върху свлачищна зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се плашете, още може.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами гласувайте пак за Тиквата и протежето му некадърния и крадлив Фандък.
9
3
 
14
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Да идат да линчуват, великите демократи, които реституирана парковете и градинките между блоковете, все едно са земеделски земи. Ама навремето си ги избираха, щото те били модерното бъдеще. Ми ето ви го модерното бъдеще. Вие си го избрахте!
8
15
 
4
 
! Отговори
от Варна преди 4 години
Какво са ревнали? Всички дето не са идвали от 30 год, си мислят, че сме се самобетонирали по морето-"бетономорие" било, а то има място за всичко и за всички. Така е и в София! Някой ако ми каже, че в София няма зеленина и е само бетон-лъже или не е ходил. Нормално е в голям град да има различни интереси. Презастроено е ... в Кайро, Хонгконг, Токио....при нас засега бива- просто вътрешна миграция.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла Турция е в Истанбул-а пък цяла България ще дойде в София
6
9
 
6
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Колкото по малко остават в тази страна , толкова по тясно става .Ха-ха , от цялат страна хората избягаха в София .А в София ,от полугетата , граничещи с Факултетооо , бягат към Бояна ..Отесняни тази страна Цар Кириро Президент.
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нимой так! Ни кореняците софиянци, дека пристигнахме на стоп в багажника на камион преди цееели 8 години, ги нищеми поичи сеяни
4
5
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Махнете Фандъкова и ГЕРБ от общинския съвет и строителството ще спре.Ако и следващите опитат-и тях.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Няма да понамалеят цените. Продължава преселението към София и търсенето се увеличава. Изглежда има недостиг на жилища.
2
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом се строи ново -значи е добре ама и цените да понамалят-че с години все пестиме и накрая-пак не може да си купим
1
0
 
19
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Да видите до ФНПП към СУ в Гео Милев как вдигат блок. От прозореца на факултета ще може да си подават учебници с наемателите в новия блок.