Скъсан кабел остави "Орландовци" и центъра на София без ток

Вината е на строителна фирма, не е съгласувала изкопите
Обновена: 5 сеп 2019 15:26 | 5 сеп 2019 15:25, Камелия Цветанова
7
Скъсан кабел остави "Орландовци" и центъра на София без ток
Снимка: Pixabay

Близо 1000  клиенти на ЧЕЗ Разпределение България в столичния кв. "Орландовци“ и централна градска част на София останаха без електрозахранване в продължение на почти час в четвъртък по обяд, след като строителна фирма скъса кабел 10 киловолта, собственост на дружеството.

Сред засегнатите клиенти беше и УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, която остана без електрозахранване 20 минути.

Строителните проекти би трябвало предварително да се съгласуват с ЧЕЗ Разпределение, като в рамките на това съгласуване дружеството в писмен вид информира строителя, че е длъжен да го уведоми за деня и мястото на стартиране на изкопните дейности. В голяма част от случаите, обаче, тези изисквания не се спазват. Освен това често пъти информацията за стартиращите строителни дейности се получава предходния ден или в деня на тяхното стартиране, което прави реакцията на ЧЕЗ Разпределение невъзможна.

ЧЕЗ Разпределение очаква от фирмите да информират компанията поне две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл кlienti@cez-rp.bg.

Заради активизирането на строителните и ремонтни дейности през лятото в последните дни зачестиха случаите на скъсани кабели, което създава неудобства за домакинствата, бизнеса и институциите. Близо 70 000 домакинства и фирми на обслужваната от ЧЕЗ Разпределение територия в Западна България бяха оставени без електрозахранване в резултат на скъсани кабели от строителни компании от началото на летния сезон до началото на септември. Изключванията са продължили сборно близо 100 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: токкабелЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Лъжат ви като овце в кланица. Има режим на тока от години, негласен. Изнасят всичко навън, а плебса да седи на свещи в 21 век. Това е демокрация в чиста форма, продава се където им е най-изгодно, а вие блейте. Селата около София могат като коледни елхи целогодишно и никой не мрънка, всички са "доволни".
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е демокрация.Всеки си копае където си иска.И никой не отговаря за нищо.Рибата се вмирисва откъм главата.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"УМБАЛ Царица Йоанна ИСУЛ, която остана без електрозахранване 20 минути"Съвременна болница да няма собствен генератор на ток? Ами ако точно тогава е имало започнали операции?
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕЗ Разпределение очаква от фирмите да информират компанията поне две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности...-------Предварителното уведомяване трябва да е задължително, спор няма, но с двуседмичното предизвестие малко се изхвърлят. Защо, за да може известието да се дондурка няколко дни между деловодството и някое началническо бюро, откъдето да тръгне за следващата оперативка, когато ще се назначи отговорен. Три до пет дена предварително е достатъчно разумен срок
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съсипаха я тази държава.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е държава, а Ко чина.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз гледам само глиган домус суджук тв и вярвам на тиквата и чез.