Столичани се умориха да чакат, сами поставиха колчета на тротоар

Самоинициативата се налага заради отказ на общината да ремонтира тротоара
5 сеп 2019 09:21,
84

Жители на столичния квартал "Дианабад" сами поставиха предпазни колчета на тротоара пред блока си, за да попречат на автомобилите да паркират там. Самоинициативата на живущите на улица "Васил Калчев" се налага заради отказ на общината да ремонтира тротоара.

"Тротоарът е така от няколко години, правят се само малки ремонти. Тук постоянно паркират автомобили и се притеснихме, че ще стане още по-лошо. Затова инициирахме поставянето на колчета", обясни жителят на "Дианабад" Захари Димитров, който подаде сигнала за нередността.

От общината отказват да поставят колчета и  уверява гражданите, че не се очаква ремонт на тротоара в близко бъдеще.

По тази причина живущите в "Дианабад" сами си купуват и монтират колчета. Самоинициативата им е струвала по около 50 лева на апаратамент.

Живущите обаче се притесняват дали колчетата ще бъдат опазени, тъй като непрекъснато в уличките влизат тежки строителни машини. По думите на жена от квартала положението в "Дианабад" е много тежко заради постоянните строежи на кооперации.

"Динабад" е в ужасно състояние заради презастрояването. Общината не поема абсолютно никаква отговорност за собствеността си. Отговаря ни се, че върху общинска собственост те не финансират частни инициативи", обясни друг жител на квартала пред Bulgaria ON AIR.

Хората се притесняват от това да не се наложи колчетата да бъдат премахнати и все още чакат отговор от Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: кварталтротоарколчета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
жалка община не може да се погрижи за нито един проблем само луд би си купил собственост в българия
72
0
 
3
 
! Отговори
До 73 преди 4 години
Не само тази. Още в романът Тютюн Димитър димов е казал - Всеки който не може да си изкара ХЛЯБА като нормален човек , става ПАРТИЕН ЧЛЕН.
71
0
 
2
 
! Отговори
картофелия преди 4 години
Така! Да сме на ясно, никой няма право да слага колчета, молчета и пр. тук и там, без мое знание! Сега ще назнача проверка и ако има виновни те ще бъдат санкционирани най-строго! Ще бутна колчетата и с вашите глоби ще поставя нови ако парите от санканкциите /след данък спокойствие/ стигнат!
70
0
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Лошо, Седларов, лошо. Току виж някой си помислил, че госпожа Фандъкова не си е вършила работата както трябва. А идват избори...
69
1
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 4 години
Заблудени Гербери видяхте ли, че ни управлава най никадърното, крадливо правителство в цялата ни история. Няма да се уморя да повтарям че тази партия е изградена от некадърници и хамелеони с една единствена цел лично облагодетелстване. Заковаха ни на дъното и накараха хората да мизерстват и вегетират. Фандъкова на тебе каква ти е каузата за София ? Абсолютна марионитка си на ГЕРБ и "градиш" по техния начин, на всичко построено изградено след 2 месеца ремонт. Хора хайде събудете се моля ви.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хиляди индийци дневно са ранени или дори загиват заради лошите пътища или дори липсата им. Баадал е известен с това, че използва изкуството си, за да привлече внимание към наболели обществени теми. Огромните кратери по пътищата влизат в това числоей туй за индия ли било бре - гаче и у нас е същотоа що асфалт платихме
67
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
разходи се от плиска до фестивална и виж ва какъв хал е улицата и тротоаритесъщото е и на съседните улицизабравени от богаще ми говорят че се грижели за хоратагрижат се за собствените си апартаменти с асансьорчетана тия и белене им е малкощо народ бега заради тях навънка и що народ се мъчи да оцелява докато те трупат пачки и раздават народна пара3 милиарда на бедните американци за да не умрат от глада за онкоболните деца немало лекарства ай сиктир
66
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Софиянци ! ГЕРБ МИСЛИ ЗА ВАС ! ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ .
65
1
 
8
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
Много поздрави на София от Фандъка ! Винаги заедно .
64
0
 
11
 
! Отговори
Бл. 40ул.НародноХоро преди 4 години
Нашият вход пък сам си сложи асфалт на платното пред блока да запълни кратерите и си направи алея с бордюр за да не газим още 20 години калта пред блока ...Почина е да викаме неволята
63
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вместо да се засаждат дървета в м/ублоковите пространства се сроят блокове... и трябва който презастроява да плаща глобите за мръсен въздух
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мда на обищаната и се занимава само с големи строежи от сорта "на мястото на къща с двор се строи кооперация" м/у многото блокове, можете да си подавате солницата един вид, толкова близо ги строят вече, алчността им граници няма, за закони и държава не говорим даже вече
61
1
 
1
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До timothy Написаното от теб не е вярно. Подава се молба до общината и след одобрение се поставят колчетата.
60
0
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Трябваше да вземат колчетата в ръце и - право на Московска; тогава щеше да има ефект
59
1
 
19
 
! Отговори
Max преди 4 години
Няма такава държава....
58
1
 
4
 
! Отговори
Паяк преди 4 години
за София 028015220
57
1
 
2
 
! Отговори
тел паяк преди 4 години
02 801 52 20 за София
56
2
 
2
 
! Отговори
тел паяк София преди 4 години
02 801 52 20
55
15
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Изключително некадърно поставени колчета. Мен щеще да ме е срам така да ги поставя. А майсторчето си измива ръцете като Пилат. Добре ги е одрал, по 50 лв на апартамент.
54
5
 
17
 
! Отговори
До 56 Край-чо преди 4 години
Друг е парадокса в България, вкл. и в София. В нормалните държави не паркират по градинки и тротоари, защото там тези възможни за паркиране места отдавна си ги направили на паркоместа очертани и асфалтирани, а в България не само че не ги правят на паркоместа, за да глобяват за неправилно паркиране, а и очертават паркоместа на тротоари, за да катериш бордюри и да трошиш кола и тротоар.