Безплатни прегледи за бременни по случай Световния ден на сърцето

Прегледите ще се извършват в Медициниски център "Пирогов“ от 9 до 13 часа на 27.09
24 сеп 2019 14:39,
0
Безплатни прегледи за бременни по случай Световния ден на сърцето
Снимка: pixaBay

Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н. И. Пирогов" ще проведе безплатни профилактични прегледи на бременни жени на 27 септември.

Прегледите ще се извършват в сградата на Медициниски център "Пирогов“ от 9 до 13 часа. Те са по повод 29 септември - Световен ден на сърцето, с което болницата ще подкрепи кампанията за Дружеството на кардиолозите в България.

Още по темата

Мотото на тазгодишната кампания на кардиологичното дружество е "Бременност и сърце" - Погрижете се за своето сърце!". Тази година във фокуса са бъдещите майки.

По време на бременността една жена има чести оплаквания от сърцебиене, ускорен пулс, ниско артериално налягане, отоци по долните крайници, задух и лесна уморяемост, обясни проф. Мария Миланова, началник на Клиниката по кардиология в "Пирогов" и председател на работна група "Сърдечно-съдов риск при жени" към Детско-юношеска гинекология.

Обикновено това е израз на физиологична адаптация, но понякога може да алармира за влошаване на сърдечна патология.

Специалистите напомнят, че сърцето е органът, който по време на бременост претърпява най-сериозни адаптационни промени през нормално протичаща бременост.

Необходимо е бременните жени, които имат желание да се възползват от прегледите, да си запишат час предварително, съобщи DarikNews.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари