Пореден протест в "Младост“, този път срещу центъра по наркомании

Близо е до детски градини и училища, а в тревата - шишета метадон
27
Пореден протест в "Младост“, този път срещу центъра по наркомании
Снимка: Кадър Нова тв

Възмутени жители на квартал "Младост" се събират във вторник пред блок 18.

Поводът е, че от около 20 дни в района се намира Националният център по наркомании, за което никой не ги е
уведомил. 

Близо до клиниката има 3 детски градини и 2 училища.
Родителите се притесняват, че мястото ще се превърне в свърталище на наркозависими.

"Нямаме нищо против тези хора да се лекуват, но мястото на центъра не е тук. Детската градина е на 100 метра, блоковете са на 15 метра. Намираме шишенца от метадон. Разбиха кола и откраднаха радио. Има разбити мазета, чукат ни по прозорците. Никой не ни е питал от общината дали сме съгласни да бъде изграден този център", заявиха пред Нова тв недоволни.

Според хората дори управата на центъра не е помислила за пациентите си.

Улицата е натоварена, а те са малко като зашеметени, ще ги бутне кола, обясни жителка на "Младост“.

"Общината не беше уведомена. В петък получихме първия сигнал. Ще сигнализираме на Министерството на здравеопазването. Ще помолим центърът да бъде преместен", каза и. д. кметът на "Младост" Мария Грозева.

Тя се ангажира да търси начин центърът да бъде преместен ан по-подходящо място.

Според не притесненията на хората  са основателни.

По думите на директора на Държавната психиатрична болница за лечение на наркомани и алкохолизъм д-р Владимир Николов протестът на жителите на квартала е носнователен.

Центърът е част от целия комплекс услуги, които болницата предлага на тези пациенти.

Във вторник в 18.30 жителите на квартала отново ще се съберат, за да поискат преместване на центъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Gost преди 4 години
Явно ги махнаха от центъра и ги сложиха в младост, я по добре в Горубляне,че там обичат да си стачкуват.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** народ!Ако детето ти реши да се боцка със спринцовка значи му липсва възпитание. *** после пак мрънкане същото дете като се държи като мутра и пребие даскал или се облича като компаньонка на която никнат клипове в сайтове за лица над 18+
22
3
 
7
 
! Отговори
Трол началник преди 4 години
Тия блокове там са доста стари и са за събаряне, ако не се лъжа, с а от 60 - те години. Какво толкова там ще си е една Ърбан комунка в този район
21
0
 
4
 
! Отговори
Митьо преди 4 години
Цветанов Ко ривеш, като купи там с на баба си и дядо си парите панелен к е н е ф не се ли фука пред приятелите как н а далавера си зел и колко е хубаво там в Младост? Що ривеш сега, дай другите да са виновни за необмислената ти инвестиция????
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17.Лесно ти е да говориш, нали живееш в друг кватал - Защо не направиш един приют за наркомани в хола у вас като си толкова хуманен?
19
2
 
10
 
! Отговори
Шенол преди 4 години
Продадох си преди половин година двустайката в тия блокове. Верно са панелни, ама за 62 квадрата взех 70 000 евра. Новодомците се кефиха, все едно с а купили палат във френската Ривиера. Ха честито на печелившите, продължавайте да продавате на баба си нивите и да купувате " лукс в южни квартали" ....Аз се изместих в Банкя...да си стана пак селянче бухаха
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младост ще определи бъдещия кмет на София. Като гледам столът на Фандъкова започва да се клати.
17
2
 
9
 
! Отговори
Цветане, стегни се преди 4 години
Возя се всеки ден в транспорта, представи си, и понасям вонята на "трудовия народ", който уж не пипа наркотици, но по хигиенни навици с нищо не се различава от пациентите на центъра. Ако имаш чувствителността на теменужка, пиши на Илон Мъск да те включи в екипажите за еднопосочен полет до Марс. Кажи сега по-важното - кой е пострадал до днес от присъствието на тези хора в квартала?
16
1
 
7
 
! Отговори
Вън преди 4 години
Добре де, тясно ли е полето около Враждебна примерно?!
15
3
 
9
 
! Отговори
До Цветан преди 4 години
Какво се обясняваш бе, на никой не му пука за проблема ти, там му е мястото на този център, като сте много ербапи изкупете общинските площи около ваще коптори та тогава си стройте квото искате. Само мрънкачи. И да гето си е там, панелно и пълно с диви ***. Хвърчат *** през прозорците, иначе им пречели шишенцата по земята. Ай със здраве
14
2
 
3
 
! Отговори
Прост народ! преди 4 години
До Стига глупостиИма, виж рано сутрин какво е положението или привечер и тогава говори.КОгато някой от Вас драскачи, си пуснедетето само там и не се притеснява за него, ще си говорим. Дали е детето Ви ще се почуствате добре детето Ви да се боцне на използвана спринцовка метната на детската площадка или метадонова бутилка?
13
4
 
4
 
! Отговори
Цветан преди 4 години
До Много шумА возиш ли се в тролея с тях сутрин към 8:30 да видиш за каква смрад и мизерия говорим и как никой не сме да пристъпи до спирката?
12
4
 
5
 
! Отговори
Цветан преди 4 години
До ГашоЕй, паляцо, мъкни си ги у вас ти наркомани. Типа на строителството не определя какви са жителите на даден квартал. Гето е ограничената ти проста тиква. Надявам се да попаднеш на наркозависим късно вечер и да си говорите голи един час.
11
4
 
9
 
! Отговори
Много шум преди 4 години
Всеки ден съм в този блок 18 в "Младост 1", защото се грижа за болен. Никакви по-сериозни инциденти не е имало. Нищо различно от всеки друг квартал в София - навсякъде има употребявани спринцовки, отнесени в друг свят "тревопасни" или разбити мазета. Пак някаква групичка си избива комплексите за безпомощност в скапаната ни държавица чрез "борба" с несъществуващ проблем. Вярно е само за улицата покрай оградата на болницата - минават много коли и някой замаян кухоглавец може да пострада.
10
7
 
4
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Тия там от панелките за по 1000 евра квадрата се мислят за Вип нещо или за по- важни. Сърбайте си попарата мишоци, да не сте се набутвали там. Младост си е гето, една идея под Люлин и Надежда.
9
0
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
В демократичните държави е така, нормално е, учим се от задокеанската империя ;) !!!
8
2
 
4
 
! Отговори
Протести? преди 4 години
Политиците разбират само от едно нещо, страх. Вместо да ми седите по цял ден и нищо да не правите с протестиране. Взимате едни пушки, излизате и трепете отговорния за тая простотия и тук там някой наркоман. Ако политиците не ги е страх от народа ще има олигархия и тирания. Коленето му е майката.
7
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви е честито младостчани - съсипаха ви хубавия кварталМале, това кога е било хубав квартал?
6
11
 
9
 
! Отговори
Стига глупости преди 4 години
Това са хора които искат да се лекуват.Имало ли е до сега проблем с хората? До нас няма такъв център а мазета и коли се разбиват постоянно. Едва ли тези родители ще научат децата си на състрадание и доброта.
5
1
 
15
 
! Отговори
Бела линия преди 4 години
Камелио, ти можеш ли да пишеш, ауто корект поне нямаш ли, като си неграмотна?! Сега последно основателно или неоснователно е преместването на клиниката, спри да ядеш букви и пунктоации, срамота е, да ви таковам и смотаната неграмотна медия. Вие също сте за метадон или по-добре стрихнин, гаси глупците!!!