Сигнал: Автобус пропуска спирки на пътниците, допустимо ли е?

Причината - мъж не стоял прав пред вратата в готовност да слезе
86

Преди месец Костадин Владимиров пътува в автобус по линия 184 в София. Когато идва неговата спирка обаче вратите не се отварят. Причината - според водача на автобуса – защото пътникът не стоял прав пред вратата в готовност да слезе.

Костадин е подал жалба към Центъра за градска мобилност. Репортерът на Bulgaria ON AIR Даяна Георгиева ги потърси за отговор. Имат ли право шофьорите да пропускат спирки по собствено желание и преценка?

Костадин Владимиров всеки ден пътува до работа с градски транспорт. На 14 септември обаче денят му започва малко по-различно от обичайното.

"Пътувах в автобус по линия 184. Когато наближи спирката, на която трябваше да сляза, той я подмина. Отидох при шофьора, попитах го каква е причината, а той ми отговори, че не бил длъжен да го прави, ако пътникът не бил изправен до вратата", споделя мъжът.

Малко по-късно, на метри от спирката, шофьорът спира, за да слезе пътникът.

Водачът заявил на Костадин, че много често гражданите не заставали в готовност до вратите, когато автобусът наближи дадена спирка, за да използват възможността да поискат след това да им спре по-близо до дадено място.

А от Центъра за градска мобилност пък обясниха, че автобусът е длъжен да спира на всяка спирка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая новина трябва да е в СиЕнЕн и БиБиСи, този Костадин е борец за правата ни, същински Ботев. Седи си в рейса и шофера не спира на спирката му и той подава жалба.Сега чакаме да осъди градския транспорт за 3 лева пропуснати ползи и стрес
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само в Атина, навсякъде всички рейсове имат бутон на вратите, който е точно за тази цел. Ако няма хора на спирката и няма слизащи, рейса не спира. Винаги като ползвам рейс в бг си натискам бутона.
12
1
 
19
 
! Отговори
къдравелкоспретенции преди 4 години
На 18.09.2019 бях командирован в Амстердам. Седя и чакам рейс 341 на спирка където трябва да спре. Бяхме аз и колегата ми, седим чакаме и сме стиснали билетите в ръка.Рейса приближи дори не намали и отмина. Ние се спогледнахме умно. След няколко минути се насъбраха месни. Следващия рейс беше номер 300 приближавайки към спирката една жена просто вдигна ръка. Рейса спря."***" се светна за малкия "трик". П.С.онези малките бутони с надпис STOP нацвъкани срещу всяка седалка се използват активно
11
1
 
1
 
! Отговори
Иванов - линия 107 преди 4 години
И по линия 107 автобусите често пропускат спирките, че даже и водачите овикват пътниците (през прозореца), които чакат на първа спирка в Карпузица какво правят там на спирката по това време, правят обратен завой и подминават без да качат никого.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"... държавата се грижеше за всички" XAXAXAXAXXA
9
5
 
6
 
! Отговори
ШофЕр преди 4 години
Кво? Да спирам ли? Само намалявам! И отварям вратите! Които има желание да ... слиза... в движение! От мен да мине - може да намаля малко! Спирам само на русо с минижуп ! ... Ай ... с здраве !
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божичко, даже под такава невинна тема 3 от 4 коментара говорят ясно за състоянието на психичното здраве на населението.
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това нее от сега това е още от бай Тошово време. Няма ли чакащи пътници на спирката и застанал пътник до вратата водачите подминаваха спирките. Но по онова време нямаше електронни табла които да им засичат времето. Имаха разписание по което информативно се движеха и на последната спирка се събираха по три автобуса лафеха си и пиеха кафе. Но по онова време никой не бързаще за никъде. Живота беше спокоен нямаше стрес и напрежение. Нямаше Мутри работодатели държавата се грижеше за всички.
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До azТОЧНО ТИЯ ПО СЕЛАТА НЕ СПИРАТ И ТО ДАЖЕ ПЪТНИЦИТЕ СА НА ВРАТАТА! ТЪЙ, ЧЕ ГЕРБЕРСКАТА ТИ ЗАЩИТА НЯМА ДА МИНЕ!
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По целия цивилизован свят автобусите спират при подаден сигнал от пътника с цел пестене на гориво. Измислено преди сума години. Още старите Мерцедес автобуси осма употреба от Германия, които внесохме през 90-те, имаха навсякъде бутони за сигнал на водача да спре, но никой не ги въведе в употреба. Кой не бил стоял прав не ме интересува. Разни пост-комунистически празни приказки и чесане на езици заслужават нула внимание.
4
5
 
18
 
! Отговори
аз преди 4 години
Те и пътниците са длъжни да не смърдят, ама смърдят. На лютеница.
3
4
 
15
 
! Отговори
ФРИЗЗ преди 4 години
А шофьорите са длъжни и да НЕ ПУШАТ, но ги глобяват само по 7 лева! Сигнализирайте за всяко пушене по телефона на Столична РЗИ!
2
13
 
8
 
! Отговори
az преди 4 години
на село може и да спират, тука няма кой да чака селтака да се накани
1
18
 
7
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Ку Бех на шофьора Костадин щях да а го подкарам със шутове. Голема джендерастия настана....Костадинов и се жалват, за щяло и нещяло