Центърът по наркомании пак изкарва "Младост" на протест днес

Хората се оплакват от зачестилите крими случаи
4 окт 2019 11:11,
19
Центърът по наркомании пак изкарва "Младост" на протест днес

Жители на столичния район "Младост" продължават да протестират срещу преместването на центъра по наркомании на територията на болница "Св. Анна".

Според недоволните хора мястото не е подходящо, защото е на метри от жилищните блокове и детска градина.

Днес гражданите се канят да блокират бул. "Цариградско шосе".

Хора, живеещи в околността, твърдят пред Bulgaria ON AIR, че откриват редовно по улиците шишета от метадон, както и спринцовки, а кражбите и разбитите коли станали повече.

Протестите започнаха във вторник. Недоволните се събраха и в сряда при входа на центъра, когато на протеста се появиха и политици - бившият омбудсман и настоящ кандидат за кмет на София Мая Манолова, както и кандидатът за общински съветник от т.нар. "дясна листа" (ДБГ) - Войслав Тодоров. На демонстрацията присъства и главният архитект на район "Младост" и кандидат районен кмет Стефан Стефанов. Оказа се обаче, че общината нямало как да разреши проблема с мястото на центъра, тъй като той бил под шапката на здравното министерство.

"Търсим къде да преместим центъра по наркомании", каза по-рано министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. С решение на Министерството на здравеопазването центърът беше преместен от ул. "Пиротска" в болница "Св. Анна". Предишното му местонахождение също предизвикваше притеснения сред живеещите в района, какво и периодични протести.

"Ние не сме против тези хора, настанени в центъра. Против това сме мястото му да бъде на територията на болница "Св. Анна". Подобно решение е неприемливо, тъй като излагаме на риск децата си", коментираха протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Хайдутин преди 4 години
Само стачката решава проблеми
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори самите наркозависими казват че св. Анна им е далече. Какво и е на клиниката на 4 ти километър? Пада се две спирки по-близко до центъра на София от колкото Света Анна? Разтоянието за вървене пеш от спирката е същото. Там няма жилищен квартал.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е тръгнало ще ги пратите на беляне.
16
1
 
3
 
! Отговори
до Другия жител преди 4 години
А ти защо гледа от балкона,а? Те излизат с лицата си.
15
3
 
4
 
! Отговори
Друг ж-л на Младост преди 4 години
Зададох съвсем ясен въпрос на протестиращите.Може би трябва още повече да го конкретизирам.Преди няколко години, не беше наскоро, в градинката зад нашия блок, където да, има малки деца които си играят през светлата част на деня, включително и моето когато беше малко, по тъмно се събират съмнителни тумби младежи, идва един и им раздава някакви пакетчета. В тъмното се вижда, не много но достатъчно. Къде бяха "будните" съседи тогава??? Никой не протестира!!! А беше страшно, не като сега!!!
14
0
 
4
 
! Отговори
Едно е Ясно преди 4 години
Фандъкова носи вина за случващото се. Тя е кмет и тя трябва да се намеси. Ако трябва да предостави друг терен, а не да си измива рацете с "Решението било на МЗ" !
13
4
 
4
 
! Отговори
Друг ж-л на Младост преди 4 години
До: номер 6Аре спрете с тия провокации бе, живея съвсем наблизо, да не би да си единствения жител на Младост или ние да сме кьopaви та да не виждаме???Никъде наоколо няма спринцовки, не съм видял нито една а редовно оглеждам!Пълни измислици-премислици!А къде бяха "будните" жители на Младост-1, когато вечер след като се стъмни сядайки на балкона виждахме в градинката зад блока дилъра как раздава пакетчета на една тумба юнаци??? Сигнали подавахме - нищо! Защо не протестирахте тогава, а???
12
3
 
8
 
! Отговори
И??????????? преди 4 години
За да спасим пропадняците, трябва да поставим в риск живеещите наоколо нормални хора ли????????????Независимо кой по каква причина се е подхлъзнал към наркотиците трябва да се лекува, но не сред такава огромна маса от население и деца най-вече.Това беше за ком.7. Ако разбираше същността на проблема, нямаше да дрънкаш глупости. И да, много съм далеч от Младост, но ми пука.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ни причинявате толкова болка???Толкова е трудно да имаш дете в наше време. Системата те смачква, доходите не стигат. Защо е този натиск - наркомани да друсат в детската градина и да опустошават малкото обновени бебешки площатки? Нима всичко останало не и не е толкова трудно, ами сега и със това трябва да се борим?Толкова други места има - далеч от жилищни райони!
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7И откъде накъде жителите на квартала са длъжни да ги дондуркат тия наркоманчета? Нещо си се опитал кажеш ама май не ти се получава.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7 Ти сериозно ли??Лош човек си Бог вижда!
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Жител на МладостПроблема е между ушите ти !
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на всеки протестиращ му пожелавам един ден детето му да стигне до такъв център !Наркоманията е много лош бич за всички, и вместо да се опиаме да помогне на тия хора вие само гледате как да ги изгоните, и като си затворите очите то проблема ще се реши от самосебе си и все ендо проблема не може да дойде на вашата глава един ден .... и той ще дойде, защото идва точно при такива игнорат родители !Всеки мисли само за собствения си гАз и леко по леко обществото ни се разпада ...
6
0
 
5
 
! Отговори
Решение! преди 4 години
Преместете центъра до клиниката на четвърти километър. Там хем е по-удобно за нарко зависимите, хем на близо няма жилищен квартал.
5
2
 
9
 
! Отговори
Жител на Младост преди 4 години
Проблемът не е в метадона даван от центъра. Проблемът е хероина, който наркоманите си носят. Наркоманите не се боцкат пред центъра, където е охраната а го правят в междублоковите пространства и най-вече в двора на детската градина. Как ще се почувствате, ако вашето дете дойде при вас със спринцофка и Ви попита "Тате какво е това?"
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жителите на Младост май са параноици?
3
1
 
6
 
! Отговори
В ДРАГАЛЕВЦИ преди 4 години
или БОЯНА, или БИСТРИЦА, там където са вилите с медните покриви и където никой никога не протестира, даже ако вдигнат 500% тока
2
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Центъра е направен да е близо до хора! . Да се спести транспорт, губене на време, да има бърз достъп. Всичко е премислено от хора с висше !
1
3
 
8
 
! Отговори
Вместо. преди 4 години
Да даваме пари за лечение убийте наркоманите или ги карайте да бачкат робски труд 10-20г. Така ще стоят далеч от дрога.