Най-накрая! След три години ремонт отвориха "Красно село"

То вече е на две нива, като ул. "Житница" минава под "Цар Борис III"
Обновена: 28 окт 2019 15:16 | 28 окт 2019 14:50, Камелия Цветанова
99

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След три години ремонт най-накрая пуснаха движението по бул. "Цар Борис III" и улица "Житница".

То вече е на две нива, като ул. "Житница" минава под булеварда.
Още по темата
Тук ще има и станция на метрото по третия му лъч, която се очаква скоро да влезе в действие.

Очаква се метрото от "Красно село" до улица "Патриарх Евтимий" да тръгне ще има през февруари 2020 година, защото изпитанията на  метро влаковете трябва да приключат именно в началото на следващата година.

От днес обаче се възстановява движението на автобусите с номера 73, 83 и 102 по оригиналните им маршрути, които бяха изменени заради ремонта.

Той започна през март 2016 година и се очаква да облекчи движението през едно от най-натоварените кръстовища на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
42
 
! Отговори
До 45 преди 4 години
Напротив, въздуха в София е ужасно мръсен през цялата година и то далеч над нормите!През лятото улиците не се мият и се увеличава праховото замърсяване.През зимните месеци на места заради твърдите горива дори е опасно мръсен въздуха надвишавайки нормите 200-300 пъти.Дизеловите коли пък си димят постоянно.Ако стоите само в София няма как да разбере колко е мръсен въздуха защото свикватте и не ви прави впечатление. Качете се горе на Витоша за един ден и после ще разберете колко е мръсно.
47
12
 
22
 
! Отговори
До 44 преди 4 години
Къде ги видя тези 300 хиляди раздрънкани дизела в София. Личните атомобили в София са около 190 хиляди, още около 110 хиляди са служебните автомобили и има още около 30 хиляди приходящи. От тях около дизелите са около 130 хиляди, а раздрънканите дизел са около 20 хиляди, главно на несофиянци.
46
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Относително по-новите коли в София заслужават доста по-добро кръстовище от направеното от ГЕРБ. В София автомобилите са на средна възраст около 10 години, за разлика от останалата част на България, където средната възраст е около 24 години.
45
20
 
24
 
! Отговори
До 44 преди 4 години
Въздухът в София съвсем не е толкова замърсен, както си мислиш. Единственото голямо замърсяване през зимата от отоплението на гуми и какво ли не от избирателите на ГЕРБ в маалите.
44
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София става все по лошо място за живеене. Не само заради неадекватната инфраструктура ами и заради ужасно мръсния въздух който е доказано най мръсния в ЕС.Едно време имаше Кремиковци което ежедневно обгазяваше целия град, а сега има 300 хил. раздрънкани дизели. Резултата е един и същ - токсичен въздух.
43
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велосипедна алея на тротоар не се прави, ама ГЕРБ толкова си могат.
42
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако са направили кръстовището, както направиха Граф Игнатиев - любимата ми улица от детството ми от преди много години, направо са за затвор.
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 34Малинов си е добре. Задкормилните устройства са проблема. Една сутрин нали накацаха катаджии по маршрута от Младост до Цариградско шосе. И се оказа, че се стига много бързо до Орлов мост. Ама българина трябва да види палаката. И аз го ползван редовно. Ако не са тъпите изпълнения на шмекерите, за нула бройки съм в Младост 3 или цепя по Околовръстното. Като достроят Южната дъга няма да има нужда да минавам оттам.
40
6
 
22
 
! Отговори
ГОСТ преди 4 години
До Анонимен 34Прав си ,но за съжаление много от тези мрънкащи и недоволни преди 15 години са си били още на село,та не са наясно. Сега слушат и пускат лозунги за асфалт ,който не става да ядене и вече са най-разбиращите и компетентни столичани.
39
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ще има ли пак Цариградски вълни и на това кръстовище?
38
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано не са направили това кръстовище, както Лъвов мост, където например ширината на тротоарите на автобусните спирки от 6 метра, стана на 1,20 метра, а хора колкото искаш - както на самата спирка, така и преминаващи по тротоара, които сега слизат на улицата, за да минат.
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 35Нали такива като теб работят по тези обекти. Майстори.
36
4
 
28
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Не ми хвали ермонта на Малинов. От булевард с две платна с по две ленти плюс трета за ляв завой на кръстовищата, направиха еднолентов булевард с конфликт с движещите се в най-лявата лента, които продължават направо. В крайна сметка намалиха пропускателната способност на Малинов около три пъти.
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кога да очакваме ремонт?
34
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 18Кръстовището на Лъвов мост, също. За Орлов мост също има проект. Правят. За разлика от предишните. Ако дойде Майчето с любимия си лозунг " Асфалта не се яде", ще спрем дотук, докато Ви уврят супите в главите. Реконструкциите на Тодор Александров, Малинов, България, Цариградско шосе, Витоша. Това от 2005-та, за 14години. Преди това 15години какво се направи?
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Времето и задръстванията ще покажат дали една лента в посока ще бъде достатъчна
32
6
 
10
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
И Мая и оная са все едно джибре. Болшинството софиянци доказаха,че са на кола вЪжето! Дори нямат нужда от халки на зурлите - впрягът може да мине от едното ухо, през кухата лейка и да излезе от другото!
31
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Много си пропуснал. Южната дъга, Телевизионната кула, Семинарията, пътя към летището, Северната тангента, Източната дъга, Западната дъга, акад. Иван Гешов от България, до Княз Борис III. Такива като теб спряха кръстовището на България с Гешов и Тодоров. За гадния номер на президента за свързването на Южната дъга с магистрала тракия няма да говорим. То склерозата не прощава.
30
2
 
5
 
! Отговори
Ха ха, преди 4 години
До Д-р ИсняКато се разпадне, Мая ако стане кмет ,ще го поправи и ще има повод да се доказва....
29
6
 
18
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Ако има на какво, ще се зарадваме, но да се радвам на некадърно направено кръстовище, чрез което ГЕРБ открадна много милиони, няма да стане. На това може да се радват сами изписани от .....