Helpbook алармира: Опасна сграда, нагло паркирани коли...

Обзор на сигнали, получени в онлайн платформата
30 окт 2019 07:10, Анисия Иванова
2

Снимка: Helpbook

В платформата Helpbook.info получихме сигнал за престъпното безгрижие по повод опасна и изоставена сграда. В случая това е отдавна нефункциониращ магазин на територията на столичния район "Люлин". Още по-притеснително в случая е, че рушащата се сграда се намира в непосредствена близост до училище, а покрай него преминават десетки деца всеки ден.

Нашият потребител споделя, че наскоро вратите на бившия магазин са били разбити и вътре се пълни с боклуци като в радиус от десетина метра от сградата се носи непоносима смрад.

"Неприемливо е такава опасна сграда да се намира точно до училището и да не е обезопасена по никакъв начин. Ако терена е частен- собственикът носи отговорност да обезопаси сградата си. Ако е общински- положението е същото. От самата сграда липсват части от фасадата и покрива, и е възможно да стане инцидент“, се съобщава още в сигнала.

Преминаваме към повторен апел, отправен към Община Варна, относно опасни кабели, поставени на стълб на уличното осветление.

След получен отговор за извършена проверка, чрез която категорично е установено, че действително поставянето на такива кабели е незаконно, фактически не са предприети повече никакви действия от страна на общината за премахване на незаконния строеж. В този си вид стълбът се е наклонил поради тежестта на кабелите и съществува реална опасност да падне:  "...незаконните кабели са не само административно нарушение, но и представляват заплаха за живота и здравето на гражданите и тяхното имущество“. Молбата е да се предприемат незабавни действия за премахване на горепосочените незаконни и опасни кабели.

Връщаме се отново към столичен квартал, от който са ни изпратили снимки за опасна и дълбока шахта, която видно е без обезопасителен капак. Без решетка, съоръжението представлява заплаха за човек или животно, тъй като могат да последват сериозни наранявания.

Изпратиха ни кадри и от нагло паркирал шофьор на нов тротоар. Според автора на сигнала паркирането се извършва от един и същ собственик ежедневно и никакви молби не помагат за промяна на поведението му.

Подобна ситуация е регистрирана и в район "Младост" - превозното средство е паркирано на тротоара, без да се остави нужното от закона отстояние като преминаващите са принудени да слизат на шосето.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
гост преди 4 години
София е много ***. Центъра може да е по-чист, но в крайните квартали.... булеварди, улици, тротоари тънат в храсталаци, фасове, камъни и хартии. ***.
1
3
 
8
 
! Отговори
фанукова чайе преди 4 години
ми електорато бере желязо от шахтите и си простира гащето в центъра на София и си е настроило незаконни бараки пак там на бул К.Величков - *** кво да праиш - Електорат !