Кой казва, че бус лентата на "Цариградско шосе" е премахната?!

Не само, че я има, ами е удължена за престрояване на автомобилите
55
Кой казва, че бус лентата на "Цариградско шосе"  е премахната?!
Снимка: Булфото, архив

Бус лентата на булевард "Цариградско шосе" не е премахната, уточниха от от пресцентъра на Столичната община, след като в социалните мрежи масово се споделя информация, придружена с видеоклип от "Спаси София". От общината заявяват, че твърдението е абсолютно невярно.

"Бус лентата не е премахната, а е удължена с 240 метра зоната за престрояване на автомобилите, които идват от Телевизионната кула и се качват на бул. "Цариградско шосе" в посока "Плиска". Преди да бъде направено това изменение, заради преплитането на потоците автомобили се получаваха задръствания, които стигаха до Орлов мост”, заявяват от СО и добавят: "Освен това, преди въпросната отсечка на бул. "Цариградско шосе", бус лентата е удължена със 160 метра, за да се облекчи преминаването на градския транспорт”.

"Целта на направените промени е да се улесни движението по тази натоварена пътна артерия. А разпространената тази сутрин невярна информация само заблуждава гражданите на София”, категорични са от "Московска” 33.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
Кой каза !? преди 4 години
Ами неуспешният кандидат на псевдодесницата, завършил на 4 то място в първия тур на местните избори в София ! Коментарът е излишен !
50
0
 
3
 
! Отговори
awto2 преди 4 години
аман от *** с претенци, без вас нема и бус лента нема има задръстване нема има мръсен въздух. Ходете си
49
3
 
8
 
! Отговори
Автомобилист преди 4 години
Решението за да слязат хората от колите не е да правиш сини зелене пембени идруги зони само да цицаш пари от нас а да направиш паркинги за да си оставиш там колата
48
8
 
10
 
! Отговори
Автомобилист преди 4 години
Моля привържениците на градския транспорт да слязат от него и ходят пеша или с колело хем ще се спестят огромни суми от бюджета за него хем ще има повече зе велоалеи и тротоари и свободни пътища за автомобили на които плащаме не малки данъци за да само за да поддържаме трасетата на градския транспорт а не на всички улици
47
8
 
8
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
Единственият шанс за по-чиста и уютна София е хубав градски транспорт и УТЕЖНЕНИЯ за автомонилите. И хората да ползват градски транспорт, вместо избушени гробници, които правят димна завеса. Транспорт, велосипеди. Това е. Колкото повече се угажда на колите, толкова по-зле става. Това е световният опит.
46
2
 
7
 
! Отговори
разбирате ли? преди 4 години
Когато е проектиран този булевард, тогава е трябвало да бъде заложена БУС лента.Сега нарисувана такава със жълта боя е пунта марОВА!
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако пуснете и повечко автобуси, за да можем да ги дочакаме, ще облекчите още повече трафика. Бърз и удобен градски транспорт е решението, за да слязат хората от колите, а не санкции, камери и маркировки. В 604 онзи ден една жена припадна от задух, ама как няма - през 20 минути е през деня и е претъпкан като конски вагон.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Така и автобусите ще се движат по-бързо, въпреки че изглежда парадоксално."Да, много ми е забавно как от 3 ленти се намалява на 2, стават задръствания и после реват "Дайте да борим замърсяването". Ми намалете ги на 1 лента в посока и после мрeтe в смога?
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30-40 лева данък може да плаща някой с кола с мощност примерно 30 к.с. Плаща си и може да кара в населените места, където и когато си иска. За извън населените места си плаща за винетка и си кара. Ти какво искаш, само със специално разрешение ли да се шофира за всяко пътуване срещу примерно 100 лева?
42
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Швейцария, в Берн, 42% от хората отиват на работа с кола, във Виена 38%, а в София само 14%.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега по Цариградско шосе при хотел Плиска в час пик преминават 91 автомобила за 1 минута, а през 1988 година преминаваха 275 автомобила. Сещате ли се защо?
40
3
 
8
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
В Берн има и бус ленти на двулентов път, като има и широка лента за велосипеди. Естествено, че в Швейцария има повече автомобили на глава от населението, но едно съществено нещо не може да се втълпи на съвременния кратунистанец. Това, че има кола и плаща некви дрисливи 30-40 лева данък, не му гарантират правото да кара където и когато си ще, и да паркира по същия начин.
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде по света има бус ленти. Изкарах книжка в Англия. По правилник някой ленти са разрешени в определени часове а други са си само бус ленти и ако стъпиш на тях огромни глоби. Хората ги спазват защото там никой не си поплюва да те глоби.
38
0
 
6
 
! Отговори
до 28 ники преди 4 години
СмоК викаш а, смоК?! Дали си мислиш за Цоко Смоко?
37
2
 
12
 
! Отговори
БраБУС лента преди 4 години
Ей специалисти, БУС лента не се прави само със жълта боя.
36
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се отпуши Цариградско шосе, трябва да се премахнат бус лентите и да се върне поне старата разрешена скорост от 110 км/ч, която беше безопасна преди 40 години за колите от онова време. Сега и с до 120 км/ч е безопасно. И сега много коли се движат в нарушение с над 100-110 км/ч и от това не следват катастрофи. Малко са колите спазващи ограничението, ако няма задръстване.
35
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България регистрираните лични леки автомобили са два пъти по-малко от средното за ЕС. Нормалното е да се увеличават, а ненормалното е да се задръстват булевардите чрез бус ленти. Да направят 10 лентов булевард и там да си очертават бус ленти.-Сега ходя на работа пеша, преди това с градски транспорт над два часа на отиване и два часа на връщане.
34
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се движат всички по-бързо, трябва да се премахнат бус лентите. Така и автобусите ще се движат по-бързо, въпреки че изглежда парадоксално. Общото задръстване на трафика заради бус лентите забавя и автобусите, защото те не се движат навсякъде в бус ленти.
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според данните на НСИ от последното преброяване 46,6% от домакинстват в България имат кола, но според някои всяко семество има по 5-10 коли. Според данните на КАТ, регистрираните автомобили в България намаляват в последните две години, а броят им на човек от населението е около 60% от средния за ЕС, но ... 5-10 коли на човек според някои. Към момента регистрираните автомобили (леки, товарни, специални, автобуси и влекачи) са около 440 на 1000 човека.
32
10
 
14
 
! Отговори
ала бала преди 4 години
Хора вижте колко човека сутрин карат колите по един.Тръгнали на работа и като се изсипят на Цариградско шосе става свинщина.До като не се направи нещо с трафика нещата няма да се оправят.