Строеж до сграда и улица в "Кръстова вада" пропада

Проблемът - в столичния квартал
1 ное 2019 10:15, Петя Славова
14

Улица в кв. "Кръстова вада" в София пропадна тази нощ. Причината е строителен обект, който се намира в непосредствена близост до жилищна сграда.

"Вчера в рамките на работния ден са извършвани изкопни дейности. Преди да тръгна за работа нямаше нищо общо с това, което виждаме в момента. Мястото беше достатъчно широко за кола, в момента трудно се минава от човек. Това е строеж на малко повече от две седмици.

Неведнъж сме се срещали с хората, които работят тук, изразявали сме съмнение за начина и скороста, с които се работи. За толкова дълбок изкоп липсват укрепващи съоръжения", разказа живущият в съседство Паско Пасков пред екип на Bulgaria ON AIR.

По думите му изкопът се случва за един ден и в края на деня пропада. Можеше да се случи най-лошото, от тази височина случаят можеше да е фатален, категоричен е Пасков. И отбеляза, че поставените найлони предпазват от допълнително овлажняване.

"Ако не бяха те, щяхте да видите една назъбена пропаст", подчерта Паско Пасков за зрителите на "България сутрин".

Самият той е преценил тази нощ да не спи вкъщи и е спрял лично течаща в изкопа вода. Вече е имало реакция от институциите. Работниците по строежа пък опитват да укрепят улицата и да се справят с пропадането.

"Ще се види в края на деня докъде сме. Лично аз ще се консултирам с адвокати. Всеки от нас е застрашен за имуществото си", посочи жителят на "Кръстова вада".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да е незаконно? За да започнат всички тези строежи, някой от общината е издал "Разрешение за строеж" за всички тях.
12
1
 
5
 
! Отговори
Продължавайте преди 4 години
да строите. Опазил ни Господ от земетръси, от алчността ни сами не можем да се опазим.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нормалните страни първо се прави инфраструктурата после почват блокчетата тука никога не идва улицата а за градски транспорт само в мечтите
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала, Данче.
9
1
 
27
 
! Отговори
шоп преди 4 години
До Това не е улица.Те там улици нямат. Това са ниви, извън регулация, на които са нацвъкани строежи. В кадастъра всичко е бяло петно.
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елитен столичен квартал без канализация и улици и доста новопостроени блокове.Честито.Гласувайте .
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много точно ЖОДа не мислите Бай Тошо за ***? Всички строежи приключваха до Каблешков. Нагоре по България бяха само поляни. А в Кръстова ВАДА, имахме барчка, при по приливен дъжд, целия двор беше във вода. Абе важното да е близо мола...........
6
1
 
21
 
! Отговори
Това не е улица. преди 4 години
Не е коректно заглавието. Това не е улицата. Който е гледал репортажа ще види че се е свлякла оградата на имота заедно с павирана алея за достъп до гаражи. Строителите са копали без да укрепят и се е случило неизбежното.Аматьори...
5
1
 
30
 
! Отговори
Жо преди 4 години
КРЪСТОВА ВАДА е част от полите на Витоша и там текат безброй подземни рекички и поточета. Това е нормално и затова тези райони не бяха застроявани при СОЦА.За строеж на такова място е необходимо за основи изграждането на водонепронускащо "корито" от специален бетон под сградата. Това оскъпява строежа и затова не всеки го прави.Подобно е положението във всички южни квартали в полите на Витоша.Рано или късно, много сгради там ще започнат да пропадат, подкопани от подземните рекички
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това блок между два блока ли е. Още може, още. Чакайте промени, на кукуво лято.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами че кой строи във вада?
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незаконно у напланирано строителство.Нито градинки , нито паркинги , нито широки улици. Само парички да изкарат. По жалкото е че хората купуват без да мислят , че подпомагат това безумие.
1
6
 
27
 
! Отговори
Фен преди 4 години
ами кмета толко си може:):):)ще реши и този проблем...някога