Helpbook сигнал: Ежедневие – защо така паркират рейсовете на Терминал 2?

Нашият потребител е пратил и снимки по случая
4 ное 2019 11:14, Анисия Иванова
19

Снимка: Helpbook

Представяме ви сигнал, получен в платформата на Helpbook.info, относно движението на автобусите, които обслужват Летище София. Нашият потребител се оплаква, че ежедневно колите на градския транспорт спират неправилно на спирките на Терминал 2. Пратил е и снимки, за да потвърди написаното.

"Почти ежедневно ставам свидетел на неправилно спиране на автобусите от линиите на градския транспорт на спирки с номера 2454 и 2455 на Терминал 2 на летище София.

Както се вижда на снимките в сигнала, които направих, автобусите спират отвъд загражденията на спирка 2454 и пътниците трябва да прескачат загражденията, за да се качат в автобуса.

Това освен че е супер нелепо, е и предпоставка за спъване и/или нараняване на пътниците, като в случая е интересно чия би била вината, ако стане такъв инцидент. Летище София или ЦГМ ще носи отговорност при евентуален инцидент с пътник вследствие на така спрял автобус?

Другото, което се случва най-редовно, е автобусите да пропускат да спрат на спирка 2455, а да спират на 50-ина метра разстояние от спирката, като така някои пътници, които чакат на спирката, въобще не успяват да се качат на автобуса, а другите, които вече имат такъв неприятен опит, чакат в калта, за да не изпуснат автобуса.

Това поведение на автобусните шофьори от една страна има отражение върху пътниците поради създаваните неудобства за ползване на градския транспорт, а от друга - създава лош имидж на страната ни като цяло пред тези, които за пръв път я посещават и за тяхно нещастие им се налага да ползват услугите на столичния градски транспорт", пише в сигнала. 

Ако видите нередност, с който се сблъсквате всеки ден, не се колебайте - подайте сигнал в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да предадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"оно си иска като на село, навсякъде пред входа да слиза..."----Не знам как е във вашето село или как е било (впрочем не ме и интересува), но в нашето автобусите спираха на обозначените за това места и по тази причина им казваха "спирки на градския транспорт"!И бяха почистени,ако знаеш какво е това "почистване"!
16
6
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
оно си иска като на село, навсякъде пред входа да слиза, както едно време дядо му с коня на коневръза. С колите е същото и на 2та терминала-спрели там, където не знака ще му извади очите и слиза принца или принцесата и вика аз само за малко...
15
1
 
8
 
! Отговори
анон преди 4 години
Т2 го ползвайте само еднопосочно и не задавайте много въпроси... Не за друго, ами няма смисъл... Успех! ;)
14
3
 
0
 
! Отговори
Брадвата преди 4 години
#hubavoe нали си избрахте Юрдечка, хак да ви е, хубавое хубавое, можеше да няма градски транспорт до летището, а може би това ще е следващото решение?
13
0
 
6
 
! Отговори
Ради преди 4 години
И на мен ми е направило впечатление същото. Особено по отновение на "втората" спирка там, която е точно след "Пристигащи". Тя е и спирката с електронно табло и често точно там отиват чужденците да чакат, сутрин рейсовете не само, че на самата нея не спират, но и я подминават. Хората висят там като прани *** и изобщо не могат да разберат какво ства. На първата спирка поне имаш време да реагираш. Да преместят спирките на външното платно и да се знае къде се чака. Не веднъж отвътре, веднъж отвън.
12
0
 
8
 
! Отговори
Ala Bala преди 4 години
При въпрос към гишето за билети на въпросната спирка, защо автобусите изобщо не спират на нея ми беше обяснено, че имало гранична полиция там и спирката е отцепена. Но никой не казва на чакащите автобуса на спирката и те ако не знаят тази подробност, ще пропуснат 1-2 автобуса, докато се устетят къде да чакат. Изобщо имам чувството, че тази спирка там е само за красота!
11
13
 
1
 
! Отговори
Shark преди 4 години
И как е спрял рейса, че не се сещам? Като ползвате толкова много Терминал 2 не ви ли е направило впечатление, че в белите страни качването в автобуса става само от предна врата?!!!
10
1
 
8
 
! Отговори
Богданов преди 4 години
Това е заради безумните мерки за сигурност. Няма друго летище, където не можеш да спреш удобно само за слизане и качване на пътници и багаж /пр.Виена, Братислава/. А и такси за паркинга!
9
14
 
2
 
! Отговори
aa преди 4 години
това пречи на некй тротинеткаджия ли че не разбрах нещо. *** много големи и тежки въпроси за решаване тоз бук бе
8
0
 
14
 
! Отговори
Моуриньо патриота преди 4 години
Паркирал съм автобуса, ще избягате от България ама друг път.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що така паркират, бе. Пречат на хората да избягат.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото шофьорите са *** и няма кой да ги контролира. Преди 2 седмици бях на летището в Лисабон, и там двата терминала се обслужват от автобуси, които са специално пригодени, имат място за багаж, спират на спирки с козирка отгоре (изрично забелязах това, тъй като валеше дъжд). София никога няма да бъде европейска столица, за съжаление!
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снощи си планирахме почивка и се колебаехме къде да отидемСлед тази статия вече избрах, че ще е Прага
4
10
 
14
 
! Отговори
няма лесно в живота преди 4 години
Helpbook ще имат по-голям успех с някоя кампания "защо има Малария в Африка". В България е така, или имаш повече акъл от другите и знаеш как да се качиш в рейса, или седиш вънка в калта.
3
20
 
16
 
! Отговори
есента е кален сезон преди 4 години
Ама кой ви каза, че в България всичко трябва да е цветя и рози. За 1 EUR толкова, вие още , малко и ескалатор ще искате. Прескачайте там веригите и не се оплаквайте, че нови 4г идат.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в полза на такситата.
1
3
 
29
 
! Отговори
свиквайте преди 4 години
Да ви е гадно и за добре дошли в ***.