Подписка в кв. "Младост" срещу опасно кръстовище

Да бъде регулирано чрез светофар, искат жителите
Обновена: 21 ное 2019 10:46 | 21 ное 2019 10:38, Анисия Иванова
30

Жители на "Младост" събират подписка срещу опасно кръстовище в квартала. Според тях то крие рискове за пешеходци и шофьори, а липсата на светофар води до хаос в трафика.

Кръстовището на ул. "Самара" и ул. "Д-р Атанас Москов" е урегулирано само с пътни знаци, има четири пешеходни пътеки и е изключително натоварено.

"Преди 10 години, когато тук беше краят на София, нямаше значение колко коли минават. Когато беше построен Бизнес парка, започнаха да стават големи задръствания. На това кръстовище всеки ден стават ситуации, които са страшно близо до катастрофи", обясни инициаторът на петицията Георги Драганов в "България сутрин" .

По думите му за тежки инциденти все още не е ставало ясно, но ежедневно се случват леки пътни произшествия, а хората се страхуват да пресичат.

"Искаме от общината светофар. Дали това ще е най-доброто решение - не знам. Искаме обаче да има нещо тук, за да можем да ходим спокойно на работа, за да могат децата и възрастните да пресичат", категоричен бе Драганов пред Bulgaria ON AIR.

40 души са се подписали в подписката, която е започнала преди два дни. Драганов обясни, че води преговори и с районни кметове, както и с хора, работещи в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
t2 преди 4 години
Стига с тези светофари, кръговите движения са много по-ефективни! Аз предлагам и на всички пешеходни пътеки които са на 50 - 100 метра и там да се сложат светофари най-добре на всеки 100м в София да се сложат светофари .
6
3
 
9
 
! Отговори
Мично Празников преди 4 години
Е как ще сложат там светофар, като на 50 метра има друг. Този има ли си на идея какво ще стане сутрин и вечер??? Трафика ще се усложни десетократно и задръстванията ще бъдат огромни.
5
3
 
5
 
! Отговори
Васил преди 4 години
Ако всеки си спазва знаците, не е нужно да има светофар - има път с предимство и знаците са обозначили това.Ако идваш от бул. Малинов посока към Общината - колко светофара ще има на всеки 50 метра - задръстването ще стане огромно
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това кръстовище беше проблемно за много шофьори още преди повече от 10 години. Ние ходехме на кино там, и в Технополис. Оправете го за хората.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТанюКолко трябва да са? И аз смятам, че това кръстовище е кофти. За разлика от други подписки, тази си е за подкрепа.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е, че Иванчева с първия си подпис пусна строежа на Гаранти коза и си взе болничен... Добре, че турците са кьопави и фалираха, но някой друг все ще го построи и тогава ще ви питам пак за Иванчева... *** проста
1
0
 
8
 
! Отговори
Таню преди 4 години
40 души... Неам думи. А си е опасно място, да!