Спешни случаи с деца в София ще се приемат само в 3 болници

Това са "Пирогов", "Александровска" и Националната кардиологична
27 ное 2019 19:20,
13
Спешни случаи с деца в София ще се приемат само в 3 болници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От днес в София деца могат да бъдат приемани по спешност в МБАЛ "Пирогов", Националната кардиологична болница и "Александровска", съобщи здравното министерство.

Още по темата

От там обясняват, че промените са във връзка с полученото вчера писмо от директора на Столичната регионална здравна инспекция, с което д-р Данчо Пенчев уведомява министерството, че поради кадрови проблеми СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“ преустановява приема на деца, нуждаещи се от интензивно лечение и дихателна реанимация.

Считано от днес, 27 ноември, спешният прием на деца, при които е необходимо провеждането на интензивно лечение и дихателна реанимация, се осъществява от лечебните заведения УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, Национална кардиологична болница и УМБАЛ „Александровска“.

Директорите на трите болници са декларирали готовност лечебните заведения да поемат детската спешност на територията на София.

Информиран е и Центърът за спешна медицинска помощ – София, като транспортът на деца ще се осъществява до лечебните заведения със структури по педиатрия и с необходимото ниво на компетентност, което да гарантира оказването на качествена и навременна медицинска помощ на пациентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До @7От това дето пишеш се вижда, че абсолютно нищо не ти е ясно, но даваш акъл! Затова сме на този хал, от такива умници.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма педиатрия, няма проблем.Киро си отдъхна.Иначе трябваше да мисли за бюджета на тая болница
10
3
 
1
 
! Отговори
@10 преди 4 години
Абе какво значение има кой е комунизд и кой е либераст - на избори се ходи с програма, като хората си ги избират хиляда пъти, значи си ги харесват. Така че те са единствените които носят отговорност за бюджетите. Защото те са ги определили и са си ги гласували. Също и лекарите имат вина, защото са ги подписали с ясното съзнание, че са недостатъчни. Но може и да не са имали избор. Но управляващите са тези които са категорично отговорни!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До @7ДРУГАРИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ!Виж им биографиите, другарю!
8
4
 
6
 
! Отговори
@7 преди 4 години
А кой гласува бюджета извинявай? "Другарите" ли са или са управляващите? Защо лекарите са се подписали под такива клинични пътеки за деца? Аз ли трябва да знам колко пари са нужни за нормално лечение на децата или лекарите? И в крайна сметка защо Пирогов трябва да поема скъпите клинични пътеки и да е разорен, а тъй наречените детски клиники (или частните болници за възрастни) да взимат само сладките добре платени пътеки. Че нещо не ми е ясно.
7
4
 
8
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Аз да питам, че забравих - колко точно пари наляхме в американския бюджет? Борисов не каза ли, че това нямало да се отрази на здравеопазването? Само 1 непотребен самолет по-малко да бяхме взели, можеше да оправим 10 болници!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Ами веднага да ти отговоря бе, другарю!Защото клиничните пътеки, по които лекуват ДЕЦАТА ВИ, са в ПЪТИ ПО-НЕДОФИНАНСИРАНИ, ОТКОЛКОТО ТРЯБВА!Пример:Спешни състояния - 300 леваКакво по-напред?Изследвания ли, скенер ли, ЯМР ли, вирусологични и бактериологични изследвания ли...?Сега разбра ли причината?
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E, ama imate Kornelia Ninova s majoritarnite glasove na ujkim 1 milion bulgarski grajdani... ne moje da imate vsichki blaga na vselenata gratis...
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ако нещо се случи пред болница в която не се преглеждат деца гледат от прозореца как умира детето така ли да го разбираме
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В смисъл - ако се случи някаква трагедия - земетресение, пожар, верижна катастрофа, терористичен акт, би трябвало държавата да има 2-3 болници, където да се карат жертвите. Пирогов е по идея такава болница. Но вместо да се развива, тя се унищожава от години. Не знам кой и какво печели от това, но ми се вижда като изключителна липса на подготовка за природни бедствия.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И правилно. Само че тогава стои въпросът какво точно прави СБАЛДБ Проф. д-р Иван Митев. Защото ако не могат да приемат по спешност деца, какво изобщо могат да правят. Освен това има и друг въпрос - защо след като всички спешни случаи отиват в Пирогов, защо тази болница буквално се разпада от липса на пари. Условията в нея са ужасни (в отделенията за възрастни), а иначе всички разчитат на нея. Не би ли трябвало държавата да има няколко спешни болници, които да са подсигурени с ВСИЧКО.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Koito ima problem, da zvani direktno na gospoja Emine Erdogan i gospodin Recep Erdogan...te imat sarce za bg narod...