Ужасът в Пирогов от първо лице: Всички действахме адекватно

Д-р Алексей Стоянов е сред хората, евакуирали пациенти
29 ное 2019 21:55, Красимир Ангелов
10

Всички лекари, които са били на смяна в "Пирогов" в нощта на пожара, са се включили в спасяването на пациентите. За минутите след взрива от първо лице разказва един от медиците, участвали в евакуацията на хората и видели с очите си пламъците във Второ вътрешно отеделение.

Още по темата
В злополучната вечер д-р Алексей Стоянов е дежурен в Спешното отделение в лечебното заведение. Нощта протича нормално, докато малко преди 4.00 ч. сутринта не се включват алармите за пожар.

В евакуацията се включват всички без колебания, разказва 29-годишния специализант по хирургия.

И макар че всеки един от тях е осъзнавал колко сериозна е ситуацията, д-р Стоянов признава, че всички са действали адекватно.

"Мисля, че като поработиш в "Пирогов" чувството за страх се притъпява и малко неща могат да те изплашат. Виждаше се тревога в очите на колегите, но всички действаха доста активно", споделя той.

Разказва и че не очаквал признание от пациентите.

"Никой не се интересуваше какво се случва, мисля че всички се сещаха какво е станало и просто всеки си търсеше момент на уединение и спокойствие, за да се възстанови", каза още д-р Стоянов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

И макар, че практикува професията отскоро, лекарят признава, че е очаквал да стане свидетел на всякакви ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Иванова преди 4 години
В това отделение видях, лекари които си обичат професията. Бях потресена от обстановката, не знаех, че може да съществува такова отделение, все едно се намирам в миналия век. И в такава мизерия работят лекари, сестри. Видях как спасяват човешки животи, в това число и на баща ми. Там са най-сложните пациенти, който други болници не ги искат. Благодаря на докторите там и на тяхната човещина.
9
0
 
2
 
! Отговори
хехе преди 4 години
готино русначе, хехе 🤭
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите в това отделение и пациентите също, не заслужават тази обстановка за работа и лечение. Това отделение за съжаление за да се ремонтира и направи,трябваше да вземе жертви. Срам за директор, срам за държава. За системата на лечение нямам коментар. Ужас. Въпреки система и всичко,винаги има начин, стига да има желание човек. Такова желание видях в това отделение, за разлика от хирургията.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ ни показа,че и лекари и пациенти са простосмъртни хора.
6
1
 
0
 
! Отговори
До1 преди 4 години
,,да подпишеш, че отказваш амбулаторно лечение.,,Това означава,че не искаш да се лекуваш в къщиДа отказваш болнично лечение е да отказваш да се лекуваш в болницаКакво подписваш си е твоя работа
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мисля че всички се сещаха какво е станало------Ами кажете полицаите, де!Те, горките, цяла седмица не могат да разгадаят.
4
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Излагате се, много слабо заглавие...Трябваше да бъде "Адът в Пирогов"
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Здравеопазването в България е мудно, неефективно и НЕАДЕКВАТНО!"---Миньорите, рибарите, учителите в гимназията, дървосекачите и ИТ специалистите са виновни здравеопазването в България да е лошо. Докторите и всички други медицински лица нямат нищо общо с това! Ахахаха!
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като дойде яйцето на Г3, се сещате да действате "адекватно". Иначе не ви идва на ум, че даже и цяла Европа казва "Здравеопазването в България е мудно, неефективно и НЕАДЕКВАТНО!".
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре моля ви се, стига глупости! Дано коментарът ми достигне до очите на доктори, че дано се засрамят малко... Като станат докторски протести, там ходат разни хора с обувки за 400 лв и часовници за 4000. Иначе в Пирогов не могат да разпознаят обикновен апендицит и ти бутат едни бумаги да подпишеш, че отказваш амбулаторно лечение. И само Господ те спасява после. Инженерите ви измислиха уреди и апарати, вие само трябва да ги ползвате и пак не знаете как! И на много малко от вас им пука.