Незаконни къщи никнат в столичния "Овча купел", никой не ги маха

Хората от квартала недоволстват, там се палели гуми, надстроявало се
5 дек 2019 09:26, Петя Славова
56
Незаконни къщи никнат в столичния "Овча купел", никой не ги маха
Снимка: Кадър, Нова тв

От години хората в столичния квартал "Овча купел" подават сигнали за незаконна къща, но до ден днешен тя не е премахната. Местните не знаят как да се справят с нерегламентираното строителство, а не им съдейства и столичната администрация.

На мястото се вижда, че е построен цял комплекс от жилища.

"В тях живеят над 40 души. Постоянно се пристроява и надстроява. Палят се гуми, замърсява се въздуха. Блокира се улицата. Никой не може да ги контролира тези хора”, коментира местен пред Нова тв.

Той допълни, че от администрация в района са ги уведомили, че сградата е построена без документация и не са изпълнени условията на ЗУТ.

"След направена проверка на мястото са констатирани незаконни пристройки и е издадена заповед за премахването им. Към момента в техническия отдел на общината не са открити одобрени строителни книжа. Досега не са открити свидетелства за налагани наказателни постановления”, обясни Георги Чичков, заместник- кмет на "Овча купел".

Той допълни, че предишното ръководство на районната администрация е започнала процедура за премахване на незаконните пристройка и надстройка, която ще приключи в срок.

В същото време един от живущите в сградата Явор Димитров заяви, че всичко в къщата е законно и има документи за това.

А жителите на квартала дадоха 4 месеца на районната администрация да извърши всички необходими действия за премахването на незаконната сграда. Те са готови да блокират работата й, ако това не се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
22
 
! Отговори
ДО Кътю преди 4 години
Ми като са бедни хора да не правят по 5 деца ве ей! Скоро и вашето време на беззаконие и манипулации ще свърши! Всичко се вижда, всичко се записва и знае. Днес ще гоните хората от блоковете, които с труд са си купили апартаменти, а утре ще искате и територия от тази страна. Няма да ви се удаде да подмените държавата!
8
5
 
12
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 4 години
То си е гето Овчата купел, какво ни занимавате изобщо, да строят бараки утайките там. Важно е да ги държим далеко от Бояна, Витоша, Лозенец и Гео Милев.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видната белчинска рабфаколожка, йордечка фъндечкова, ще им монтира филтър на коминя. Невършещ работа, но струващ четири бинки. После има 40 процента кешбек и работата е готова.
6
0
 
20
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
По принцип съм съгласен с теб, но грижата за едни не тряжва да е във вреда на други.Не може някой да се настани незаконно до мен и да ме трови с изгорели гуми.
5
49
 
3
 
! Отговори
Кътю преди 4 години
Първо да се осигурят жилища на нуждаещите се, тогас да забавят. Тея от блоковете дет ревът да се изнасят кат им пречи. Никой не им е длъжен. Това са бедни хора и трябва да им са помага. По 5 деца а имат, дан мислите че им е хубаво да живеят в бараки, да са чудят от де да земат ток да са топлят в Тея студове. Бъдете съпричастни ве ей
4
0
 
17
 
! Отговори
Митко 21 см преди 4 години
1000 евра квадрата на панелен кимизарник там са малко. Чакам следващата работна закуска на форум имоти да ръсят мозък. Баси гетото
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък в кв. Христо Ботев повече от половината къщи са незаконни , обаче община Слатина не се интересува изобщо!!!!! А пък какво горят в кюмбетата да не говорим!
2
9
 
5
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
А не бе .Ще ви плащат по 100 хиляди за евросанирана коптор панелка .Хайде , нараввте една ваканцийка в Истанбул за Коледа , с пари от печатницатана Марио Драги500 години , не стигат.Българската *** е най стара в Европа
1
5
 
50
 
! Отговори
Кой преди 4 години
ще си позволи да пипа основните избиратели на Фандъкова?