Да оставим колите в мъглата. А по-бързо ли е с метрото?

Bulgaria ON AIR с експеримент: Струва ли си да се движим с градски транспорт?
10 дек 2019 09:08,
86


Възможно ли е да се придвижим по-бързо с градския транспорт в София, отколкото с личните си автомобили?

В последните дни, заедно с мъглата, дойдоха и призиви от страна на Столичната община гражданите да оставят колите си и да използват обществения транспорт.

Дали обаче е по-бързо - Bulgaria ON AIR направи експеримент.

В обедните часове, макар и да не е час пик, по столичните улици автомобилите са много, затова придвижването под земята изглежда като по-бързия вариант. Така пътуването от станция "Младост 1" до Централна ЖП Гара отнема малко над 30 минути.

Същият маршрут обаче с кола отнема 10 минути повече.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зависи колко транспорта трябва да смениш. При повече от една смяна на градския транспорт сметката не излиза.
59
5
 
21
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Не съм чул някой да е доволен от (гр)адския транспорт в София.Изключение прави метрото, но тези които са доволни от метрото явно са се уредили с връзки да живеят току до най-близката метростанция.На мен от хола в къщи до най-близката метростанция ми е минимум 15 минути ходене пеш.Пеш казвам, защото друг транспорт няма - има тролей който трябва да го чакам повече от 15 минути за една сприка!!!
58
7
 
12
 
! Отговори
Пст преди 4 години
До58Градския транспорт си е екстра. Проблема е, че София не е пригодна да понесе автомобилния трафик. Просто не е проектирана правилно в зародиш още.
57
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами опитайте се да стигнете от Люлин до Павлово например с градския транспорт по околовръстното или по друг начин и ще разберете за какъв градски транспорт в София говорим. Отвратителен. С метрото е добре, но всичко останало е трагедия- автобуси, трамваи и тролеи.
56
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Благой от МинстройБлагойчо кой си ти, че ще ми забраняваш да използвам автомобила си? Като сме тръгнали така, защо пък да не ти забраня да пишеш простотии? Много внимавай с рестрикциите да ни ти излязат през всички анатомични отверстия.
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И въпреки допотопния трамвай, стигам за почти същото време, като с колата. Разликата е, че го няма този стрес дали някой няма да те засече на тангентата или после по Малинов.-И аз ходя с метрото на работа, за да мога да си пия бирички спокойно през работно време и да не му мисля дали няма да ме хванат на връщане ако съм с колата.
54
4
 
15
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Не зная кой задава таквъ глупав въпрос "По-бързо ли е с метрото",та това е най-бързият и удобен транспорт в градовете (не селата и градчетата -там няма метро естествено).Понякога се чудя,толкова ли зле генофондат на/в България.
53
1
 
4
 
! Отговори
още един анонимник преди 4 години
До даамБаш :DИ въпреки допотопния трамвай, стигам за почти същото време, като с колата. Разликата е, че го няма този стрес дали някой няма да те засече на тангентата или после по Малинов.
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41Хайде сега, и ти като Фъндъкова. Нямали общо колите, ама друг път. Нормалната мъгла няма мирис, вкус и не лепне. И на нормалните хора, които не искат те и децата им да дишат тази гадост, няма да им викаш екоталибани!
51
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека първо се запитаме какво гори в Тецовете и къде и как се гори *** от Европа, докаван с тирове. Някъде другаде е заровено кучето.
50
0
 
27
 
! Отговори
софиянец преди 4 години
Ми аз пътувам всеки ден за работа от Младост-1, през Централна Гара до Военна рампа.Та значи, другарите от Bulgaria ON AIR включили ли са в сметката времето за придвижване от хола в къщи до най-близката метростанция? Или не?Та значи, моя милост като си направи експеримент: На работа с кола стигам средно от 30 до 40 минути, с градския транспорт (който ми включва и метро и трамвай!) - минимум 60 минути.Е, кое да използвам???
49
3
 
14
 
! Отговори
алф преди 4 години
Провала в преговорите с газа доведе до невъзможност да се достигнат цени и еко норми както на запад. Така че да го дишате и пак казвам единствения изход е пред парламента не си правете други илюзии. Решението е чистене на монополите чрез СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО това е друго няма
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е така е - в селска държава толкова.
47
15
 
17
 
! Отговори
Благой от Минстрой преди 4 години
За *** колата не е средство за придвижване, а е сърцевината на селската му чест, негов оазис, в който той кара влака, и се отдава на фантазиите си, че неговата персона не е това, което е, въпреки, че си е баш това, че и повече. Заради колата *** е готов да лее кръв, в по-голяма степен отколкото заради децата. Всяка една власт би била пометена, ако предприеме рестрикции спрямо безценното на ***, иначе може да го унижаваш цял живот, няма да гъкне, но заради колата...малиййй, да не се наблизо
46
2
 
12
 
! Отговори
44, преди 4 години
Случайно да знаеш, че хората вече не са длъжни да си сменят регистрацията на автомобила, в зависимост от постоянния и настоящия им адрес? Очевидно не си дочел Наредбата.Живеем в смободна страна. Всеки може да паркира и да държи колата си където си ще. Стига да не е на забранените за целта места. Айде по-кротко с глупотевините. Не е в това проблемът. Проблемът е в старите ко чини по улиците, печките на твърдо гориво, ТЕЦ-овете, които замърсяват много и липсата на редовно миене на улиците.
45
5
 
15
 
! Отговори
нхве преди 4 години
Ако се махнат тея къде са в повече ще се оправи въздуха. За Софийско граждаство !!!
44
21
 
7
 
! Отговори
Mitaka преди 4 години
В дни с мъгла 10 лв такса ползване на кола за деня и 100 лв за печка на дърва или въглища.Слагат се камери навсякъде, които снимат и таксите се плащат като глоби по пощата без право на обжалване.За печките е много лесно да се хванат с дрон с инфрачервен камера от горе.
43
13
 
20
 
! Отговори
Айде стига, а преди 4 години
Гледам номерата на постоянно паркиращите коли (както им падне) в квартала: СМ, , А, Е, Н, РР, РА, В.... Някъде около 40% от всички автомобили. Като искат чист въздух - дестинацията им е написана на челото, т.е. на регистрационния номер. Нали?
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A защо когато мерите времето с автомобил не слагате и времето за паркиране?
41
10
 
12
 
! Отговори
БХЕ преди 4 години
Да бе в метрото при сечунчовците миришещи на пот и чесън.