Заради мръсния въздух утре: Безплатно в буферните паркинги в София

Столична община призовава да не ползваме личните си автомобили
Обновена: 17 дек 2019 20:35 | 17 дек 2019 20:21, Петя Славова
14
Заради мръсния въздух утре: Безплатно в буферните паркинги в София
Снимка: БТА

Безплатно паркиране в буферните паркинги на града е една от мерките, които Столична община планира да въведе утре във връзка с повишаване нивата на фини прахови частици във въздуха, съобщава сайтът на общината.

Освен безплатно паркиране от Столична община призовават гражданите да не използват личните си автомобили, а обществения транспорт.

Сред плануваните мерки са и извънредни проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици, както и на строителните обекти в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
спрете да внасяте смет от чужбина ,а радиоактивните отпадъци ги пращайте в Африка,не замърсявайте България и подпочвените води+почвата!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Шенолтова само ли го измисли или от бележките???
7
4
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Не, не трябват избори, а масови протести. Докато не се установи аболютна демокрация или нещо близко до нея, изборите са безполезни. Мафията няма да се остави да бъде свалена от власт.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е Фандъкова да изпълнява наредбите да гори *** на Европа .
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама нали нямаше мръсен въздух бе тикви? Какво стана? Ние добре си живеем, всичко е топ. Боко като ни казва, ние по - добре да го слушаме.
4
2
 
9
 
! Отговори
T преди 4 години
Яжте ми....Найш кога ше сляза от колата, че да ви дишам мръсния въздух. Ше ми се топлят с кюмбета, ше карат огромни коли с 5-6-7 литрови двигатели, строителни камиони ше ми бачкат на място по половин час и отгоре, всичко ше е в кал и прахоляк, ше ми горят европейските ***...Аз да не съм най-големия гламатурник и балък.
3
5
 
9
 
! Отговори
Край преди 4 години
Призоваването, апелите, и пр. Фандъковщини си ги запазете за себе си. Град от 1.5 млн човека се управлява със здрава ръка и големи топки.До момента е видно че общината се интересува само от харченето на бюджета.Щели да мият улиците - като че ли утре сутринта от градинките няма да излезнат 300хил. коли накаляни като биволи.Българите в град за 500 хил. коли имат 1млн. коли и се чудят що е задръстено и мръсно.
2
3
 
7
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
Фъндъкова 'фъндък' не дава! Но има уговорка със Здравната Каца - да се лекуват само (съвестни) граждани които се предвижват из София с Противогази! Другите - несъвестните да си плащат...
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и аз призовавам да ми направят доходите европейски да си купя кола евро6 и да се грея на газ или климатик но няма , затова с 30 год дизел и с печката на въглища и това е