Два протеста под прозорците на Фандъкова в края на годината

По-високи данъци за колите и земи по 15 стотинки за общината
Обновена: 30 дек 2019 14:06 | 30 дек 2019 11:00, Камелия Цветанова
1

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичните общинари се събраха на последното си заседание за тази година, но десетки недоволни столичани ги посрещнаха с два протеста.
Още по темата

Единият беше срещу намерението на Столичната община да увеличи данъците за автомобилите, вторият заради ниските цени, на които се отчуждават земи на собствениците, чийто имоти край бул. "Ломско шосе“, който ще бъде разширен.

"Не наказвайте бедните за сметка на богатите", "Стига сте крали от народа, откраднете от себе си", "Не вдигайте данъците на колите", призоваха протестиращите с плакати.

"Общината ни ограбва“, пък се оплакаха недоволните от втория протест, които не искат да продадат земите си на безценица.

Те са възмутени, защото Столична община им предлага абсурдно ниски цени, за да отчужди имотите им - между 15 стотинки и 25 лева на квадратен метър.

По план бул. "Ломско шосе" трябва да се разшири между метростанция "Ломско шосе" до "Софийски околовръстен път".

Собствениците на земите са съгласни, че шосето трябва да се разшири, както и че има нужда от ремонт, но обвиняват общината, че вместо да се направи опит за достойно обезщетение, на практика се получава обезценяване на собствеността им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да протестират "подир дъжд - качулка", да си отварят очите друг път за кого гласуват!!!