Банкя въвежда платено паркиране?

Идеята идва от кмета Рангел Марков
16 фев 2020 12:30,
45
Банкя въвежда платено паркиране?
Снимка: БГНЕС

Платено паркиране да бъде въведено в центъра на Банкя, обсъждат в курортния град. Зоната да важи само за почивните дни с гратисен период от 30 минути е само едно от предложенията, които бяха представени пред живеещите в Банкя, съобщава БНР.

Зоната за платено паркиране да обхване само част от центъра на Банкя, е идеята на кмета Рангел Марков. Още през 2017 г. в града е разработен проект за организацията на движението и паркиране в централната градска част.

"Намерихме възможности за малко над 700 паркоместа, а това, което предлагаме сега, е около 350 от тях, които са в най-централната част на Банкя, да станат платени".

Една от идеите е 30-минутен безплатен престой. Обсъжда се и предложение за заплащане само през почивните дни, когато е основният проблем с паркирането в града.

"Много хора посещават Банкя и тогава се получава едно страхотно затруднение, задръстване, натоварване на центъра на град Банкя".

До 25 февруари всички заинтересовани могат да подадат мнения и възражения в районната администрация, а на 26 февруари ще се състои обществено обсъждане в Информационния център на Банкя.

Повече подробности за въвеждането на платено паркиране в Банкя можете да чуете по-късно днес в предаването "Хора, пътища, автомобили".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Аз съм за. Често ходя в Банкя, но избягвам да е събота, неделя и празници. Тогава се изсипва много народ с ниски страсти.
35
0
 
5
 
! Отговори
До 34 тpoл преди 4 години
Каква кола купуваме сега с годишната заплата, че не разбрах? От магазина за детски играчки ли?
34
0
 
2
 
! Отговори
До 8 и 21 преди 4 години
От 16Белград и Прага са с хо-мялка гъстота от София със сигурност, ако не и другите градове които споменавам. Пиши в Гугъл "density" еди кой си град. София е един от най-гъсто населените градове с високи блокове с хиляди хора набучени един до друг!Дори последните 30 г уж капиталистическа либерална демокрация наблъскаха хиляди нови кооперации между панелите, Вместо планирано културно и демократично да застроим равномерно софийското поле към Бившото Кремиковци
33
0
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
***, я кажи колко е струвал цветният телевизор в САЩ тогава и колко струва сега? Бензинът струваше 14 ст литъра, после 40 ст., после 80 ст. и т.н. Беше 2,40 лева преди няколко години при каква средна заплата, ***? През 1988 година трите най-евтини коли струваха колкото 18 средни нетни медианни заплати и ги купуваш при първа доставка. Сега такива 18 заплати са ти 10800 лева. Каква кола ще си купиш? Ладата беше лукс за онова време, все едно сега кола за над 100 хиляди лева. Колко заплати са
32
0
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Трола ли си, *** ли си, си написал лъжи за наивници. Според последните данни на НСИ, в България 46,5% от домакинствата притежават кола, а не всяко семейство по 2-3 коли, както лъжеш. За Африка явно идея си нямаш как е там. Коли много, ама наистина много. Примерно в една от държавите магистрала с по шест ленти във всяка посока и яко задръстване сутрин и вечер. В един от градовете на Африка, където бях кварталът беше от къщи с дворове и всяка къща имаше по поне три коли, някои и повече.
31
1
 
6
 
! Отговори
Мартинов вечеотБанкя преди 4 години
Лудницата в Банкя идва най-вече от това,че се напълни с разни псевдо баровци, който си спират с лъскавите коли ,кой както си иска.И аз съм от района на Червен бряг, но от години живея тук и си карам тойотата,но спазвам правилата.....ееее понякога
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 30 години дивашки капитализъм направиха ли поне един паркинг в Банка? А в София направиха ли поне един паркинг по кварталите? Вместо паркинги, мутрите ни слагат платени зони за паркиране.
29
1
 
3
 
! Отговори
Колапс преди 4 години
Кой ще си плаща за зоната ли ами Гешевци,Иван Иванов,министри,общинари и фирмаджии корумпета със заплати от по 30 бона ,а другите ДГД!хахаха
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъде другаде по света няма платени зони за паркиране по начина, по който ги въвеждат в България. Там ако ги въведат по този начин, падат на другия ден от власт. Надявам се, че неграмотниците няма пак да го разберат, че по света няма платено паркиране - има разбира се, но е направено както и когато трябва.
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама това е село бе хора с население колкото едно каре блокове в Люлин но щом е казала улавата мутра
26
3
 
7
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Тролченце, Станко Тодоров е от Радомирско. Знаеш ли къде е Радомир и къде е Асеновград? Май не. Тодор Живков никога не е бил овчар, даже се е записал да следва право в Софийският университет през 1942 година.
25
2
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Много си заблуден. Нищо от това, което си написал не е вярно. Бил съм в четири голями графа в две държави в Африка. Движение голямо, паркирането платено на много места, но не цял район, както е в София. Коли имат по няколко на семейство.
24
7
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 4 години
До До 17Абе заблуден червен ***, аз съм от Асеновград от където е и Станко Тодоров . Правеше поводи на магаретата. За бай Тошо ти говори , може би е професор по очарлък. Неграмотни и прости комунисти.
23
4
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
В африка май не си бил, бях в Ангола в столицата Луанда - нема такова движение, пълна лудница и милиард коли навсякъде :D За да не става като африка, трябва да стане като в Лондон, плащай си там 50 лв. на ден за да влезнеш в центъра на София и няма да има почти никакви селяни с коли. В Сингапур също съм бил, е това е единствения град в света без задръствания, а са ултра богати - в топ 3 на света, но колите са с адски данъци от 200%, колата е лукс там и е страхотно готино. Така трябва да е и тук
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само при демокрацията пенсионерите трябва да ровят в кофите за огризки защото пенсията не стига за храна.
21
4
 
9
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Не сме имали президент овчар. За Станко Тодоров знам, че не е бил сарач. Друго какво ще излъжеш?Знам, че със средната брутна заплата от 252,07 лева от 1988 година се живееше така, както сега се живее с 5000 лева брутна заплата.
20
1
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Май не можем да четеш. Това за гъстотата *** населението прочете ли го? Кой от тези изброени от теб градове има гъстота на населението по-малка от тази в София?
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гaню така и не разбра, че колата се ползва за работа, а не да се ходи до тоалетната или на кафе. Гaню така и не разбра, че нормалните хора имат коли и ги ползват, когато е необходимо. Гaню едно си знае, едно си бае - с кола на кафе, гневи лошо на пешеходната пътека, омразни шофьори и т.н.
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гaню така и не разбра, че колата е необходимост, а не прищявка. Гaню така и не разбра, че колите в България ще се увеличават, както навсякъде по света и че броя им ще се приближава до средното за ЕС, а за колите трябват паркинги, а не да се правят далавери с общински имоти. Гaнютака и не разбра, че навсякъде в Западна Европа всяко възможно за паркиране място, са го направили на паркомясто за сметка на тротоари и зелени площи.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** така и не разбра че не е задължително да ходи на кафе с колата на 5 мин пеш и да гледа велик и намръщен някой като минава на пешеходната пътека и че не е задължен да спира великата си кола на тротоара или в градинките. като няма къде да паркира да не ходи със смърдящата си кола!!!