Заради COVID-19 - зоопаркът в София затвори врати

Забраната за посещения е до второ нареждане
10 мар 2020 23:00, Анисия Иванова
11
Заради COVID-19 - зоопаркът в София затвори врати
Снимка: Зоологическа градина-София

Временно се преустановяват достъпът и посещенията в Зоологическа градина-София, съобщиха от зоопарка.

От 11 март със заповед на кмета на Столична община е въведена забраната за посещенията.

Преустановяването на посещенията ще продължи до второ нареждане.

Заповедта е издадена във връзка с разпространението на новия коронавирус (Covid - 2019) и обявената от Световната здравна организация степен на спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването, с цел недопускане и ограничаване на разпространението му на територията на Столична община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Радослава Пейчева преди 3 години
София е привлекателна за туризтите с историческите забележителности. Но от съвременното строителство зоологическата също привлича много хора и е символ на града. Затова трябва да се модернизира постоянно и да е по привлекателна. Много липсва и увесделителен парк в столицата за да прекарват приятни преживявания посетителите.
10
0
 
1
 
! Отговори
Гергана Зайкова преди 3 години
Добре ще бъде да се направи в зоологическата огромен стъклен аквариум с морски обитетели. Като през средата на аквариума да има стъклен тунел от който всичко да се наблюдава като на огромен екран. Нека да се направи нещо хубаво в София с което ще бъде световно известна и ще бъде символ на града. Защото корумпираните унищожиха София ленд. Освен че от цялата страна идваха деца с автобуси и се радваха, идваха много гости и от чужбина. Докога еничарите ще унищожават държавата.
9
0
 
1
 
! Отговори
Росица Вангелова преди 3 години
До зоологическата трябва задължително да се направи разклонение на метрото. Освен че ще е удобно за хората, ще се увеличи икономическият ръст в страната. Но платените милиарди за несъществуващи изтребители ще унищожи икономиката ни. Хората ще обеднеят още повече.
8
0
 
1
 
! Отговори
Георгиев преди 3 години
Добре ще бъде да се направи още една зоологическа само със птици, тревопасни животни и риби. Има много незастроени площи в сверо источната част на София. Може да се направи огромна заологичвска с много редка растителност. Когато е широко на животните и добре се грижат за тях се размножават. Освен това зоологическата е символ на града.
7
0
 
1
 
! Отговори
Георгиев преди 3 години
Зоолоческата градина в София е хубава но е на малка площ. Затова стотици животни липсват. Например гълъбите в зоологическата са няколко вида. Но в деиствителност те са над 150 породи и много видове от всяка порода. Всяка порода трябва да е във отделна голяма волиера. Дори и видовете към всяка порода трябва да са отделно защото като се чивтосат с гълъби от друг цвят оперение ще загубят качеството на породата. Има много красиви и скъпи гълъби. Може да ги продават и да се издържат.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да затворят молове и кафета. Омръзна ми да слушам как трябва да се мият ръцете. Ако някой го мързи да гледа и е мърляч няма как да си мие ръцете. И да обяснят, не че има място в болниците, а че се лекува този вирус. Побъркаха и нормалните хора, запасяват се с храна, лекарства... И лимони, че се препраща едно писмо от китайка, където лимоните ще спасят човечеството. И да го препратим писмото на всички познати да ги спасим от коронавирус. Страшно е, епидемия...но и психозата е тотална.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това се прави животните да не хванат коронавируса, защото са по-добри от хората и не го заслужават!
4
0
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
Частния бизнес чисто законово не е над здравето на народа. Един декрет от здравния министър и се приключва.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Защото частният бизнес ще започне да съди държавата за обезщетения.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече ще спим спокойно щом топ мястото за срещи с хората - зоопарка - се затваря.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хаххаха *** държавица жалка