Делник в извънредно положение: Пусти улици, опашки пред бакалиите…

Ще превърне ли COVID-19 и София в призрачен град?
84

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Понеделник. Първият работен ден от седмицата. Тълпи от хората по улиците в час пик. Едни отиват на работа, други на училище, трети на пазар.

Това е обичайната картина в делничен ден в София.

Още по темата

Само че днес ситуацията е съвсем различна - пусти улици, опашки през магазините за хранителни стоки, забързани хора с маски.

От 13 март парламентът въведен извънредно положение в цялата страната заради разпространението на коронавируса.

Затворени са училищата, детските градини, всички магазини с изключение на тези за хранителни стоки, аптеките и дрогериите.

Здравните власти препоръчана на всеки, който може, да остане вкъщи, за да се ограничи максимално разпространението на COVID-19 – зараза, срещу която няма лек и ваксина.

Маските в аптеките свършиха, спиртът също. Витамините C и D са на изчерпване.

Веригите от магазини за хранителни стоки въведоха лимит на броя на клиентите в обектите си и въпреки многократните уверения, че храна има в изобилия по складовете, опашките от чакащи презапасяващи се хора продължават да се вият от дни.


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Gost преди 7 месеца
До Икономист-корифей

То цените се променят на всяко зареждане ако не сте забелязали и то в посока нагоре!
68
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трябва да измислим начин да се информираме къде са пуснали тоалетна хартия!
21 век сме трябва да има начин да разбираме за дифицитни стоки от първа необходимост
67
1
 
5
 
! Отговори
НЯкой преди 7 месеца
Алчността и глупостта ще ни погуби. Всички са навън работят всички магазини дори и тези който не трябва. КВИ МЕРКИ КВИ 5 ЛЕВА. Можем без много неща НО БЕЗ ЗДРАВЕ можем ли . Държавата обслужва първо алчния работодател. А Нйе винаги ще сме за последно. Който остане. Пълна забрана само аптеки, банки, хранителни стоки. Доставки през граница на храна, лекарства, горива, стоки първа необходимост. Това трябва да стане.
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много си е добре столицата така.Спокойно както през 80те години.Иначе тълпи от безделници и навлеци от всички крайща на държавата по улиците.Медиите само радухват изтерия.Хората които найсти работят пак си работят.
65
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гътваш ли гътваш Ковит 19, БКП лаяйнярец в напреднала възраст!?
64
0
 
1
 
! Отговори
Храна за размисъл преди 7 месеца
Помня като дете родителите искаха да се изпотя и това ще ме излекува,а за да се изпотя трябва да загрея тялото си.
Сега пък високата температура повод за паника.
Ами който ползва градският транспорт и трябва да ходи на работа ако се разграничи и там бройката какво ще стане?
В магазина малко хора влизат обаче от вън навалица.
И какви са тези мерки и къде са мерките всъщност? Луда и неадекватна работа на институциите.
63
2
 
5
 
! Отговори
и ... преди 7 месеца
аз съм земеделски стопанин, следователно трябва да съм си в стопанството, да работя, да действам, а аз не мога да мръдна ог големият град ... зари някакъв си Бойковид-20; синекурниците в Държавата, от които ние въобще нямаме нужда, те могат да си цъкат на компютрите, защото те нищо, абсолютно нищо не произвеждат. Интересно ми е, като спре да работи и да се развива селското стопанство, тогава какво ще ядем, цъканка или масаж по клавиатурата на компютъра? Просто питам!
62
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
57, опашките се правят точно от хора, които още не могаг да схванат, е хранителните магазини си работят и те са опразнени.
Днес стадо овце седеше пред Лидл, а 50 м в страни имаше квартален магазин - пълен със стока и без опашки. И тоал. хартия има даже.
Стадна му работа!
61
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изтрещяването е повсеместно!
60
3
 
19
 
! Отговори
Икономист-корифей преди 7 месеца
Аз мога да ви кажа елементарно как да се намали/елиминира това презапасяване с нерационално големи количества без да се слага лимит на бройки, без купони и т.н. Просто всяка следваща бройка след 2 се продава на двойна цена...напр. стекче тоал. хартия 2лв, 2 стекчета х 2лв = 4лв, обаче! 3то стекче +4лв, 4то стекче +8лв. и т.н. същото за олио и вс. останало. Тогава всеки ще купува само толкова, от колкото реално има нужда
59
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След дунишкия ***, софийската клоака е най-уродливия град в цяла България. Боли ме кво става в тая помийна яма, да потъва вдън земя.
58
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нормално да е пусто, в момента не познавам човек, който да ходи на работа- всеки по някакъв начин работи от вкъщи. Говорим за квалифициран труд, не за миячки, държавна административна *** и касиерки. Големи адмирации за лекарите, които се излагат на риск всеки ден. Радвам се, че по транспорта е празно, за да могат да пътуват спокойни до работа, че някой няма да ги зарази. Поръчвайте храна онлайн, плащайте онлайн, пазете се и си стойте вкъщи! Днес над 500к работещи го направиха! Евала!
57
7
 
6
 
! Отговори
До 56 преди 7 месеца
Защото ако помислиш малко ,аз не бих чакал утре пак по час и отгоре да вися за да мога да влезна в магазина . Презапасяват се хората да си седят в тях а не да се мандахерцат по улиците 😉
56
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така и не разбрах защо пазарува толкова тоя овчи народ. Защо ги пълни тия колички и то с глупости.
55
8
 
23
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 месеца
"Бойковид 20". Етимология: Опасен вирус от групата на кратунавирусите. Силно заразен. Води до хронична умствена недостатъчност и тъпота, беден речови апарат, пристъпи на наглост, дебелокожие и арогантност. Прихваналите го се изолират в две специални болнични заведения: тези под карантина в НС, а тези с тежката форма на заболяването в МС!
54
2
 
22
 
! Отговори
airtrafik преди 7 месеца
всичко е пусто, само самолети интензивно кацат на летище софия
цяла вечер и сутрин, най-вероятно идващи от рискови държави,
медиите също продължават предаванията, с много участници в програмите си, могат като образованието да минат онлайн
53
12
 
1
 
! Отговори
ioan преди 7 месеца
До Пенсионер

раково болен си, защото все другите са ти виновни
52
12
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 месеца
И в Пловдив електората брутално се е сдухал от Бойковида (Бойко-Ковид, точното наименование на пандемията). Улиците пустеят, а женските напълно са се изпедепсали с маските. Навсякъде мирише на Страх. С такъв електорат, човек не може да прави История. Той за нищо не става.
51
8
 
19
 
! Отговори
Дзъ преди 7 месеца
Силно е да се каже че София е с празни улици и затворени магазини. Карантина да се обяви и да приключим с разнасящите зараза
50
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За съжаление говорим за тотално ограничаване на права и свободи, съобразно мнението на група хора. Страха, не приемането на другите и липсата на човешкото ескалират със страшна сила. Точно като при война - един казва тези са лоши и другите като овце повтарят. Мерките на правителството са лоши защото епидемията би могла да продължи и година и да повтори и да потрети. По-правилният подход би бил да се отделят милиардите за развитие на здравната система по-истински начин а не да се протака.