Въпреки забраната – софиянци прекарват съботата в парковете

Броят им обаче е значително по-малък
21 мар 2020 15:00, Нели Христова
126
Въпреки забраната – софиянци прекарват съботата в парковете
Снимка: БГНЕС

Въпреки че от полунощ са забранени разходки в паркове и градинки, все пак част от столичаните избират именно там да прекарат съботния ден, съобщават от БНР.

Със сигурност броят на хората, които се разхождат в Борисовата градина в столицата, е многократно по-малък от вчера, но все пак въпреки влязлата от полунощ забрана, могат да се видят бегачи или хора с малки деца. Те отклоняват въпросите дали знаят за забраната и притесняват ли се от наказание.

Най-много са собствениците на кучета, които разхождат домашния си любимец в парка, което е разрешено от Кризисния щаб. Някои от тях обаче са на групи по двама или трима, макар че има указание навън да не се събират повече от двама души.

В градинката на църквата „Свети Седмочисленици“ е необичайно пусто. Въпреки това около детския кът могат да се видят млади семейства с колички, както и на някои от пейките възрастни хора. В тази градинка често влизат и хора, които искат да посетят църквата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
19
 
! Отговори
11 преди 4 години
Давам кучета под наем.
89
6
 
28
 
! Отговори
Това е идеята преди 4 години
До rootЗа това е идеята с карантинара и ограниченията. Да може заразените да ходят на етапи в болниците, а не да се изръсят 10 000 на един път и който оцелее. Жалкото е, че много малко хора го разбират това.
88
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парковете пълни с народ ,деца играят родители се препичат на слънце и чоплят семки.Всички са безсмъртниТова племе нема управияНия сме бетер италиянците
87
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 82Като има таковасборище звъниш на 112
86
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То всички си знаем, че шопите са с ниско клонящо към 0 IQ.В Младост на тумби се обменя COVID-19. В очакване на неочакваното.
85
1
 
17
 
! Отговори
Не си прав преди 4 години
До Анонимен 78Аз живея в София, но си спазвам правилата. Много е грозно да слагате всички под общ знаменател. Софиянци провинциални WTF???? Всички сме граждани на тази държава.
84
3
 
16
 
! Отговори
Общество преди 4 години
До демокрацияМного просто, защото това засяга всички ни и лекарите няма да работят денонощно заради такива дето са безмъртни. Аре стига виж Италия и те много се смяха и си се разхождаха, а сега плачат, че умират.
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При чехите от близо 1000 заразени нито един починал. С Бехеровка ли ги лекуват? Питам за един приятел.
82
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С ходенето по земята се вдига вируса. Затова трябва да си стоим по домовете. Не ми е много готино, но нуждите за излизане са ни до магазин и аптека. Като са казали да стоим по домовете, защо се правим на умни.. Слънце, паркове, след 2 дни като вали сняг пак ли паркове ще има на залежалите се. Тая самонадеяност и наглост трябва да спре. Безтговорност. Днес пред всеки блок банкети си правят. Къде е МВР?
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давам куче за разходка.
80
4
 
7
 
! Отговори
Германия преди 4 години
Дано господ ме опази от итплиански лекари. От другото сам ще се пазя.
79
6
 
5
 
! Отговори
велосипедист преди 4 години
а аз ще изляза да си поразходя колелото
78
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затварят градовете и следващите ще са домовете, понеже *** от столицата се шматкат по парковете...Щото всичко ни е ок... Заслужавате си епидемията на 100 %
77
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките трябва да отговарят на три критерия: законност, пропорционалност и необходимост.И трите критерия не са изпълнени в БГ.
76
6
 
11
 
! Отговори
демокрация преди 4 години
Добре бе, що не направим така - който иска да се пази, да си се пази, а който иска да се разхожда да си ходи където си иска, ама да пише една декларация, че доброволно се е изложил на риск и ако стане опашка в спешното с предимство пред него ще са тези, които са се пазили. Така всички ще са доволни, дори и естествения подбор.
75
1
 
25
 
! Отговори
Pivamp преди 4 години
Аз също излязох от вкъщи!Не защото имам спешна работа,а защото моите съседи(роми),бяха сбрали цялата си огромна рода,въпреки забраната и огласяха целия квартал с противната си музика!Сега е време да си дадем сметка,колко глупаво от наша страна е било,да ги оставим да се мислят за безнаказани!!!Нито им дреме от закони,нито от правила,нито от вируси...хората си живеят живота!И въпреки това,полицията не ги закача!Спират ме мен,да ме питат къде отивам!WTF!!!
74
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Франция вече е забранено излизането без декларация от домовете.Очаквам същото и тук. Мутафчийски каза, че се минава на друго ниво от мерки, ако не се спазват сегашните.Ако някой не се съобразява с тези препоръки... това дава реално основание да въведат по-строги мерки... Толкова ли е сложно да се проумее... Кой от вас е спец по епидемии, че да се прави тук на много умен?
73
2
 
6
 
! Отговори
Jj преди 4 години
Бате Бойко да не се кани да започва работа при ония с костилките? Какъв шлем измислил!!
72
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Счетоводител:- Не ми излиза баланса!Генерал Мутафчийски:- Правилно! Не трябва да излиза!
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори в това положение ,,специалистите'',',министрите и т.н отдавна са компрометирали своите способности и капацитет....така че няма как да се гледа с респект на изискванията им....единствено със страх..И то не от глоби ,а за собствения живот....Толкова е жалко всичко..