Китайци дариха маски, защитни облекла и ръкавици на "Пирогов"

Китайските граждани живеят у нас
22 мар 2020 12:43,
103
Китайци дариха маски, защитни облекла и ръкавици на "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

Пирогов“ приема дарение от Китай, което ще бъде в помощ на борбата ни с коронавируса. Кампанията е организирана от китайската общност у нас с помощта на посолството на Народната република и се прави дарение на няколко болници у нас, съобщава bTV.

Още по темата

Дарението за „Пирогов“ включва 2000 маски за еднократна и многократна употреба, 1000 чифта ръкавици и защитни облекла, които са изключително важни за лекарите.

„Количествата на даренията не са големи, но председателят на Китайската камара Ван Ка разбра в петък, че има недостиг и това го е събрал от китайската общност за едно денонощие“, обяснява Бей Джън от организаторите.

„Ние винаги сме готови да помогнем с каквото можем, тъй като ние живеем в България и я обичаме като втора наша родина“, казват Бей Джън и китайският консул Ма Джън.

„В момента имаме нужда от такова дарение“, казва д-р Дияна Димитрова, шеф на спешното отделение на „Пирогов“.

Шест болни от коронавирус в момента се намират в болница „Пирогов“. Всичките са със симптоми, а един е в по-тежко състояние, съобщи д-р Димитрова.

„В момента се справяме, имаме екипи, въпросът е, че след това също ще бъдат под карантина“, заяви Димитрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
2
 
! Отговори
Мед сестра преди 4 години
Браво на тези хора.Те преодоляха и пребориха страшната Плака и Чума ,а сега помагат и на нас като раздават помощни средства на медицинският ни персонал за който уродливата мутра дори не си мърда пръста тази безподобна деградирала и противна ***. Браво на тези чудесни медици и хора това е достойно за уважение и възхищение постъпка .
75
1
 
1
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
Бизнес идея за Марешки: Да подарява по една маска на всеки клиент за купено лекарство от аптечната верига.
74
1
 
3
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
Да благодрим на Китайската общност в България. А да сте чули за българските бизнесмени и олигарси да са дарили нещо сега. Те повече обичат да правят параклиси (напр. Ц.Вутов, навремето Илия Павлов), а не да помогнат конкретно кагато народа има нужда.
73
2
 
4
 
! Отговори
От епруветка преди 4 години
Това с пазара в Ухан където продавали прилепи за ядени ми изглежда много съмнително. Китайците от векове ядят всичко що съдържа протеин и как така точно в края на 2019г. се появи този вирус? Появи се точно когато американците усетиха пазарното надмощие на Китай.... и хоп вирус та да спрат търговската експанзия на Китай. Пазарът в Ухан може само да бъде мястото където вирусът е изръсен от някоя епруветка.
72
1
 
1
 
! Отговори
Дядо гюлен вазелина преди 4 години
Искаме статии за ерджи дарителя от анадолската ферма за пуйки и за ислямските приносители на гадост и зараза
71
15
 
3
 
! Отговори
Saxon преди 4 години
Нещем никакви дарове повече от Китай по добре да си живеем както си бяхме преди даряването...
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маските ще ги вземе парламента начело с клоуна Марешки.
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До KirilА в Италия дойде ДИРЕКТНО от Китай, дрисливо ***! Ухан има споразумение и над 300 000 работници от там директно отиват да работят във фабрики за текстил в северна Италия!
68
1
 
3
 
! Отговори
апел преди 4 години
До Анонимен 76 Не се обръщай към мен ,ако си така добър Сега , знам че зад клавиатурата много хора си позволяват неща , които не биха си позволили в реалния живот . Какво да се прави. Хора всякакви Поне в реалния живот , като няма какво да каже човек си мълчи , а в нета обижда , псува , кълне . какво да се прави на някои хора толкова им е акъла и културата .
67
2
 
4
 
! Отговори
!!!! преди 4 години
и през преводач да го пуснете , пак ще се разбере смисъла Пълно е с подобни статии и изследвания в нета , че произходът на испанския грип е - САЩ
66
2
 
7
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Е нали другаря Борисов обясняваше, че нашите шивашки фирми ще произвеждат , та и свръхпроизвеждат маски и облекло... Чак за износ ще има :))
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ахахахаТова не са клетви, нито пък обиди, но твоето е обида.
64
3
 
4
 
! Отговори
ами преди 4 години
До Анонимен 74 Сега май четем различни източници . В моите пише - източник САЩ Можеш ли да ми посочиш източници , където да пише ,че произходът му е от Китай ?
63
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците които живеят в България, да си сложат по една от тези маски и един чифт ръкавици и да си заминават за китай.
62
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До амаПървите случаи на така наречения испански грип са от китай. Всички зарази идват оттам. Вече и китай се пише с малка буква.
61
5
 
8
 
! Отговори
ама преди 4 години
До Анонимен 68 Да не се окаже ,че този вирус е китайски , колкото " испанският грип " е с произход Испания . Ако не знаеш , първите случаи на така наречения" испанския грип" са в САЩ
60
2
 
10
 
! Отговори
Скарлет преди 4 години
Маски няма никъде эа простолюдието!!! Скрихте ги а ни эалъгвате пандемия а няма най елементарния артикул эа ЭАЩИТА!!! Престанете с теэи подигравки и глупости!!! Не адекватни мерки !! Трилиони отпуснаха бюрократите от ЕС, къде са теэи пари!!!???
59
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Брагодарим
58
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До защоКато пукнеш ти или близките ти от китайския вирус, тогава ще разбереш какво правят.
57
4
 
3
 
! Отговори
защо преди 4 години
До Анонимен 63 Защо , какво правят ? Ходят да обявяват войни , или окупират държави , или правят преврати , или имат 800 военни бази по света , или изнудват страните да наливат пари в икономиката на Китай , или налагат санкции , ако не им играеш по свирката