От врата на врата, човек по човек: Масово изследване във "Факултета"

Здравните власти ще направят поне 200 теста за COVID-19 в махалата
Обновена: 15 апр 2020 16:03 | 15 апр 2020 13:35, Камелия Цветанова
120

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравните власти влязоха в столичния квартал „Факултета“.

Новината, че там ще бъде проведено масово тестване, съобщи на редовния си брифинг тази сутрин началникът на Националния щаб проф. Венцислав Мутафчийски. 

Още по темата

Причината за това, че в района има повече заразени. Същото е положението и в другата ромска махала в София - квартал „Филиповци“.

За два дни там ще бъдат изследвани за коронавирус повече от 200 души.

Само няколко дни, след като беше обявено извънредното положение, полицейски патрули влязоха във „Факултета“, а на входовете и изходите му заработиха контролни пунктове.

В края на март пък МВР пусна дрон в махалата. Целта е населението да бъде информирано за мерките относно COVID-19.

Въпреки всичко това обаче явно противоепидемичните мерки не се спазват и коронавирусът се е разпрострял бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не хленчете а гласувайте пак на избори за ГЕРБ, БСП, Патриоти ,. Валери Симеонов, Шкембе воевода
74
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙ ЩЕ ПЛАЩА?ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПАРИТЕ ЗА РАЗХОДИТЕ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ?
73
1
 
50
 
! Отговори
68- преди 4 години
Ейй измъчихме си...бъдещето беЗор да ги образовамеПосле..айде да се мият...Ако караме така....ще трябва и да почнат да работятА..те ни решават изборите..Ама сме "лоши "ние плащачите на данъци !!
72
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братовчед ми е полицай, каза, че факултето е блокиран още преди няколко дни, пускали само онези безценни , които работели в Чистота-та. Първият ден се опитали да бучат, но имало толкова много полиция и жандармерия, които любезно и човешки (хахаха!!!) им обяснили, че е забранено, та на следващият ден рач комарите не посмяли да се бунтуват и се кротнали.
71
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я, извънземни кацнали в база Факултета
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камито пак с неграмотно писание. Вирусът се "разпрострял бързо". Каква неграмотност, какво слабоумие!!!
69
2
 
42
 
! Отговори
нЕкой преди 4 години
То бива, бива да сте т-ъпи *** ама това вашето е за растрел. Никой не пази м-ангалите. Просто там са основните гнезда на заразата и от там идват в болниците. Досега се чудеха как да го обявят от щаба без да има обвинения в расизъм.
68
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А това тестване защо ще им е безплатно? Аз съм със симптоми подобни на ковид, и личният лекар ми каза да си го платя. 30 лв бърз, но ако е положителен 100лв ПСР. Нагли са тези мангустани. Трябваше да ги барикадират по гетата, за месеци наред.
67
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво се хабят средства? Ковид е на път да реши етническия проблем веднъж завинаги..... при това абсолютно безплатно :))
66
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей сега мина една каруца по бул."Възкресение" в Красна поляна. Трима са на каруцата и нямат маски. Какви контролни пунктове, какви глупости, разхождат се свободно, от прозореца си виждам почти целия булевард!
65
0
 
17
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 4 години
Двете статии са пуснати в 10 минутен интервал, кажи речи едновременно.Искам да видите, коя новина е по-важна за мисирките. Следете внимателно и си правете изводите. :)
64
3
 
27
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 4 години
Моля гражданите да проследят за ЗА КОЛКО ВРЕМЕ:- статията за Бойко ще седи като ТОП НОВИНА- статията за безобразията на Бойко ще се зарине с по-маловажни "новинки" В момента статията е свалена. Само наблюдавайте и си правете изводите.
63
0
 
38
 
! Отговори
Абе... преди 4 години
Б Х К...моля спасете Българите !!!Първата буква в абревиатирата Ви !!!!Ние нормалните искаме защита!!Или си ходете в Хелзинки барабар с мънкитата !!Те са 50 000 глави в тези квартали , какви 200 теста ..к защо там !!! ..Заграждане на тези гнезда..Стига сте мъчили нас
62
4
 
42
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Всяка ромска баба, загинала от Covid-19е глас по-малко за ГЕРБ.Пазят избирателя, разбираемо. За това е важно да гласувате. Ако сега имахме българска партия на власт, вероятно щяха да тестват нас, масово, а ромските ГЕТА щяха да затворят с огради и катинари, пазени от военни
61
0
 
53
 
! Отговори
Briefing преди 4 години
ИСКАМ ДА ЗНАМ колко роми са глобени за нарушаване на задължителните карантинни мерки, част от които са:- Задължително носене на предпазна маска- Забрана за посещения на паркове и отворени зониМОЛЯ, някоя мисирка да зададе този ВАЖЕН ВЪПРОС на следващият "брийфинг" (бел.ред. инструктаж на български език)Благодаря!
60
2
 
26
 
! Отговори
До V преди 4 години
Ако са коренни българи, да ги затвориш в резерват. Ама те са колонизатори и след 50 години ние ще се окажем в резерват.
59
0
 
31
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
Когато питали Тодор Живков, кому е бил нужен Възродителния Процес, тъй като това ни носи само негативи от Запада, а и от Изтока, той е казал че го е направил, за да спаси българския етнос и ако не е било направено, България е щяла да се превърне в държавна с турско и ромско население за отрицателно време (20-30 години).Ами виждаме, че нещата не му се получиха. Това е много жалко. А и службите очевидно стимулират процеса, водени за носа от шпионите на Отворено Общество и БХК... горко ни...
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааа,сетихте ли се?Досега спахте ли?
57
2
 
23
 
! Отговори
Алфа Рисърч преди 4 години
Ако смъртността е ~10%, то на 200 000 роми, говорим за 20 000 гласа, които няма да получат ГЕРБ-авите.Взимат мерки хората :)
56
2
 
23
 
! Отговори
ВСЕКИ ГЛАС Е ВАЖЕН! преди 4 години
ГЕРБ И ДПС НЕ БИХА СИ ПОЗВОЛИЛИ И ЕДНА РОМСКА БАБА ДА ЗАГИНЕ ОТ КОВИД-19... ТОВА СИ Е ЕДИН ГЛАС, ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ!ЦЕЛИЯ ДЪРЖАВЕН РЕСУРС Е ВПРЕГНАТ ДА ПАЗИ ИЗБИРАТЕЛЯ.АМИ МИСЛЯ, ЧЕ Е ЯСНО КАКВО ЩЕ ПРАВИМ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ - НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ. ЧАО БОЙКО