Фандъкова: София се затваря, за да се опазят животът и здравето на хората

Придвижването вътре на територията на Столичната община е свободно
Обновена: 17 апр 2020 13:45 | 17 апр 2020 07:30, Елка Василева
187
Фандъкова: София се затваря, за да се опазят животът и здравето на хората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

“За съжаление, днес хиляди граждани на София тръгнаха да пътуват за Великденските празници в провинцията. София в момента е градът с най-голям брой заразени с COVID-19 и пътуването до роднини и приятели е безотговорно и опасно. Целта на въведената забрана по предложение на Националния оперативен щаб е да спре разпространението на вируса и да опази животът и здравето на много хора в страната”. Това написа във  Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като стана ясно, че София се затваря.

Тя напомня, че от тази нощ се спира влизането и излизането с автомобили от София.

Изключение от забраната за пътуване ще се прави само за товарни превози, които трябва да докажат необходимостта от извършването на транспорт; автомобили на специален режим на движение; такива, които превозват граждани за лечение. В декларация трябва да се посочи лечебното заведение, в което ще се провежда лечението.

Още по темата
В столицата ще се допускат автомобили, превозващи медицински лица, които отиват на работа; коли на електроразпределителните дружества, ВиК операторите, кабелните и мобилните оператори и служебни автомобии, които превозват работници към местоработата им. В декларация трябва да се посочи фирмата и телефонът на управителя/ директора. Ако работник пътува с личен автомобил, също трябва да посочи фирмата и телефона за връзка.

Със заповед на министъра на здравеопазването се определя и времеви график за влизане или излизане по работа - сутрин между 6 и 8 ч. и вечер между 18 и 20 ч. Извън тези часове лични автомобили на работещи не могат да влизат и излизат от София, пише още Фандъкова.

И напомня, че декларациите, които се ползваха до момента, остават в сила, като в тях трябва да се допишат само фирмата и телефони за връзка с управителя.

Придвижването вътре на територията на Столичната община е свободно. Заповедта на министъра на здравеопазването е в сила до второ нареждане, подчертава столичният кмет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
16
 
! Отговори
славянин преди 4 години
От толкова ''опазване на живота и здравето на хората'' в България хора не останаха много - тази безгранична наглост на властниците докога ще я изтърпим!?
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плебеите раждат винаги плебеи - никога аристокати!От римската империя до днес валидно! Всеки да чете това, което му се иска!
79
0
 
17
 
! Отговори
Fu*k преди 4 години
Тези там за какво са сложени изобщо, като стане белята да взимат решение след това, хората се изнесоха и след това забраниха излизането, да сигурно са спрели 100 човека още да не се изнесат.Това всеки и*диот може да го прави, след като види поразията да изчака малко и да я спре, въпроса е предварителнио. Както и преди снега през зимата ги изненада, така и сега хората напускащи София покрай великден (което става всяка година) ги изненадоха.
78
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
твА доциянци са супер нагли парчета, цялата държава нещо им е длъжна, всички са им васали. Айде сега блокирани си харчете големите заплати в Сф .
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ivo 99Те вече излязоха.
76
8
 
13
 
! Отговори
Ivo преди 4 години
До 91 "Театър сълза и смях"Най много са заразените в София. Целта да не се излиза от града е да не се внася вируса в други населени места. Нали България , освен софиянци има и други граждани , за които трябва да се мисли .
75
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 89Какъв бизнес ще развиеш в провинцията, след като няма хора? Къде ще реализираш продукцията си? Няма пазар в провинцията, а да излезеш на пазара в чужбина е абсурд. Повечето частни фирми са подизпълнители, разбирай ниски заплати. Ти май си нямаш представа какъв е животът извън София. Май тука пишат ора, откъснати от реалността.
74
11
 
21
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Мда, София се затваря след като вчера хиляди селЕндури се изнесоха да ядат и да пият по родните си села. На такива им се вика селски тарикати, и това не е до произход, а до манталитет. Те са възпитани, че всичко им е позволено и могат да правят каквото си искат, за тях закони и правила не важат! Затова сега да затворят София и на влизане, и....кой откъдето е, там да си остава. Плъзнаха и по София, и по всичко градове тея ***.
73
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До do 85Какво се биеш в гърдите с международните компании бе, гражданин в село ражданин? Нито ти си ги създал, нито ти работиш в тях. Що ти не отидеш да направиш фирма в провинцията като си толкова компетентен? Създай бизнес в Прованса и хората няма да се преселват в Сф да ти пречат. Не стига, че държавата само Сф крепи, ами и устата ви голяма.
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ami kraino vremee da se smeni stolicata i politikata Da vi ima vyzduxa i cistotata na sofiqnci Vyzduxa vi se vijda be typaci bez beli drobove i bez um
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Golqma glupost cql narod v edin grad Straxotna typnq deto q nqma nikyde po sveta Ami uchete se pone ot ES
70
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да се смени столицата. Това село София дето не е имало една улица се видя кои са трето и четвърто поколение кореняци- здравите кореняк софиянци от Факултета и Филиповци! Сменете столицата и ги оставете софианците да придобият стаден имунитет!
69
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам какво се впечатлявате на провинциалиста. Той живее в евтин краен софийски квартал масово. Изключваме интелигетни хора, работещи квалифициран труд (1% от всички пришълци). Говори на диалект, работи като слуга, взима и заплата на слуга. Никога не може да влезе в компания с интелигетни и ерудирани хора. Цял живот аутсайдер, заради мисленето и поведението си. Селяндyp се раждаш, селяндyp умираш. Това е. Селяндyp не значи провинциалист, нека сме точни. Това е манталитет, начин на мислене.
68
3
 
17
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 4 години
Нали "вируса" се предава по въздушно-капков път, затваряте София и я поставяте под стъклен похлупак за да опазите живота и здравето на гражданите, така ли да го разбирам?!
67
8
 
5
 
! Отговори
до 85 преди 4 години
Ти намеме ли сте ми викасш *** ба? ас карам беемве е60 и работияа в склат и взимам 2000 лева на месетса който ти неси виждал нацияало прес животаси бе!!!!!!!!!1111111111111
66
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 83Ами как да има работни места в провинцията като всички се юрнахте в София и големите градове,какво лошо има да останеш там където си роден и да развиеш някакъв бизнес,да създадеш работни места,може да са 3 но ще дадеш препитание на 3 семейства.
65
1
 
4
 
! Отговори
Adski typa strategiq преди 4 години
Da posluschkovci da syberesch vsichkiq narod ikonomika i politika v edin grad.Eto edin virus edna raketa ne dai boje unischtojava edin narod.Pouchete se pone ot USA
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Б 79Въпросът не е да отидат до вилата си. Въпросът е, че се вдигнаха от Сф и отидоха в Габрово, Разград, Ямбол, Добрич, Търговище и регионите, произволно назовавам градове. И ще обикалят по родата си, приятелите си, веригите, църквите...А София я затворихте след като хиляди хора я напуснаха. И обявихте затварянето за грижа за здравето!!!
63
13
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Пътуват провинциалистите. Кореняк-софиянците са реститут-рентиери. Те просто и да искат нямат къде да отиват, те нямат баби и дядовци по селата. Трябва да се въведе отново жителство и да се премахнат новодошлите провинциалисти в последните двадесет години.
62
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 75Какво софийско жителство ще въвеждаш? В провинцията нито нови фирми се откриват, нито нови работни места, всичко е концентрирано в Сф. Хората от провинцията какво са виновни, че няма препитание за тях?! Да не мислиш, че много им се живее по квартири или им се теглят 10-15 годишни кредити за жилище в покрайнините на Сф, вместо да са по домовете си с близките си? В ЕС с жителство ли са столиците? Ама ви влече към Байтошовото време.