От ВМРО: Преди месец предупредихме, че гетата ще са центърът на заразата

Категорично заставаме зад действията на полицията, заяви Сиди
Обновена: 17 апр 2020 13:37 | 17 апр 2020 13:35, Елка Василева
122

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 

Днес ромите се бунтуват,  защото не са свикнали да спазват законите. Те се бунтуват, защото са свикнали за тях държавата да е дойна крава за помощи и детски, но не и висш орган, който да изисква каквото и да било като насрещни действия от тях.

Тази позиция изрази депутатът от ВМРО Александър Сиди в своя Facebook профил във връзка с назряващите бунтове в ограничените от полицията ромски гета. Те именно се оказаха огнищата на нова зараза в последните дни, както става ясно от изявленията на Националния оперативен щаб.
Като заместник-председател на Комисията по обществен ред и сигурност в 44-ото Народно събрание категорично подкрепям решението на Щаба гетата да бъдат затворени. Заставам зад действията на полицията и не приемам никакви приказки за човешки права и толерантност към един единствен етнос, категоричен е още Сиди.

„Още преди месец ние от ВМРО предупредихме, че идващите от Испания, Италия, Англия хора са сезонни работници, които масово се завърнаха в именно в гетата. Още тогава поискахме да бъде ограничено придвижването им, защото масовата част от тях не бяха дори поставени под карантина, защото бяха освободени от работа преди България да задължи пристигащите от определени дестинации да се самоизолират“, пише Сиди.

Той напомня, че първите случаи на зараза и на починали са именно от този контингент – „роми, прибрали се от чужбина и направили тържество въпреки предупрежденията. Ами случаите на избягали от болница, на сложени по карантина, но обиколили роднини в съседните градове и села?“

„Жалко е, че Националният оперативен щаб реагира толкова навременно и адекватно досега, но не пожела да повярва, че бумът на заразата ще дойде именно от тези проблемни райони, в които нравите, порядките и здравната култура нямат нищо общо с познатата на болшинството сънародници.
Днес именно тези хора, заради които ние стоим затворени по домовете си, а хиляди софиянци са поставени в условия да се молят по КПП-та, за да стигнат до работните си места, се вдигат на бунт. Били дискриминирани. С какво? Защото им забраниха да правят пиршества и да сеят още зараза? Защото държавата културно ги помоли да спазват условията, които са еднакви за всички? Защото иска да запази здравето и живота им?“, пита депутатът.

„Не! Те се бунтуват, защото не са свикнали да спазват законите. Те се бунтуват, защото са свикнали за тях държавата да е дойна крава за помощи и детски, но не и висш орган, който да изисква каквото и да било като насрещни действия от тях. И да – всички сме виновни за това, защото го позволяваме с години, ромски декади, включвания и прочие неуспешни експерименти. И всички правозащитници сега писнаха да ги закрилят, ама не чух и един да защити правата на децата ни, които стоят затворени като животинчета в клетка вече месец и нещо“, заключава Александър Сиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** бай *** като не умее да си върши работата, почва да се оплаква от всичко.Празни тикви като шефовете си
88
4
 
6
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
Пак гласуйте за патриотарите и ПП ГЕРБ.
87
1
 
8
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Някога държавата е работела за българите. Сега издържа ..... Как да се казва?
86
1
 
2
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До АтакаЩо някои се прави на умряра лисица, м? Кой? Кой позволява това? Кой подхвърля рибета, вместо да ги направи рибари?
85
1
 
9
 
! Отговори
тя преди 4 години
Откриха амерка !
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега кажи, депутат Сиди, кой отговаря като вицепремиер на МС за силовите институции! Да не е лидерът на ВМРО? Вие си пишете като "македонски революционери" декларации, вашият лидер ги разгласява по медии и ТВ канали и накрая се разберат с премиера. Защо не реагирате в НС затова, че ви игнорират декларациите и не поискате от Цв.К. отговор, че гледат снизходително на вашите вопли? Да не подледвате пътя на Сидеров, който от поддръжник на властта стана арестант и го глобиха с 100 хил.лв гаранция?
83
4
 
21
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Браво, Александър Сиди! Най-после някой открито да каже това, което мисли мнозинството от българския народ! Ред и дисциплина сред ромите (или както и те се наричат) може да се постигне САМО с твърда ръка и никакви компромиси.
82
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова?!?Е, какво се чудиш, това е кмет избиран единствено от тоя (любимия на ГЕРБ) електорат.
81
9
 
9
 
! Отговори
Човек преди 4 години
От т.нар. "патриоти" чухме единствено за : пари за гражданство, каране на МПС пияни и смяна кръвни проби, войници на 40 г., И разбира се торбички на БИЛЛА....
80
11
 
11
 
! Отговори
Ваньо преди 4 години
С изключение на една-две издънки ВМРО се показват като отговорни мъже милеещи за България! Най-накрая българските националисти са представени от адекватни хора. Успехи им пожелавам! С крещене от покриви на камионетки и нападане на джамии не става. Трябва хладен ум в битката за България.
79
6
 
10
 
! Отговори
8 преди 4 години
Вие тройката паркетни "патреоти " само нагнетявате етническо напрежение , а когато стане напечено -дим да ви няма !
78
2
 
11
 
! Отговори
До 78 преди 4 години
В грешка си.ВМРО и НФСБ нищо не управляват.Тях ги управляват
77
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не разбрах Управляващата партия ВМРО предупреждава кого? Себе си ли? Та управляват заедно с ГЕРБ и НФСБ. Щабът е на подчинение на тяхното правителство.
76
7
 
17
 
! Отговори
Ами , дааааа... преди 4 години
Нека тарикатите , гдето заминаха за селата за да се понатъпчат с агнешко и яйца , почнат да се връщат у Софето ....за да видят колко лева ше им се върже екскурзийката до село!КОЧАНИТЕ С АКТОВЕТЕ СА РАЗДАДЕНИ ВЕЧЕ ПО КПП-тата!ГООООЛЕМ РЕВ ШЕ БЪДЕ ...ХА,ХА,ХАААААААААА..ЕЛА ТОГАВА , ДА СЛУШАШ ПРИКАЗКИ ЗА "ДЕМОКРАЦИЯ".."ПОЛИЦЕЙЩИНА", ..."РОБСТВО" И ....РЕД ЛЕВИЧАРСКИ И ГАНЬОВСКИ ТЪПИЗМИ."ЖУРНАЛНИ ПРИКАЗКИ" ---ОТ 1001- НОЩ...
75
10
 
11
 
! Отговори
Цирк "Позитано& преди 4 години
Треска ги тресе БСП-то.Не могат пленума си да проведат от шубе...ама , чакат ромите от Филипопулис , да смъкнат правителството с протести...ха,ха,хааааа...Явно , пак си търсят "освободители" да им донесат властта на тепсия.
74
2
 
6
 
! Отговори
Коронавирус преди 4 години
Аз обичам роми. Ням ням.
73
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като не могат да управляват - оставка !!!!
72
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им се носят храна и лекарства, и под още по-строга карантина. Гетата са развъдник на зарази, и политическа нестабилност,защото се продават на вечната опозиция-БСП. А и кражбите ще намалеят,както и телефонните измами.
71
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ВМРО: Преди месец предупредихме, че гетата ще са центърът на заразата ЦИРКАДЖИИ ОТВСЯКЪДЕ - ЕЙ ШКЕМБ ЕЛ ИЗЧЕЗВАЙ В ПАНДИЗА
70
1
 
2
 
! Отговори
Weboncam преди 4 години
До Rublage и какво ви каза вашият психиатър