Младен Маринов: С 2/3 е намалял потока на коли, излизащи от София

По думите му, мерките дават резултат
18 апр 2020 21:10, Нели Христова
76
Младен Маринов: С 2/3 е намалял потока на коли, излизащи от София
Снимка: БГНЕС

София бе блокирана от петък и движението от и към столицата вече се извършва в два часови диапазона и то с при много по-строг надзор от властите върху причините за пътуванията. Това вече дава резултат, според вътрешния министър Младен Маринов пред "Канал 3"

"Имаме намаление с 2/3 на потока автомобили, които излизат от София", казва министърът. "В момента са равни влизащите и излизащите, което значи, че сме постигнали целта да пуснем само хората, които отиват на работа или имат основателна причина".

Маринов отчете и фактът, че всеки човек сам за себе си приема причините си за пътуване, като важни, но подчерта, че печеното агне и козунакът за родителите не могат да попадат изключенията на КПП-тата.

"Яд ме е за хората, които спазват карантината. Мога да кажа, че това са мнозинството от хората", продължава Младен Маринов. "Имаше случай на тинейджъри, които в Бистрица са си направили пикник, качили са си снимки в социалните мрежи, а днес всички са в СДВР и съжаляват, но вече е късно. Трябва да знаят, че те влияят на останалите, които спазват мерките".

Най-добри резултати дава контролирането на контактните лица с доказано заразен с коронавирус, според министъра.

"Благодаря на служителите на МВР, че се лишават от отпуските си в тези времена на криза", споделя още Маринов и потвърждава, че потвърдените случаи на заразени полицаи са 30, от които двама вече са дали две последователни отрицателни проби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като го чета какви ги говори за " печени агънца" Направо все едно " шефа" му говори! Нормално е че говорят на един " език" и двамата! Личен избор и причина е на всеки да пътува въпреки забраната! Има и тарикати! Спор няма! Но има и които просто се налага да пътуват до родните си места! Я болен родител ,я починал някой! Всичко става!
37
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама вие найстина ли мислите, че полицията ще може да спре 100 - 200 хиляди да влязат в София в понеделник?
36
2
 
23
 
! Отговори
22.00 - 24.00 преди 4 години
В 22.00 часа вечерта обавяваш, че след 2 часа затваряш София... това как звучи???
35
4
 
16
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Ква сладка мутра,чак се разчуствах,че и му вервам,май съм хванал вирус(сикковид 13).
34
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маринов,Гледайте добре да си свършите работата в понеделник. Никакво влизане обратно на тарикатите с фалшивите декларации. Който няма адрес по лична карта в София-ОБРАТНО НА СЕЛО!
33
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво плюете по Борисов бе,дребнави простаци?!Какво искате? Цял свят,цяяял е под асоциализация,много държави изобшо не допускат хора по тротоарите.Следят ги с дронове .Какво искате? Това,че из примитивните ви умове витае все конспирация изобшо не ви дава право да не спазвате разпоредбите при извънредно положение! Какво искате от този човек? С какво България е по-строга от цял свят! Вечните мрънкачи и професори! Вечните всезнайковци и псевдореволюционери.Срам за човечеството.Тарикати !
32
3
 
28
 
! Отговори
Селянина преди 4 години
Интересно ми е другата седмица кои "софиянци" ще се окажат прекарани, тия дето излязоха или тия дето останаха..... Защото накрая винаги има прекаран, това е живота...
31
4
 
9
 
! Отговори
До Бубето преди 4 години
Това, че има някакво юридическо образование е добре, за предпочитане е. Защото "министър", най общо казано да Ви го обясня, е длъжност за граждански/обществен контрол на съответното министерство. Със същият успех можеха да сложат и човек с образование "озеленител", "горски" или "ландшафтно строителство", тогава проблемите щяха да бъдат в пъти повече за МВР като цяло и обществото в частност. Ако сте разбрали, добре, ако не - какво да се прави, матриял....
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 35Че то кой университет в момента не е дъното? Какъвто материала в университета такова и качеството.
29
1
 
20
 
! Отговори
Ко? преди 4 години
Минцифайката каза пускам те само с декларация, така ли се борим със страшния вирус? Врата в полето......... Ама ша съ упрайм де... Няма страшно..
28
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маринов, като те е яд за хората които спазват правилата наистина в понеделник не пускайте никой без причина да влиза в София. По този начин ще докажете, че наистина ви е грижа за хората. А дано ама надали.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тоя е завършил юзото, значи е човек на Шиши.Той кадруваше там.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости! Може да са преподавали някои асистенти.Юзото е дъното!
25
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БубетоНещо против завършилите право в ЮЗУ ли имаш? от 1992 до 1997 г. преподаваха същите преподаватели , които бяха и в СУ защото нямаше други. Ти с какво образование си? Нищо лично, само питам?!
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко всичко беше само да се покажат, че правят нещо по телевизията.В понеделник ще пуснат всички обратно.София и сега си е огнището на заразата, но като се върнат ще пламне.
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу шайката!Оставка на Мутрата!
22
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЩе се върнат, ако могат. Някои ще стигнат само до КПП и от там кръгом и обратно към село да си доядат и допият.
21
15
 
18
 
! Отговори
Црна Маца преди 4 години
До макСега като тръгнат да се връщат, ще видят какво представляват мерките. Ще имат много време за размисъл докато висят в километричните колони на КПП-тат без изобщо да знаят, дали ще *** пуснат. Защото не всички ще бъдат пуснати да се приберат в София.
20
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтатистикаМай никак не те слуша главата. На такива като теб не ви е виновен нито Борисов, нито никой. Вие толкова си можете.
19
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 20Абе те хубаво се изнесоха, ама сега да му мислят, как ще се внесат обратно. Защото внасянето няма да стане толкова просто, както изнасянето.